Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KABÁT - Do pekla/do nebe


Dobrá deska - David Svoboda

Banditi nepřekonáni, nicméně jde o další dobrou a tradiční desku Kabát. Muzika mě až tolik nebere, nicméně ty texty, to je prostě luxus. A opět, čím více Milanova zpěvu, tím lépe (nic proti Pepovi). Pro mě hodně příjemná deska, která se mi dík textům skvěle poslouchá. 10/10.

10. 06. 2022 8:44

nic moc - xyz

tak je jasne, ze albumy ako devky ti to znaj, colorado alebo sole v dole sa nebudu opakovat. Z tohto pocinu je najlepsia piesen pirates, este valkyra sa mi paci, inak nic moc. Proti prudu sa tvari ako zmes pohody a brouka pytlika, bang koncertna hitovka pre stado. Ostatne piesne nejako nevycnievaju, su bez napadu, dobrej melodie, aj texty su miestami trapne. Davam 3/10 v ramci diskografie

1. 08. 2015 22:33

7/10 - Pitr71

príjemné, zábavné album, v každom prípade ma kabáti prekvapili

19. 06. 2015 10:01

-- - Radim

Zaplaťpánbu konečně návrat do 90. let, v který jsem už ani nikdy nedoufal! Je mi jasné, že do posttrešového období začátku předminulé dekády se kapela už nevrátí, ale i ve druhé půlce desetiletí vznikaly dobré desky. Musím ocenit, že konečně nepřišlo na "sračky" typu Bára, Kdo si nechce hubu, Na sever atd., rozplizlé pomaláče, které sice nejsou špatné, ale jsou si hrozně podobné a nemají žádný tah na branku. Tady mám akorát výhrady k písni Restaurace pana Kalvody, protože to je podle mne vycpávka jako hrom, ale uvidíme po více posleších. Když vyšlo Mega Hu, nedokázal jsem se s deskou dlouhou dobu sžít, ale nakonec ji považuji rovněž za velmi dobrou; nemám rád ukvapené závěry a čas ukáže. Western boogie je taková kolotočovkská věc, která jak když vypadla z poslední desky od Katapultu :); to není záporná kritika, tady vše plní svůj účel; jedu ji už asi po patnácté – skvělé! V některých pasážích bych ubral na kytarách, připadají mi moc vytažené třeba v úvodních dvou skladbách a pak hlavně v přeřvaném Kalvodovi, z které mne doslova bolí hlava. Jinak nemám zásadních výhrad. Ten sněhovec s fénem na obalu je dobrý motiv, ale mohli si odpustit ty šipky, tím je to nějaké přeplácané. Každopádně super oproti těm obalům od Corridy nebo Dole v dole s efektem potrhané kůže a papíru o ničem nebo obalu argemovského grupentypu na Banditi... Dobrá práce. 7,5/10

18. 06. 2015 19:09

- johny

cakat od Kabatu kusky á la Dream Theater a ktovie co este je pekne naivne. Chlapi si hraju to svoje uz par rokov a asi sa to ludom paci. Ako zasran som na nich celkom fical, co asi kopa dalsich ludi. Vypocujem si ich rad, preco nie..obcas treba aj nenarocnu muziku...

2. 06. 2015 12:51

- Eagle

kokoska: V jedné větě se popíráš..."omílání starých postupů, hitovost..." dáváš jako negativní faktory nového alba a pak napíšeš ať jenom hrají živě na koncertech, kde právě ty staré zaběhlé postupy a hity zahrají.

2. 06. 2015 12:35

- kokoska

tohle vydat pred 15 lety..tak nevim..napad invence..hitovost..omilani starych postupu..bez vune a zapachu..nic co by me donutilo si placku zakoupit..nazivo mnohem lepsi..jojo..mili kabati vyprdnete se na desky a radeji koncerty..to vam jde lepe.lepsi nez Vondrackova ale horsi nez posledni Harlej..4/10..

31. 05. 2015 7:32

- Pepsi Stone

Jo jo, přesně k AC/DC lze Kabát v tuzemských podmínkách přirovnat, dělají od Colorada furt to samý, někdy líp, někdy hůř. Btw. Vojtek se dnes už hodně vyzpíval a prostě umí, ať se to někomu líbí nebo ne, oproti Děvkám udělal veliký posun. Co se týče urputnosti, tak v tomhle ranku jsou úplně jiní adepti (ať se na mě dotyční zlobí nebo ne, je to třeba Ota Hereš, Izzi, Petr Hrdlička, a to nejmenuju zástupy tisíců ostatních..).

29. 05. 2015 20:20

- Vašek

Invenci??? Na co??..... kapela vleze do studia, nahraje to, co se jí líbí a ahoj. To samé dělají např. AC/Dc a nikdo si nestěžuje. Jde jen o to, napsat dost silný materiál, o nic jiného. Proč taky???

29. 05. 2015 20:10

- Kamil

Můj problém je poslední desky Vojtek, ty základy jsou docela dobrý a líbily by se mi tam jiný zpěvový linky i výraz...Vojtek mi přijde moc urputnej, až zabředává do klišé...ale jak je vidět, českej fanoušek to tak asi chce :(

29. 05. 2015 15:26

- Anonim

Corrida rozhodně radiově podbízivá nebyla. Od toho mají Kabáti jiné desky (Go satane go, Dole v dole), i když je pravda, že za posledních 15 let mají na každé desce nějaký radiový hit. Jinak naprosto souhlasím s tím, co tady napsal Avram.

28. 05. 2015 17:43

- Pepsi Stone

Každá kapela, která hraje třicet let už bývá s invencí dost na štíru. Tam stačí, aby v mantinelech svého kluziště (když už tady máme hokejovou hymnu...) natočila dobrou desku a to se Kabátu vcelku povedlo.

28. 05. 2015 9:33

- Avram

Kabát ztratil tvůrčí invenci (která se pak už vrátila jenom na Corridě) už v půlce 90. let. Podle ukázek i zdejších recenzí (i přes štědré bodové hodnocení) na tom novinka nic nezmění. Ale abych nedělal antikabátovskou pózu, viděl jsem tu kapelu před lety na jednom festivalu a docela se mi to líbilo.

28. 05. 2015 9:06

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07945 sekund.