NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DEEP PURPLE - Abandon


DP - Jirka Pokorný

Delší dobu jsem Abandon neslyšel. Na základě rumcajsova připomenutí jsem cd založil do přehrávače, už týden nejsem schopen jej vrátit zpět na místo a baví mě čím dál víc. Pěkná deska, stejně jako Bananas, i ostatní následující včetně nedávného alba coverů.

28. 02. 2022 15:19

Abandon - rumcajs

Alba se musím zastat. Jasně, taková pecka jako Purpendicular to není, ale ruku na srdce, Purpendicular dělá především famózní první strana (ano, mám to na mc :-) ). Abandon je od prvních tónů ostřejší, v určitých momentech modernější, ale celkově hardrockovější než předchůdce. A mám-li vypíchnout některé skladby, tak nesmím zapomenout na úžasně rytmickou Almost Human, expresivní Dont Make Me Happy, snivou Watching The Sky a nádherně křehkou Fingers To The Bone. Druhá strana alba je méně výrazná, zato o dost rockovější a plná povedených ostrých riffů. Já si tuhle desku s oblibou občas pustím a pořád se mi líbí a působí na mě svěžím dojmem. Přiznávám, že od Rapture Of The Deep jde tvorba DP mimo mě, ale tahle deska a ještě Banány jsou pořád staří dobří tvrdě hardrockoví DP. Za mě 8.

21. 02. 2022 9:29

Sto lidí, sto názorů - Petr

Po přečtení recenzí na Bananas a Abandon je mi to jasné - autor současným Párplům prostě nerozumí protože zamrzl v sedmdesátých letech. Protože i Perfect Strangers už je trochu "modernější" podoba hardrocku... :) Je třeba chápat, jaké cíle to které album mělo a v jaké době vznikalo. Troufám si říct, že poslední album DP - Now What?! je jasným dokladem toho, že studnice nevyschla - troufnu si říct, že jde totiž o nejlepší album od doby Machine Headu... Ale o téhle desce tu řeč není. Problémem desek produkovaných Bradfordem (jak Bananas, tak Rapture of The Deep) je právě Bradford, který obě alba neskutečně zlikvidoval. Roger Glover sám řekl, že doufá, že bude možné brzy udělat remix a vydat je znovu, zoufale to potřebují. Co se týče Abandonu - po technické stránce se docela povedl (rozhodně líp než dvě následující desky). Co se týče hudebních nápadů, tak je právě vidět, že autor těm albům zřejmě nevěnoval dost času, protože ony tam ty geniální nápady jsou - akorát častokrát schované a jejich odhalování chce čas - Fingers To The Bone je naprostej skladatelskej majstrštyk. Watching The Sky rovněž. Deep Purple dávno nejsou "jednoduchý" hardrock (ala Smoke On The Water či Black Night) postavený na nějakém (občas i vykradeném) kytarovém riffu - jako za Blackmora.... právě naopak - s příchodem Morse se důležitost kytary nezmenšila, ale řekněme - ve většině případů skladby provazí mnohem složitější kytarová struktura než dříve. Mimochodem - třeba takové Sun Goes Down považuju za absolutní vrchol desky Bananas - ta spolupráce a vzájemný prolínání kytary a kláves v průběhu celýho songu je ohromující - a poslechli jste si někdy, co tam má Roger Glover za vyhrávky? :) Haunted a Razzle Dazzle jsou naopak nejslabší kusy alba, který jsou tak někde na půlce cesty. Povím to takhle - Abandon a Bananas rozhodně nepatří k tomu nejslabšímu, co DP stvořili. Tady jsou totiž úplně jiní kandidáti - zejména Slaves And Masters (to s DP nemá vůbec nic společného) a album House Of Blue Light taky rozhodně není k nějakému chlubení.... Tam byla skutečně tvůrčí krize. Ale Bananas (která celkově působí strašně.... nadšeně a optimisticky) a pravda trošku těžkopádnější, ale velmi tvrdý a kvalitní Abandon mezi nimi určitě nejsou - ty jsou někde u toho lepšího středu. A jak říkám - ty nejslabší kusy vznikly v době, kdy měl v kapele hlavní slovo Blackmore, takže Ritchie jim opravdu nechybí. :)

5. 10. 2013 13:26

- -krusty-

Nemyslím že je album TAK slabé... Možná chvílemi přežvýkává již slyšené, ale rozhodně bych hodnotil lépe. Já si na tomhle albu vždycky s chutí vychutnal tvrdou Morseho kytaru a skvělou rytmiku Paice/Glover. Nějaká ta hitovka by se také našla. Ale hlavně: u tohoto alba jsem si konečně uvědomil kde kradli a kradou Dream Theater :-) /nemyšleno špatně/

12. 09. 2013 15:41

nejsi sám - pavel

buď v klidu nejsi sám, když jsem si přečetl tuhle recenzi, tak jsem honem běžel poslechnout, jestli tak rád poslouchám nějakou sračku. A podle mne neposlouchám. pro mne je to výborná deska.

9. 09. 2013 8:19

- Kamil

Hm, tak jsem v tom zase sám...asi jsem fakt největší fanda týhle bandy u nás:) ...Abandon mám moc rád, pronik mi pod kůži už na konci minulý dekády, ale tuhle !popravu" jsem čekal, takže ani neprotestuju, protože všeobecný mínění se shoduje s recenzí, bohužel:( ...za "nejhorší" v rámci diskogrfie DP beru až to, co přišlo po té...kromě novinky, tak je ÚŽASNÁ!!!!!

7. 09. 2013 11:33

Po Purpendicular - b.wolf

jsou ty dvě fošny, Abandon a Banány něco, co by snad s DP's vůbec nemělo být spojováno. Nepřinutil jsem se víc jak ke dvěma poslechům ... 1,5/10

6. 09. 2013 17:53

Abandon... - Kolík

...je něco děsivého. 2/10, a to z úcty k legendě.

6. 09. 2013 10:02

- ToPi

Té desce jsem dal nekonečně šancí, protože jsem nevěřil, že by DEEP PURPLE mohli natočit něco tak nezajímavého a nudného. Druhá skladba byla popsána jako plácání odnikud nikam. Neváhal bych takto popsat celou desku.

5. 09. 2013 18:48

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.48572 sekund.