DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WITHIN TEMPTATION, FREE FALL - 11. 3. 2014 - Praha, Incheba Arena


- Ray

Drobné backing tracky na koncertech používá skoro každá kapela, to mi nevadí ani trochu, ale souhlasím minimálně s těmi klávesami, ty často hodně výrazně chybí. A kvůli tomuhle přístupu nemají klávesáci co žrát :D :D

20. 03. 2014 21:22

- Anonim

to Hellhammer: Nahrazování kláves a jiných nástrojů playbackem mi taky dost vadí a to nejen u těch kapel, co jsi zmínil. to Supermartonátor: Je jasný, že je to hlavně o prachách, ale podle mě je zrovna tohle šetření na nesprávném místě.

20. 03. 2014 18:18

- Supermartonátor

to Anonim: máš pravdu, že třeba Moonspell to vyřešili dobře a je fajn, když to zpívá "živý" člověk. Na druhou v dnešní době, kdy všichni počítají každou korunu...kapely raději nechají klávesy či podobné věci z playbacku, prostě nechtějí platit dalšího muzikanta na turné. To může být jeden z důvodů. Každopádně kdybych měl na všem furt hledat chyby, tak nechodím na žadné koncerty nebo na nich furt jen nadávám. Prostě si chci koncert užít (samozřejmně pokud podá interpret hodně špatný výkon, pak taky nejsem nadšený).

20. 03. 2014 17:23

- Hellhammer

Tak on to nebyl "můj" playback ale playback Moonspell. A je jasné, že živák žádná páska nepřekoná. Jen jsem chtěl podoknout že playback neznamená automaticky shit.Příměr s Devinem je skvělý.,samozřejmě to může někoho nudit.Někoho holt baví Devin a někoho něco jiného:)..Tak se prosím tě hned nezblázni:) Jinak více než playback v písničce z hostem mě třeba osobně zlobí, že kapely jako Pain nebo Amaranthe co mají skoro z poloviny muziku stavěnou na klávesách nemají živě klávesáka...

20. 03. 2014 12:48

to Supermartonátor: - Anonim

Tak zrovna Devin Townsend je typický příklad toho, kdy už je v muzice víc playbacků než živého hraní. Z toho důvodu mě jeho vystoupení nudí k smrti.

20. 03. 2014 12:07

to Hellhammer - Anonim

Já nezapomenu, když hráli Moonspell živě skladbu Raven Claws s hostující (a hlavně živou) Mariangelou Demurtes z Tristanie. Řekl bych, že to byl mnohem lepší zážitek než ten tvůj playback a nikdo neřešil, že to na desce zpívá někdo jiný. Stejné je to i s WT, kdo říká, že to musí zpívat stejný lidi jako na desce. Kdyby chtěli můžou sebou na turné vzít třeba nějakého neznámého začínajícího nadějného zpěváka/zpěvačku, alespoň by tím někomu dali šanci ukázat svůj talent.

20. 03. 2014 12:01

- Supermartonátor

Myslím, že částečný playback využívá dnes už téměř každá větší kapela napříč žánry. Třeba Devin Townsend má mnohovrtsvou muziku a některé zvuky, efekty či backing vokály prostě naživo nejdou...ale chce aby ani na koncertu o ně nebyl posluchač připraven. Já se tedy necítil ošizen. Určitě musí interpret na koncertě něco ukázat...zazpívat, zahrát..že jsou některé věci nasamplované nebo z playbacku je v pořádku.

20. 03. 2014 11:36

- Hellhammer

Playbacku se nevyhneš, když si na desku pozveš milión hostů. Pokud bereš WT jako popovou kapelu (a oni jí v podstatě jsou), tak je přítomnost playbacku naprosto normální....Ano nemělo by to tam být, ale stejné je to se zvukem. Dáš 1000kč za lístek a nemáš dokonalý zvuk, nemáš dokonalý výhled atd..To se prostě nedá zaručit na živáku,tak to je:)Pamatuju se, že kdysi na turné Moonspell hráli živě baladu Scorpion Flower s Anneke Griesbergen která si to "dávala" z projekce na plátně a playbacku. A jak to bylo dobré.:)

20. 03. 2014 11:27

playback - Anonim

Na koncertě jsem nebyl. Ale překvapuje mě, že Tobě a zřejmě i ostatním fanouškům nevadí ty playbacky. Jsem toho názoru, že když člověk dá ty prachy za lístek, měl by dostat na 100% živé vystoupení. To není jen případ WT, ale i hromady dalších kapel. Je docela škoda, že hodně posluchačů k tomu přistupuje slovy "toleruji a chápu".

20. 03. 2014 10:28

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08442 sekund.