Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Umění, zábava, prostituce


- ToPi

Pokud jde o Těžkej Pokondr, o textech, nechť si udělá obrázek každý sám. Můj dojem je, že to pro pány Fanánka a Hejmu je taková jednoduchá oddychovka, kdy nemusí nad texty nějak dlouze rozjímat a vytvoření jednoduché stupidní rýmovačky je stojí tak 10 minut času. Pokud jde o Morčata, s těmi jsem párkrát sdílel pódium, co jsem vyslechl, tak k této tvorbě mají vztah poněkud jiný než v dobách, kdy s tím začínali. Ale rozhodně nemám dojem, že by jejich publikum nemělo pojem o tom, že jde o parodie. Výše uvedení však nejsou typickými představiteli revivalů v tom smyslu, o kterém je tady řeč. Mě nejvíce fascinují vždy odůvodnění, která k založení revivalu vedou. Že se v republice najde asi tak 50 part padesátiletých páprdů, kteří jsou Kabátem natolik unešení, že cítí neutuchající potřebu vzdát této kapele hold prostřednictvím vlastních strun, to je pro mě poněkud nepochopitelné. Ale zmínka o revivalu Tomáše Kluse mě tedy definitivně dostala do kolen. Nemám odvahu na to, abych progoogloval internet a porozhlédl se po věcech revivalech, jejichž existenci jaksi tuším.

13. 07. 2013 23:57

to Crust - Anonim

Ještě k těm Morčatům: Problém je v tom, že fanoušci této kapely nemají zrovna velký hudební přehled. Můžu ti říct, že všichni příznivci téhle kapely, se kterými jsem se setkal, považují jejich tvorbu za originální (myšleno autorskou).

29. 05. 2013 22:25

- Crust

Těžkej Pokondr není žádnej revival - převzít písničku a dát jí českej text ještě nedělá z interpreta revival. To by pak i Marie Rottrová (a spousta dalších českých zpěváku s ní) byla revival za to, že česky přezpívala např Black Sabbath... Morčata na útěku taky nejsou žádnej revival a že by svoje písničky vydávaly za vlastní, o tom nic nevím a pochybuju o tom. To by při všeobecný známosti těch songů, co přezpívali byl dost nesmysl. Oni dělaj v podstatě to samý co Pokondr. ad plakáty revivalů a dance remixy - je to hnus, ale posluchače si to najde, takže když je poptávka... zkrátka když se to lidem líbí, těžko se nad tím pozastavovat.

29. 05. 2013 12:13

- Anonim

To ToPi: Rozhodně si nemyslím, že by Těžkej Pokondr měl špatný texty. Oni pánové Fanánek a Hejma jsou moc dobří textaři na to, aby udělali blbej text. Navíc tahle "kapela" si vybírá jen slavné radiové disco hity, které se už víc ani zprznit nedají. Co je, ale opravdu ten největší hnůj v hudebním průmyslu? Revivaly, který převzatou muziku vydávají za vlastní - u nás třeba spolek Morčata na útěku. Hnus všech hnusů je potom, když někdo zremixuje převzatou písničku, nechá třeba i zpěv původní (často již zemřelého) zpěváka, odstraní veškerou hudbu místo toho tam dá jen "tuc tuc" a udělá z toho světový megahit. Určitě už jste slyšeli takovéto verze skladeb Nirvani, Queen nebo Elvise.

29. 05. 2013 8:46

- Anonim

Tak mně třeba revivaly nevadí. Co mě, ale štve, to jsou ty jejich plakáty. Už jsem mockrát zažil, že se po městě šířila fáma, že v sousední vesničce hrajou Kabáti, a pak jsem objevil plakát, kde je obrovským písmem napsáno "KABÁT" a pod tím jen malinká poznámka "revival"... Taky nechápu proč revivaly nahrávají desky. To už je úplně na hlavu.

29. 05. 2013 8:22

- ToPi

To je právě další kuriozita. Na to, co jsem vyjmenoval, samozřejmě nikdo nechodí ve smyslu, že jde na koncert a zaplatí vstupné. Přesto tyto zrůdnosti mají plný kalendář. A proč? Existuje přece jeden z největších podvodů a tunelů týkající se hudby a kultury vůbec, a to jsou všelijaké městské slavnosti, které slouží pouze a jenom k tomu, aby se peníze z městských rozpočtů přesunuly do kapes těch správných agentur.

29. 05. 2013 6:53

- Savapip

díky ToPi, mě to překvapuje snad jen z toho pohledu, že prostě nechápu důvod, proč na to lidi můžou jít koukat. Ale čím jsi mě dostal, to je revival revivalu, já chtěl tenhle svůj výkřik do tmy zakončím tím, že až bude existovat revival revivalu, tak nastane konec světa. Takže Mayové (respektive jejich někteří vykladači) zas tak moc nekecali :-). To je zvrhlost...

28. 05. 2013 18:34

- ToPi

Pokud existence tohoto hnoje Savapipa překvapuje a šokuje, rozhodl jsem se těmi fékáliemi reprezentovanými všemi těmi Kabát revivaly a Alkehol revivaly proniknout žumpou skrz falešné dno a obohatit všeobecný rozhled o kuriozity ještě obskurnější. Na nejedné mětské pouti můžete narazit třeba na Dara Rollins revival (nevím, s jakým repertoárem, jelikož poslední, co jsem od slavného předobrazu slyšel, jsou Zvonky štěstí). Půjdeme ještě dále, svůj revival má u nás totiž i fiktivní hrdinka dětského seriálu Hannah Montana. Ani to však není zdaleka vrchol kuriozit. Existuje totiž dokonce i revival revivalu. Ano, na pódiích můžete spatřit i Těžkej Pokondr revival (pro info - Těžkej Pokondr jsou dva chlápci, kteří zpívají špatně přetextované převzaté písně přizpůsobené jejich třítónovému rozsahu). A na závěr si dovolím jednu megazrůdnost, křest desky (i revivaly točí desky) asi nejhoršího revivalu na světě. Věřili byste, že i písně Michala Davida se dají zprznit? Doporučuji zejména virtuózní playbackhru kytaristy. http://www.youtube.com/watch?v=VhoHQ5RsgSA

28. 05. 2013 18:17

- V

Neuvěřitelné, kam až můžou muzikanti klesnout... Normální hudební šlapky. Nic víc!

28. 05. 2013 12:50

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07773 sekund.