PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku GAMMA RAY – No World Order


- Venca Votruba

Anonim: Jen pár riffů dokolečka :-)))) Pusť si třeba DVD Death z Dynama a koukej se jim na ruce, ať vidíš těch pár riffů :-)))

24. 09. 2011 12:15

to Anonim - boozer

No jo, jenže my jsme kultivovaní power gurmáni, kterým primitivní death trhá uši :-)

23. 09. 2011 22:02

- Tassadar

Anonim: Schválne si za sebou poslechni solid - rapid fire a jestli to tam neslyšíš, tak jsi asi hluchý: )) Na netu jsem dokonce kdysi viděl video s názvem gamma ray influences, kde byly ty vykrádačky pěkně jedna vedle druhé, bohužel je již smazáno. Nehaním hansena, býval to skvělý skladatel a výborný zpěvák, bohužel dneska nespadá ani do jedné kategorie.. spíš mi připadá, že ty jej až příliš nekriticky obdivuješ: )) A proč nekomentuji DM? Možná proto, že ho neposlouchám.. xD

23. 09. 2011 21:55

- Tassadar

Anonim: Schválne si za sebou poslechni solid - rapid fire a jestli to tam neslyšíš, tak jsi asi hluchý: )) Na netu jsem dokonce kdysi viděl video s názvem gamma ray influences, kde byly ty vykrádačky pěkně jedna vedle druhé, bohužel je již smazáno. Nehaním hansena, býval to skvělý skladatel a výborný zpěvák, bohužel dneska nespadá ani do jedné kategorie.. spíš mi připadá, že ty jej až příliš nekriticky obdivuješ: )) A proč nekomentuji DM? Možná proto, že ho neposlouchám.. xD

23. 09. 2011 21:55

vykrádání - Anonim

Ještě k tomu vykrádání: Tuhle desku jsem slyšel x krát a nikdy ani na vteřinu mě nenapadlo, že slyším něco od Judasů. Ani ted když nad tím přemýšlím, neslyším v těch písničkách ani Painkillera ani Rapid Fire. Spíš si myslím, že se neustále lidi snaží hledat v Hansenových písničkách alespon nějaký ten náznak známé melodie, který tam ovšem vůbec není. At se vám to líbí nebo ne, Hansen je prostě geniální skladatel. Tečka! Taky nechápu proč se vykrádání v hudbě nejvíc řeší u power metalových kapel, kde zrovna tolik případů vykrádání není. Co třeba takovej death metal? Kde se hraje jen pár riffů furt dokolečka. To není vykrádání???

23. 09. 2011 21:40

9/10 - Anonim

Výborná deska, ale Gamáči mají těch výborných desek víc (Land of the Free, Power Plant, Majestic), takže ji nemůžu považovat za nejlepší. Mezi moje oblíbený skladby patří určitě Dethrone Tyranny, The Heart of the Unicorn a New World Order.

23. 09. 2011 21:03

- Michal T.

100 %. Nejlepší deska od Gamma Ray!!

22. 09. 2011 19:14

- Venca Votruba

Taky mám pocit, že to touto plackou začalo jít tak nějak dolů...

22. 09. 2011 18:47

- adrian

Sel bych na 6 bodu, maximalne. Intro a otvirak jsou pecky, o tom zadna. Ale tim to vicemene konci. Dal uz je to Judas Priest Tribute a na zaver naprosta zoufalost v podobe pseudobalady. Nevim, hudba Gamma Ray mi nikdy nepripadala podobna s hudbou Judas, daleko blize maji k Iron Maiden. Cili jsem jim toho album moc nezbastil. Oproti Powerplant velky kvalittativni sestup.

22. 09. 2011 18:18

- Soichiro Honda

Nemám čo dodať: Najlepší album Gamma Ray. Bodka!

22. 09. 2011 14:22

- GNT

V hodnocení bych se rozmýšlel mezi 7 a 8 body, po Powerplantu je to sestup dolů(ačkoliv je úvod tohoto díla, jako v mnoha jiných případech, velmi slibný, posluchači natěšenému první skladbou na melody speed, vzápětí sklapne čelist). Ano, koná se tu spíše heavy metal, snad to byl záměr. Kdybych se měl rozmýšlet, zda je lepší NWO či LotF I. nevím, které album bych viděl jako lepší. Ano, inspirace Judas Priest je tu veliká (ale to bylo částečně i na Powerplantu).

22. 09. 2011 8:49

7/10 - Tassadar

Ok, tak schválně. Já jsem přesně ten typ fanouška, který považuje NWO za úpadek a pokusím se vysvětlit proč.. Vůči úvodu nemám námitek. Famózní intro s navazující Dethrone tyranny album skvěle nakopává, otevíráku nechybí hitový refrén a ani následující nářezovka, totiž Heart of the unicorn, nejlepší na albu, dojem rozhodně nepokazí, ovšem už tady se dá vycítit cosi nedobrého. Jako bych tu skladbu už někde slyšel, že by to byl.. painkiller? Ale ok, nebudeme rýpat a jedeme dál. Heaven or hell? Fajn, na ajvantoutovky jsme si už zvykli a tahle je navíc nebývale povedená, ale titulka už hovoří jinak. Ústřední riff jsou vykradení helloween -> heavy metal hamsters a refrén je kompletně zkopírován z hitovky Hellbent for leather od judasů. Na téhle skladbě není pranic původního.. Damn the machine pokaženou chuť napraví, hutná riffojízda s pěkným refrénem, ovšem úsměv netrvá dlouho. Když jsem Solid slyšel poprvé, opravdu jsem čekal, kdy se ozve "pounding the world like a battering ram", tak strašně moc skladba připomíná Rapid fire /made by JP/. Nehledě na to, že refrén se nedá poslouchat, mírně slábnoucí Kaiův hlas se dá vypozorovat už tady. Oproti tomu vkusná Fire below, ačkoliv pro gr docela netypická věc, bez vyloženě hitových ambicí, příjemné potěší, což se pro změnu nedá říci o Follow me. Vlezlá skladba s nechutně veselou melodií, fuj. A budeme pokračovat v nastoleném trendu -> Eagle je prostě našlapaná metalová jízda zdobená skvělými riffy. Teď mělo album skončit, ale ne, jak bychom mohli zapomenout na baladu.. Ta je stručně řečeno příšerná. Unylý nesmysl, kde navíc Kai zní, jako by umíral. Nejslabší položku na konec aneb jak zazdít celou placku.. No, abych to shrnul, album rozhodně je zábavné, ale sráží jej nepřeberné množství vykrádaček, odkazů, dokonce i přímých citací slovutných "bohů" judas priest /popř. hells/. Není to špatné, ale.. úpadek je více než zřetelný. A bude hůř!

22. 09. 2011 2:00

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09649 sekund.