Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SEPTICFLESH - Titan


- Supermartonátor

Horbárka: V pohodě:-) Jsem rád, že ses zastavila

15. 10. 2014 23:25

TITAN - 10 - Hrobárka

Supermartonátor, veľmi sa ospravedlňujem, ak to vyznelo takto, v tom zápale som si neuvedomila, že to pôsobí vzťahovačne k hlavnej recenzií. Nie, nie - čítala som to už dávno, dokonca to nebolo k albumu TITAN, ale k The Great Mass a vôbec neviem, na akom fóre...

15. 10. 2014 5:14

- Supermartonátor

Hrobárka: Jsem rád, že se ti deska líbí...ale předpokládám, že narážíš na jiné recenze...protože já nepíšu nic o tom, že bez orchestru jsou nezajímaví.

14. 10. 2014 23:38

TITAN - 10 - Hrobárka

Rozporuplné recenzie na tento album ma rozladili ešte skôr, ako som si nahrávku kúpila, - a úprimne povedané, nevedela som sa dočkať, kedy si najnovší počin SepticFlesh vypočujem. Až na dve-tri trochu disharmonické časti ma TITAN dostal už na prvé počutie, pri druhom som už len rozmýšľala, čo sa mi to vlastne pri prvom raze nepozdávalo, - po disharmónií neostala ani stopa. TITAN je skvelý album a páči sa mi hlavne preto, lebo ho nedelím na jednotlivé skladby, ale v hlave mi splýva do jediného čistého kvázi animovaného celku, v ktorom vidím postavy hrajúce to, čo im v príbehu prisúdili, - a to je skvelé. Nepotrebujem obraz, stačí mi zvuk. Kedysi som čítala recenziu, že keby SF odstránili všetky orchestrálne pasáže, boli by celkovo nezaujímaví, pretože hudobný nápad oklieštený o zbor a orchester je skrátka nič moc, čo mi príde ako tvrdenie dosť hlúpe. Skrátka a dobre, - orchester, brutalita a výnimočné vnútorné divadelné predstavenie patria k Septicflesh bez ohľadu na to, či by ich niekto trhal alebo nie a som presvedčená o tom, že vystavali VYNIKAJÚCI album. Rovnako sa smejem pri komentároch, ktoré vyslovujú názor, ako to ide dolu kopcom so SF kvôli ich namyslenosti a nadradenosti. Nuž, keby som bola na ich mieste, cítila by som sa minimálne tak isto "mierne nad", ako sa tvári Seth na fotografií na zadnej strane obalu albumu, a vôbec by ma to nepohoršovalo. Je fantastické vytvárať dielo za dielom a cítiť tú silu, ktorá sa nestráca ani po rokoch. Okrem toho, nevidím rozdiel v charaktere tej kvázi nadradenosti pri Sethovi a napr. pri Nergalovi z Behemoth, čo mi v oboch prípadoch absolútne vyhovuje, pretože len tak môžem prostredníctvom ich hudby dokonale precítiť celkovú silu ich prejavu.

14. 10. 2014 23:06

- Fenris 13

U mně Titan dojel na nezájem...dva poslechy a zatím jsem nenašel sílu pustit si to znovu. A přitom je to lepší album než The Great Mass. SF se přeorchestrovali a přearanžovali. Mrzí mně to o to víc, že takhle kapela je moje srdcovka, poslouchám je od dob debutu Mystic Places of Dawn. Moje absolutně nej jsou alba Esoptron, Revolution DNA a Communion - každé jiné a každé geniální. Nebo Ophidian Wheel, které přineslo úžasnou jemnost v podobě hlasu Natalie Rassoulis. Ale bohužel, po úžasném vzepjetí na Communionu to s nimi jde z kopce. Je to takové velké, nablýskané nic... Na druhou stranu jsem při pátrání po náhradě padnul na další fantastickou bandu z Řecka - Aenaon a jejich letošní novinku Extance. Dle Metal Archives hrají progresivní black, a opravdu je to laskomina pro každého fanouška Ihsahna či Solefald. Ano,je tam i ten saxofon a dokonce jsem zaslechl i foukací harmoniku :-) Tenhle kousek u mně Titana překonává o několik koňských délek.

18. 08. 2014 9:52

- Mikka

Souhlasím, Tome. Co se týče orchestrace, jsou Septicflesh třída! Aby taky ne, u nich orchestr hraje prim. To u Epiky zas až tolik ne ... Tam je podle mě těch důležitých prvků hned několik. Jinak s hodnocením souhlasím, také bych dal vysokou známku ;)

15. 08. 2014 17:06

- Hellhammer

No uvidíme, fakt jsme na ně zvědav:-) Mě u posledních Fleshgod vadí hlavně ten zvuk..Když to dáš nahlas na kvalitní soustavě, tak je to prostě koule hluku ( je tam hodně stop a přeřvávají se) a to by se nemělo stávat..Je pravda, že tu teatrálnost dokážou FA jako jedni z mála dobře a smysluplně podat

15. 08. 2014 12:56

- Supermartonátor

Jj, jak se staneš už takhle velkým...prostě už je na tebe velké očekávání. Navíc když by hodně experimentovali...tak by to nemuselo dobře dopadnout (komerčně, u fandů). No uvidíme za pár let. Já jsem jejich fanda a věřím že i příští deska bude dobrá a třeba i trochu překvapivá. FA - náhodou poslední deska není vůbec špatná, mám v ní oblíbené skladby, i když asi opravdu o trochu horší než Agony. No nejen klavír...operní zpěvčka...a celé je to hooodně teatrální...což já rád:-)

15. 08. 2014 12:25

- Hellhammer

Mluvíš mi z duše:-D.. Něco ve stylu skladby Persepolis, epický opus.. Podle mě na to pořád mají.Ono je to pro ně asi i těžké, Great Mass je fakt laťka jako blázen a zároveň jsou čím dál "větší", tudíž to svádí k čitelnější a masovější produkci...JJ zaregistroval jsem chválu na Fleshgod. Ten jejich opravdovej klavír na pódiu je pěkná věc a umějí to. Škoda, že jim nevyšlo poslední album (hlavně zvukově ale i skladatelsky), hodně lidí je předčasně odepsalo..

15. 08. 2014 11:52

- Supermartonátor

Tak příští deska bude hodně důležitá...ovšem nečekám žádné stylové kotrmelce. Mně by potěšila nějaká fakt dlouhá a epická skladba...takový třikrát delší Prometheus:-)...prostě aby to pořádně rozbalili. Já je naživo ještě neviděl. Ale osobně takový problém s nasamplovanými orchestracemi nemám. Spíš mě mrzí, že s nimi nejezdí Sotiris. No ted na Brutalu byli Fleshgod Apocalypse...to byl krutej mazec!

15. 08. 2014 11:40

- Hellhammer

jj :-) Docela by mě zajímalo, jak to hodlají pojmout do budoucna..Mimochodem jejich živé vystoupení, kdy jedou vše orchestrální z playbacku (ani klávesáka nemají), čistý zpěvák Sotiris s nimi nejezdí a growler Seth má basu na ozdobu a na šermování, je taky zvláštní..Až si někdy říkám jestli je to furt rock'n'roll, nebo už jenom přehlídka aranží:-D

15. 08. 2014 11:36

- Supermartonátor

Já tvou recenzi četl:-)..takže znám tvůj názor. No i když zopakovali formulku z minulého alba(i předchozího), tak rpostě pořád super. :-p

15. 08. 2014 11:11

6,5/10 - Hellhammer

"Současně je, ale třeba říci, že některé skladby jsou v podstatě jen „bratříčky“ jiných písní z minulých alb." Co jiného na to říct:-) SepticFlesh zkrátka sežrali sami sebe. Orchestry jsou dokonalé zaranžované, silné, ale na albu není téměř jediný silný riff (jako v minulosti např. Annubis, nebo Pyramid God)..Čistých vokálu také pomálu. Některá místa jsou v podstatě smatlaý binec všech možných postupů (War in Heaven). Kdyby vydali čtveřici Prototype, Prometheus, Dogma a Order of Dracul jako EP, nic by se nestalo a bylo by to mnohem lepší..

15. 08. 2014 8:28

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08267 sekund.