RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



bulvární koutek

Umění, zábava, prostituce

Zeptáte-li se mě, jaký mám vztah k revivalům, odpovím jednoznačně – nemám je rád. Ale nic není černobílé. Takže začneme-li otázku rozpitvávat podrobněji, na jejím konci už třeba nebude odpověď tak radikální. Vždyť v některých případech prostě neexistuje jiná možnost, jak svého oblíbence vidět, než zajít na revival. A pokud se v téhle kategorii zadaří nejen hudebně, ale i vizuálně (namátkou mě napadají kdysi dávno mnou spatření slovenští Brouci) pak jde skutečně o umění. Pak je tu kategorie druhá – interpreti, kteří ještě fungují (či nedávno fungovali) a možnost, že se v našich končinách objeví, existuje (i se tak v nepravidelných a různě dlouhých intervalech děje). Byť tady už jsem méně tolerantní (přes to, anebo možná proto, že se pár mých známých a kamarádů v podobných projektech angažuje), přece jen to lze brát jako zajímavou zábavu.

Důvod toho, proč tenhle úvodník vlastně vznikl, je kategorie mnou označovaná jako hudební prostituce. Článek na toto téma jsem začal tvořit již před třemi lety, když jsem na jedné plakátovací ploše v Hradci viděl na sebe nalepené plakáty na koncert Kabátu a Kabátu revival. Koncerty od sebe dělilo jen pár kilometrů a pár hodin a já si říkal, jestli to kabátím prostitutkám nepřijde minimálně blbé. Nu, dobrá, Kabáti jsou přece jen fenomén a zas tak často nehrajou (byť v momentě, kdy revival vydá vlastní DVD, je asi něco špatně). Co mě však aktuálně dostalo do kolen, byl plakát, zvoucí na koncert kapely Divokej Bill revival. A když jsem nevěřícně hledal na netu, zda něco takového fakt existuje, dorazilo mě, že už zanedlouho se koná společné vystoupení revivalů Tří sester a Divokého Billa (a dají se celkem snadno vyčuchat i zmínky o revivalu Alkeholu či (považte!) Tomáše Kluse...)

Proč to píšu, když těmito řádky stejně nic nevyřeším? Protože mám pocit, že se svět zbláznil. A doufám, že mi jednou někdo vysvětlí, co posluchače vede k tomu jít se mrknout na bezostyšné vykradače, když snadno dostupný originál hraje jen o vesnici vedle za obdobný peníz jako plagiátor…

Savapip 27.5.2013

Savapip             



Vydáno: 27.05.2013
Přečteno: 2762x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Pokud jde o...13. 07. 2013 23:57 ToPi
to CrustJeště k těm...29. 05. 2013 22:25 Anonim
Těžkej Pokondr...29. 05. 2013 12:13 Crust
To ToPi: Rozhodně...29. 05. 2013 8:46 Anonim
Tak mně třeba...29. 05. 2013 8:22 Anonim


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08874 sekund.