NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku METALLICA - Master Of Puppets


Master - rumcajs

Deska silná svou atmosférou, zvukem a některými nesmrtelnými klasikami. Přesto pro mě NE nejlepší album kapely. Nepříliš vyvedená Lepper Messiah a Zvbytečně dlouhá, byť místy úžasná, Dissposable Heroes jí hodnocení sráží. Za mě silná 9.

23. 11. 2016 22:49

- Crust

Já bych to s tím hodnocením neviděl tak posvátně. Podle mě je jedno, jestli je nahrávka stará měsíc, 5 let, nebo 25. Samozřejmě je nutné přihlédnout k okolnostem a době vzniku, ale jinak nevidím důvod, proč nehodnotit. Naopak ty starší alba mají výhodu, že stačily uzrát, ať už v uších recenzenta, tak veřejnosti nespočtem poslechů, kdežto u nových alb se může stát, že za půl roku či rok bych hodnotil jinak, ať už směrem nahoru, nebo dolů (buď vyroste, nebo se oposlouchá). Krom toho legendárnost nebo stylotvornost o tom kterém albu vypovídá asi úplně nejvíc, ne?

23. 06. 2014 20:40

- Meresz

The Thing That Should Not Be je bomba! Ťažká ako stotonové kladivo a to Kirkovo schizofrenické sólo je neuveriteľné! Inak MOP je pre mňa asi najlepšia Metallica. Ride the Lightning je super, ale mňa osobne masami milované songy For Whom the Bell Tolls a Creeping Death veľmi nebavia a počúvam ich najmenej. A ani inštrumentálka Call of Ktulu nie je nič moc. MOP je vyrovnanejší a lepší.

22. 06. 2014 12:31

- Hellhammer

Ono hodnotit 25 let starý nahrávky a ještě jim přidělovat body je vůbec ošidná a těžká věc.Navíc když se jedná o nahrávky "kultovní"...Dle dnešních standartů se nejedná o nic výjímečného, dle tehdejších jsou to bez debaty stylotvůrná alba.. Jenže zase nebylo z čím moc srovnávat na rozdíl ode dneška..Já bych si na body pro tyhle nahrávky netroufl..Na ty nové už ano, St Anger je výborná a Death Magnetic nuda.

22. 06. 2014 10:08

Metallica - Demonick

Ja nechapem cely tvoj prispevok a mnoho viet v nom LUKAŠ, ale čo narobime :) 100 ludi 100 chuti

21. 06. 2014 23:11

Master - pro někhoho kult, pro - lukáš

Master je pro někoho kult pro mě ne. Hlavně si nemyslím, že tam jsou ty nejlepší věci , co metallica natočila !! Když srovnám Battery , tak je to šleha ale taková nijaká. Master je možná jejich nejznámější thrashová věc, ale ride má tak fenomenální kytary, vyhrávky, prostě ride válcuje Master i druhou skladbou. For whom the bell tolls a The thing ... promě nezáživná věc, for whom naproti tomu má příběh a strukturu super songu, od začátku do konce. Fade to black a Welcome home - obě super "balady ". Ovšem Fade to black má atmosféru a skvělé nápady od začátku do konce . Dispsable heroes a Trapped .. Trapped je pro mě skrytý diamand thrashe, Disposable má skvělé kytary, ale oproti tomu bicí jedou na půl plynu. Až teprve na konci se rozjedou. Jediná taková průměrná věc je Escape , ale orpti Lepper mesiah mě baví. Asi je jasné že Ride miluju a Master of puppets jako desku nechápu. Hlavně nechápu proč je naní tolik chvály. Za mě Master má 6 z 10 možných.

21. 06. 2014 19:05

- down

Zvlaštní, RtL mě naprosto dostala na kolena, ale MoP se mnou jak si neudělala skoro nic. Pamatuju, jak známí šíleli u gramofonu a vychvalovali je do nebes ...u mě to skončilo pár poslechama a nezajmem. Nahrál jsem to na kazetu, založil a tím to skončilo. Projeli to s Anthrax :)

21. 06. 2014 10:11

- Crust

No, musím z velké části souhlasit s tím, co tu napsal Demonick (tedy až na tu zmínku o ...And Justice, hehe ;). Je tu krásně zřetelné, jak Metallica skladatelsky zrála a i "béčkové" věci na Masters jsou pořád výraznější skladby, než na Ride (jako třeba právě Trapped Under Ice). Mimochodem, Leper Messiah bych mezi ně ani já osobně neřadil, to je vynikající skladba, takže zbývá The Thing That Should Not Be a i to je naprostá pecka v porovnání s tím, s čím Metallica přišla později. Jinak docela by mě zajímalo, jestli John Bush někdy ve světle toho pozdějšího megaúspěchu Metallicy nezalitoval toho nevyužitého lana od nich :)

20. 06. 2014 21:12

Metallica - Demonick

Ja si nemozem pomoct, ale u mna o dost silnejši material nez na Ride The Lightning. Je to sice subjektivny pohlad, ale Battery mi stale prišla ovela lepšia ako Fight Fire, Master je omnoho legendarnejšia ako Ride, Lepper a That Thing omnoho vacsie paľby nez Trapped a Escape. Sanitarium je s Fade asi tak narovnako, ale naopak Ktulu mam radsej ako Orion. Hlavne ta gradacia a epickost je neuveritelna (vezia S/M je neskutočna a dviha skladbu na zcela inu uroven!). Takze suma sumarum mam MASTRA radsej, avšak u mna osobne asi z prvej stvorky vyhrava ...and Justice a to i napriek tomu zvuku :) Najviac sa i tak tešim na recenzie Load a Reload, kedze tam bude ich rozbor asi o niečo problematickejši :)

19. 06. 2014 23:15

- Fenris 13

Lehce slabší než RtL, ale furt je to jasná desítka :-)

19. 06. 2014 13:10

10/10 - Anonim

Tuhle nahrávku bych určitě zařadil mezi 10 nejlepších metalových alb všech dob. Rozhodně nejlepší věc, co kdy Metallica udělala.

19. 06. 2014 9:15

Mám to štěstí... - Kolík

...že jsem v době vydání Master of Puppets již nezíral do slabikáře, ale do učebnic gymnázia. Proto se taky dívám na toto album trošku jinak. Poprvé jsem jej dostal do rukou pár týdnů po vydání jako vinyl zakoupený na burze za 500 korun československých. Pamatuji se, jak jsem se na něj složil se dvěma dalšími spolužáky, abychom si jej nahráli a pak dále prodali. Při pořizování první kopie mi to přišlo tak líto, že jsem vyžebral na svých prarodičích peníze, abych mohl LP od spolužáků odkoupit a těšit se z něj sám. Zážitek to byl neopakovatelný, pro dnešního čtenáře a posluchače těžko popsatelný. Něco jako všechny vánoce, první vlastní kazeťák a první sex v jednom. :-) Vzhledem k tomu, že toto album mám doma již 28 let, je i jeho hodnocení z mé strany poněkud odlišné. Prvních šest skladeb je naprosto zdrcujících a za celou dobu se můj náhled na ně výrazněji nezměnil. Absolutní elita. Snad jen The Thing That Should Not Be a Leper Messiah postupem času hodnotím výše než na počátku. Jsou dle mého soudu kvalitativně zcela srovnatelné s favorizovanými songy, pouze vyžadují delší čas na naposlouchání. Naopak Orionu a Damage, Inc. jsem nikdy nepřišel moc na chuť. Postupem času hodnotím Orion jako o dost slabší, než The Call od Ktulu. Chybí mi u něj to dramatické vrstvení motivů, které je u posledně jmenované skladby z Ride the Lightning naprosto famózní. Damage, Inc. je pak zcela průměrná skladba, kterou si nepouštím moc rád a na albu by pro mě vůbec nemusela být. I tak ale nelze Master of Puppets hodnotit jinak než za 10/10, byť, jak už jsem psal, je to o fous slabší desítka, než u Ride the Lightning.

19. 06. 2014 8:53

Tahle - b.wolf

fošna patří mezi pevné základy thrashe, to je bez debat, stačí říct Master of puppets a není o čem ... 10/10

19. 06. 2014 8:19

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08432 sekund.