MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku JUDAS PRIEST - Sad Wings Of Destiny


- Guns

Druhá deska je pro mnohé velice povedená deska a jedna z nejlepších. Takové nadšení z ní osobně moc necítím. Ano je zde celkem velký skok dopředu. Zvuk je tvrdší a písně se už začínají proměňovat v těžký kov, ale že bych se z toho posadil na prdel se říci nedá. Nevím proč, ale možná mě i krapet přišla lepší první deska. Nebýt věcí jako Victim of Changes, The Ripper,Island of Domination,Deceiver a Tyrant desku bych asi přehlížel jako jiní první. Ale dám ji i přesto více než první 7/10

31. 10. 2020 12:39

- Savapip

to Kolík: v tomhle se těžko shodneme, to, že to není za čistých deset je podle mě způsobeno tím, že holt ty mladší kapely mají smůlu v tom, že už jedou v prozkoumaném území, co mělo být přelomeno, to už přelomové bylo :-). A v podstatě souhlas s Pepsim, pokud nepřijde nějaký totální revolucionář, jako byla Nirvana, u každé desky můžeš říct, že už vychází z něčeho, co už tady bylo. A tím pádem by desítka byla prakticky zapovězená známka... Svého času měl Venca nápad bodování úplně zrušit, ne že bych mu dneska dával plně za pravdu, ale nebyl to hloupej nápad... :-), takhle by čtenář třeba víc koukal na text než na svým způsobem zavádějící číslo

9. 11. 2014 11:54

- Pepsi Stone

O tomhle jsem psal už úvodník. Za pět let, co působím v MF jsem desítku vysolil jen Reckless Love. Ale, jak jsem psal v tom úvodníku, co jsou Reckless Love proti Black Sabbath. Je pravda, že desky na čistých deset dneska aby člověk hledal lupou, ale asi se najdou. Spíš je problém v tom, že scéna je totálně roztříštěna, je všeho hrozně moc a tudíž už asi nikdy nedojde k tomu, aby některá z desek byla přelomová. Podle mě poslední v tomhle směru je Nevermind od Nirvany.

9. 11. 2014 10:23

Jestli náhodou... - Kolík

...ďábel není skryt v tom detailu, jak píšeš, že: "možná ne za čistých deset". Screaming for Vengeance JE za deset. Number of the Beast JE za deset Restless and Wild JE za deset. A to jsem si namátkou vzpomněl jen na tři alba z roku 1982, když už tady Down zmínil Screaming... Jiné roky by byly daleko plodnější.

9. 11. 2014 9:35

- Savapip

to Kolík: možná ne za čistých deset, ale daleko to k tomu nemá: My Doppelgänger, Ruinthrone, když mám mluvit jenom o debutech, jinak i Sinbreed, Van Canto, Persuader... Podle mě problém není v tom, že by se nedělala dobrá alba, ale v tom, že doba se změnila a že ten dosah, který se svýma deskama mohli mít Judas, ty nové kapely v životě mít nemůžou... Když nebudeš mít najetou historii a nebudeš znát Judas a strčím Ti do ruky staré Judas a třeba nové Persuader, pochybuju, že Persuader zahodíš s tím, že je to bída...

9. 11. 2014 8:58

To Pepsi - Kolík

Zkus být konkrétní a napiš nám zde aspoň tři alba za posledních 5 let, která natočila nějaká nová parta a jsou podle tebe za 10/10. Rád se nechám přesvědčit, že nemám pravdu. :-)

9. 11. 2014 8:24

To Down - Kolík

Dej sem to dlouhé pojednání, ať si počteme konečně něco zajímavého. :-)

9. 11. 2014 8:20

- xyz

10/10 jeden z najlepsich albumov od judas priest

8. 11. 2014 17:36

- Pepsi Stone

Zajisté ještě nepatřím k zasloužilím čtyřicátníkům, ale tvorbu Judas Priest znám už dlouho na to, abych si dovolil jejich alba ohodnotit. Už jsem to na tomto místě říkal několikrát, alba v seriálech hodnotím vždy v kontextu tvorby kapely a co se týče diskografie Judas, tak Sad Wings podle mě je velice dobré, výborné, ale rozhodně ne nejlepší album kapely. A srovnávat desku z roku 1976 se žhavými novinkami taky dost dobře nejde. Co se týká toho, co napsal Kolík, tak já jsem ropzhodně za těch 20 let, co Sad Wings mám už dávno stačil naposlouchat, ale to je jen tak na okraj, ovšem tvrdit, že novinky jen přežvykují dávno vymyšlené a že se jedná o seudohudební bláboly mi připadá, jako když už kmeti sedí na lavičce, krmí holuby a s povzdechem jóóó bejvávalo... vzpomínají na dobu, kdy bylo pivo za korunu padesát a deset deka salámu, to byl kus salámu.

8. 11. 2014 9:01

- Down

Měl jsem sepsáno hrozitánsky dlouhé a vyčerpávající pojednání o tom jak mladí serou na starou, dobrou muziku a o co přicházejí, ale pak mě napadlo, že je mi to vlastně u prdele ...dobře jim tak. Tahle deska není moje oblíbená od J.P., ale stejně strčí 99% dnešní "produkce" do kapsy. Jsem zvědavý kolik dostane Screaming for ... :)

8. 11. 2014 0:08

- Savapip

hoši, brát váš názor vám nebudu,ale za a) x-krát tady zaznělo, že bodování v rámci seriálu má svá specifika, jak jinak odlišit, že u Judasů jsou kvalitativně rozdílná alba, za b) oba články psal jiný autor, tudíž i v tomhle případě je srovnávání oněkud zcestné, za c) co člověk to názor a hodnocení jakéhokoliv díla je vždycky subjektivní, takže (kdyby to tak bylo, nevím jestli je) těžko vyčítat autorovi, že z nějakých důvodů, v recce obvykle uvedených, hodnotí jednu desku lépe než jinou, i když vám to třeba nevoní..., dokonce mi přijde přirozené i to, že mladší ročník bude kladněji hodnotit modernu, než klasiku, taky ulítávám na osmdesátkách a devadesátkách víc, než na deskách o desetiletí zpátky, jednoduše proto, že jsem to zažil tzv. z první ruky... ;-)

7. 11. 2014 19:12

Recenzenti... - Kolík

...jsou mladí kluci a nemají tudíž takovou úctu ke klasice. Naopak přeceňují kapely, které bych i já označil za skutečné s..ky, co v lepším případě opakují dávno vymyšlené (mladý recenzent to netuší, neboť nemá zájem či to nestihl naposlouchat) nebo se v horším případě jedná o naprostý pseudohudební blábol. S tím nic nenaděláš.

7. 11. 2014 18:55

To je fakt mazec - b.wolf

jakési sračce nad Judas se dá 9/10, protože groove, core a pod. nic jiného není a klasika heavy metalu dostane osm...

7. 11. 2014 18:49

- Demonick

Jednoznačne 10/10. Recenzia ma ale máličko sklamala. To neustále porovnávanie s Rocka Rollou, kto je kde aký autor a najmä tak trochu ignorácia najväčšej hymny z toho albumu, nesmrteľnej "Victim Of Changes" a prekrásnej balady "Dreamer Deceiver".

6. 11. 2014 12:51

Naprostá klasika - b.wolf

Judas Priest, této desky jsem se dodnes nenabažil. 10/10

6. 11. 2014 9:59

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10124 sekund.