NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku METALLICA - Metallica


- Hellhammer

Ok v pohodě každý to vidíme jinak..Pro mě je v metalu nejpřínosnější právě způsob jakým na ty veličiny z osmdesátek v první polovině 90s ostatní navázali a jejich kořeny rozvinuly a dali jim dlouhou životaschopnost...Namátkou vyberu Emperor,Korn,Strapping Young Lad,Opeth,Morbid Angel, Ministry, At the Gates, Darkthorne,Tiamat, Paradise Lost, atd atd atd..

5. 07. 2014 21:24

Budeme-li... - Kolík

...se bavit o scéně extrémního metalu, tedy nikoliv jen její black metalové podmnožiny, pak 80. léta jsou jejím počátkem a také zlatým obdobím. V následujících letech už jen ostatní navazovali na zakladatele žánru. Pro pamětníky uvedu alespoň: Bathory, Venom, Possessed, Slayer, Assassin, Darkness, Deathrow, Messiah, Celtic Frost, Destruction, Kreator, Destructor, Necronomicon, Exumer, Exorcist, Vectom, Sodom, Blessed Death, Living Death, Death, Sepultura, Great Kat, Obituary, Carcass, Morbid Angel...

5. 07. 2014 20:35

down - Hellhammer

Rozumím co myslíš..Přesto si myslím, že první půlka devadesátek není jen "moje" nejoblíbenější období. Myslím že přínos nahrávek vzniklých v té době je nezpochybnitelný.. Ovšem prodeje hovoří jinak a to ve prospěch 80's. Asi tak:-)

5. 07. 2014 14:26

hellhamer - down

Kdo mohl vědět, že vůbec nějaký black/death vznikne a, že se tohle vůbec bude někomu líbit? Nikdo. Když vyšel(tuším v roce 85) Possessed - Seven Churches ...myslel jsem, že to je to nejtvrdší co kdy může někdo zahrát. To, že se na tohle nalepily další grupy a zahrály pak ještě tvrději neznamená, že nastala zlatá doba metalu. Beatles byli ve své době taky extrémní. Bereš to moc ze svého pohledu. Mě je třeba black/death celkem ukradený, takže moje "zlatá léta metalu" jsou úplně někde jinde.

5. 07. 2014 14:05

- Soichiro Honda

Helhammer má pravdu. Awake, Demanufacture, Wildhoney, Imaginations From The Other Side, Icon, De Mysteriis atď vznikli práve v tej dobe, a to sú len albumy ktoré ma napadli hneď.. to že bol metal v tej dobe v totálnom undergrounde by som ako zlé roky nebral, vtedy vznikali nahrávky ktoré dovtedy nemali obdoby, nie ako dnes keď sa už len recykluje

5. 07. 2014 14:01

- Hellhammer

Mayhem vydali první smysluplné album v roce 1994, Hellhammer fungovali na několika demech..Jak tomuhle chceš říkat plodná nebo rozvinutá scéna.:-) Jinak vy mě asi lidi nechápete..Já neříkám že black neexistoval, nebo že můj názor je ten jediný správný..Jen mi přijde zvláštní stavět jako nejúspěšnější roky metalové hudby období, kdy ještě spousta věcí neexistovalo, nebo teprve rozpačitě začínalo...Mě přijde že nejlěpší období většina lidí měří jen podle prodejů a ohlasu fanoušků na něco nového..Přitom většina zásadních věcí se děla většinou před nebo až po, extrémním zájmu o ten či onen žánr..

5. 07. 2014 13:18

- Venca

Hell: Co třeba Hellhammer, Celtic Frost či Mayhem? :-)

5. 07. 2014 12:35

hellhammer - down

Ano, pro tebe, ustálená metalová extrémní scéna tu byla vždycky ...jen byla vzhledem k době prostě jiná. To, že se tobě líbí black a proto řekněš, že roky 92-97 jsou pro metalovou hudbu nejplodnější jěště neznamená, že je to třeba brát jako fakt. Pouze ty jsi nejspíš v téhle době zaregistroval tvou oblíbenou odnož rockové hudby...já s tebou nesouhlasím a můžu říct, že nejlepší léta pro rock/metal byla 82-85. A k Metle, kapela jedné vynikající desky ...nějak pořád nechápu ten humbuk kolem nich, RtL ...nic víc, nic míň.

5. 07. 2014 12:28

Crust - Hellhammer

Řekni, kolik black metalových kapel, mělo v roce 1989 venku nějaké smysluplné nahrávky (ne garážová dema).. Neříkám, že black vůbec neexistoval ale nějaká scéna se začala formovat až později..A taky to že se sformuje scéna neznamená, že hned přijdou ty nejlepší nahrávky.. Prostě pro mě umělecký vrchol metalu jako celku přišel později (1992-1997). S ustálenou extrémní scénou a taky v době kdy nestoři z osmdesátek začali trochu experimentovat a posouvat svoji tvorbu dál....To je pro mě umělecký vrchol metalu..

5. 07. 2014 10:51

Kolík - Hellhammer

Jasný rozumím:) Souhlasím v tom že Under the Sigh.. bylo učebnicí pro začínající vlnu blacku. Já ty nejdůležitější okamžiky blacku a vůbec vznik stabilní extrémní scény vnímám trochu jinde ale dobrý:)

5. 07. 2014 10:45

Pro mě... - Kolík

...je nepřekonatelné black metalové album všech dob "Under the Sign of the Black Mark", podobně jako v thrash metalu "Ride the Lightning". Následující desky Bathory black metalový styl rozvíjejí podobně jako Metallica thrash metal. Některé si vedou úspěšněji, některé méně a některé se poněkud odchylují od stylu, resp. jej obohacují (např. Hammerheart). Tak to vidím já. Nic více, nic méně.

5. 07. 2014 10:06

- Crust

Já bych s tím výrokem v recenzi o popularitě metalu na přelomu 80. a 90tek souhlasil. Ovšem že by black metal tehdy skoro neexistoval je samozřejmě blbost. To, že něco není na výsluní popularity neznamená, že to neexistuje. Hammerheart sice black už nebyl, ale žezlo tehdy už přebírali Norové a vzpínala se druhá vlna. Většinou to stejně tehdy všichni hráli víceméně v podobě, v jaké to Quorthon nastolil o nějakých 6 let dříve.

3. 07. 2014 23:39

- Pepsi Stone

Už jen proto, jak tahle deska poznamenala celou scénu, si zaslouží absolutorium. A že jsou na ní nesmrtelné skladby, o tom snad nemusíme ani hovořit.

3. 07. 2014 21:55

- Eyrekr

Rozhodně bych ale nesrovnával Black Album se Seasons in the Abyss (to už spíš Justice).. Sice nejsem nijaký velký znalec Slayerů, ale prostě mi to příjde nesrovnatelné.. Seasons mám hodně rád a má rozhodně naprosto odlišný feeling.. A opravdu mi Black Album nepříjde jako Seasons dotažené k dokonalosti.. Slayer se hlavně nikdy neuchýlili k takovému "mainstreamu".. Čímž mi jsou sympatičtější, i když přínos Black Alba je nezpochybnitelný..

3. 07. 2014 21:43

2Kolík: - b.wolf

... justice for all kromě One přesně jak píšeš, černé album je možná lepší, ale pro mě je to prostě jenom fošna do rádia, navíc dnes už některé skladby jsou ve stádiu odrhovaček...

3. 07. 2014 20:51

Gormit - Hellhammer

Hehe dobrá narážka:-) Až najdeš brýle pochopíš že jsem pouze odpovídal na mnou započatou polemiku o nejlepším období metalu zmíněném v článku (do které kolega zahnul alba Bathory).Nic víc, tak doufám že se tě to nesrovnatelné zase tolik nedotklo a zvládneš to:)

3. 07. 2014 20:07

... 6/10 .. a Morrissey X Metl - Gormit

... nikdy jsem nezbavil ukrutného negativního překvapení, které jsem zažil když jsem černé album poprvé slyšel z polské origošky ... kupodivu raději se vracím k Load a k AJFA .. takže za mne 6/10. Jinak sice sedím u PC bez brejlíků, které jsem si zrovna někam odložil a tak nevidím vše, ale nešlo si všimnout slov Hammerheart, Twilight of the gods atd ... no nic hodně ujeté .. a zejména urputné a nudné ... takže já bych třebas vytáhl .... jednoznačného adepta ne desku roku 2014 což je Morrissey Worlds Peace is none of your nusiness :) ... podle mne fak naprostá paráda .... kterou bych určitě jednoznačně srovnal s Metlou ... co třeba Morrissey X Hetfield jako zpěváci .. prostě když již se mele dohromady nesrovnatelné jen aby byl večírek a řeč nestála ... tak to probrat pořádně :)

3. 07. 2014 19:42

Kolík - Hellhammer

OK..Ale Hamerheart ani Twilight já osobně nepovažuju za black metalová alba už vůbec.. To už je spíš pagan metal, kořeny epického metalu.. Opravdu první blackmetalový album je pro mě A Blaze in the Northern Sky nebo Worship Him od Samael...To je ale jedno, prostě si myslím, že na konci osmdesátek žádná pořádná black metalová scéna neexistovala a death byl taky v plenách, a ani progresivní scéna nebyla kdoví jak rozvinutá... Tudíž mi nepřijde že by to bylo nějaké zlaté období metalu co se týká uměleckého dojmu..Opakuju , co se týká prodejů určitě ano.

3. 07. 2014 19:23

- Eyrekr

Souhlasím s Gogo a Vencou a blackalbem v tom s těma kozama, to mě v recenzi rozesmálo :-)..

3. 07. 2014 17:10

To b.wolf - Kolík

První tři alba jsou skutečné majstrštyky, na tom se jistě shodneme. Čtvrté Justice je dost nepovedené - skladatelsky překomplikované, zvukově mizerné. Přesto je ale pořád ještě dost dobré. Ale ne tak, jako Černé album. Takže za mě Justice - 7,5, Černé album - 8,5. Až tak velká komerční srágora to není. Jenom trošku. :-)

3. 07. 2014 16:26

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07999 sekund.