CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KAMELOT – Poetry for the Poisoned


8/10 - Soichiro Honda

Rok 2010 a kamelot nahral svoj "The Dark Ride".. neskutočne temná, tiesnivá, naliehavá atmosféra, to všetko korunované klipom k skladbe "Necropolis", ktorý v podstate charakterizuje pocity z tejto dosky. Jednoducho, "je to tam".Niečo čo sa nedá len tak zkomponovať a nahrať, je to určitá duša, ktorú bohužial väčšina dnešných sterilných nahrávok nemá. Nesúhlasím s tým, že doske chýbajú nápady, skôr by som povedal, že kamelot už nečerpá len z power-speedovej studne, ale s určitou rezervou sa dá započuť aj inšpirácia napríklad Paradise Lost, Nevermore..Sila skladieb tam totiž je, či už sa jedná o otvárak (aj ked je to malý brat March Of Mephisto), speedovky Hunters Season a If Tomorrow Came (druhá menovaná podla mna prekonáva aj When Lights Are Down), Zodiac s výborným hosťovaním Jona Olivu, alebo výborným klipom podporenu Necropolis. Jedine čo som nepochopil bolo absolútne zbytočné rozkúskovanie titulnej skladby, zvlášť v mp3 verzii tie prechody vadia a rušia. A s Royom súhlasím, na opere už spieval inak, nevravím, že zle ale proste inak, tu sa už nechytá, prakticky sa vôbec netlačí do výšok a aj ked niekedy zatlačí na pílu tak ďalej to už proste nejde.. v podstate ten istý prípad ako Tobík Sammet... to že teda spieva viac expresívne mi osobne moc neprekáža ale naživo pred svojou rezignáciou pri náročných veciach z minulosti už proste nestíhal.. v tomto by som povedal že skupine ako takej následná výmena prospela, ale o tom až nabudúce.. každopádne táto doska vôbec nie je zlá, dobre, na The Black Halo (ktoré už vtedy šokovalo svojou temnotou ale oproti tejto doske pôsobí ako veselý speed) nemá, ale Ghost Operu a dovolím si tvrdit, že aj Epicu necháva za sebou..

28. 12. 2012 15:59

7,5/10 - Tass

Jak píše Mike - nejde o to, že by Khan svou práci flákal, ale prostě na to už neměl. Já naopak smekám, většina kapel (zpěváků) tohle řeší studiovým "kouzlením" a při následném živém provedení se každý diví, co se děje. Stačí kouknout k německému spolku přátel dýní (snad nemusím jmenovat). Khan je ovšem formát a tady otevřeně přiznal, že věk se již dostavuje. To zvládne málokdo. Co se alba týče, na vrcholné počiny kapely nemá, ale je rozhodně lepší, než předchozí (dost rozháráná) ghost opera. Už pod minulou recenzí jsem zmiňoval, že tohle album táhne hlavně výborná práce s celkovou atmosférou, musím to zmínit znovu. Skladby zní melancholicky, depresivně, naléhavě.. vše funguje až do pořadového čísla 8. Dokonce i balada, ač se nevyrovná kusům jako Don`t you cry nebo Anthem, se dá zvládnout a do konceptu alba dobře zapadne. Seal of woven years je již slabší a následující Poetry je fakt pohroma. Rozdělení skladbě vůbec nepomohlo a zejména úvodní Incubus je něco naprosto nepochopitelného, vložené citace ještě více tříští už tak dost prapodivnou kompozici. Vyloženě mě baví snad jen minutová "trojka" All is over. Vše naštěstí zachraňuje závěrečná Once upon a time, kde narozdíl od autorky cítím ozvěnu starých dobrých časů a předzvěst toho, že bude lépe (a ono, jak už víme, opravdu bude). Ten refrén je parádní, zároveň jako jediná píseň na albu obsahuje vyloženě pozitivní atmosféru. Nesnažím se zpochybnit, že vší tou "temnotou" se kamelot tak trochu pokoušejí zamaskovat neschopnost složit pořádné skladby, ale tady, narozdíl od předchozí placky, alespoň přišli na způsob, jak tento neduh kompenzovat. Nejlepší skladby? Hunter`s season, necropolis a naprosto vražedná Zodiac. Ještě se mi líbí vyšeptávaný Khanův hlas v úvodní skladbě, věčná škoda, že je Great pandemonium pouze zrychlenou March of Mephisto.

28. 12. 2012 1:01

- Mike

Souhlasím s recenzí, i když proti zbytku alba se mi líbí i House On a Hill a některý momenty z titulní skladby jsou super. Ale přesně jsi vystihla Hunter's Season... parádní skladba, ale ty vysoký tóny tam podle mě chybí, protože Khan už na to hlasově neměl. Úplně mu odcházely hlasivky a nejen na této desce... už od The Black Halo šly ty vokální linky níž a níž, protože věděl, že už to nedává a tak se začal víc soustředit na tu expresivní stánku svého projevu. Podle mě ho to strašně deprimovalo a i to vedlo k jeho vyhoření a odchodu mimo hudební sféru...

27. 12. 2012 17:36

- Supermartonátor

Tak zase budu za mimoně:-) Pro mě supr deska. A třeba zrovna If tomorrow came je dle mého parádní moderní progresivní skladba. Je pravda, že prostředek desky je méně výrazný a o jednu skladbu méně by snesla. Titulní opus je potom opět parádní. Je fakt, že Khan se tu do výšek tolik nedostává...já myslel, že ej to kvůli celkovému ztemnění zvuku a výrazu kapely. Album mám doma v originálu a mám ho velice rád. Nevím, čím to je ale třeba zde vychvalované opusy "Epica" či "Karma" mě příliš neoslovili...asi to bude tím, že je tam více speed metalu.

27. 12. 2012 17:35

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07978 sekund.