CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku RHAPSODY - Dawn Of Victory


to GNT: - Anonim

Já jsem to myslel tak, že na DoV je méně orchestrací než na předchozích dvou deskách. Jinak souhlasím. Pro mě je také posledním výborným počinem Rhapsody album Power Of The Dragonflame. Potom už se v těch orchestracích a intrech (jak píšeš) začali ztrácet.

4. 09. 2015 9:55

- GNT

Adrian: já beru ještě 4. řadovku (Power of Dragonflame), to je podle mě najzazší mez, kam měli Rhapsody zajít: je pravda, že jsem toto album naposlouchával déle než ta předchozí, ale furt je o mnoho lepší než deska následující, která mě neskutečně zklamala. A podotýkám pro ty, kdož tu občas bájí o speedovosti Rhapsody - tahle kapela měla na některých albech speedové skladby (tu dvě, tu jednu), na některých žádné, programově Turillimu nikdy o žádný speed nešlo, nejvíce s rychlostí koketoval na své druhé sólovce, to je všechno, co se o tom dá říci.

3. 09. 2015 13:27

- adrian

GNT: Podle me zlata era Rhapsody skoncila excelentnim Rain Of A Thousand Flames. Pak to alo dolu, sama orchestrace, vypraveni, prekombinovane necitelne skladby, refreny o nicem ... Posledni cca 3 - 4 alba uz pak nemaji s puvodnimi Rhapsody nic spolecneho. A je jedno o jake Rhapsody se jedna. Oboje stoji za hovno.

3. 09. 2015 13:06

- GNT

Anonim: souhlas s komentem z 3. 09. 2015 9:25. Orchestrací se ti, kterým chyběly na DOV, dočkali v míře větší než vrchovaté na řadových albech č. 5. a 6. Čtyřminutová intra i outra, plno velebných keců a nuda k nepřežití. První 4 alba ( EP mezi 3. a 4. řadovkou) jsou další tvorbou nepřekonaná a možná nepřekonatelná. Řekl bych, že většina lidí chce i od Rhapsody (původní kapely i těch dvou pokračovatelů) především klasické svižné power melodické skladby se slokou, bridgem a refrénem, vše ostatní je už nadstavba, tu příjemná, tu méně. Ovšem Turilli od jisté doby bazíruje právě na téhle nadstavbě. Řekl bych, že je \\\"umělecky neukojený\\\", chtěl by někam do vyšších uměl. sfér, možná i mimo metal.

3. 09. 2015 12:53

9/10 - Anonim

Právě že Rhapsody na téhle desce uhnuli docela dost. Člověk by čekal, že po předchozím úspěšném počinu se budou držet žánru, který de facto vybudovali a oni místo toho vydají čistě power metalovou desku, kde téměř chybí symfonická složka. Znám i pár fanoušku Rhapsody, kteří tomuhle albu nikdy nepřišli na chuť právě proto, že je až moc powermetalové a má minimum orchestrací. Mě tahle deska dost baví (hlavně pecky Dawn of Victory a Holy Thunderforce), tedy až na poslední skladbu (The Mighty Ride of the Firelord). To je taková podivná splácanina, které chybí zajímavý nápad. Navíc se v ní zbytečně objevuje i úryvek z předchozí desky, což tak trochu zavání sebevykrádáním.

3. 09. 2015 9:25

10/10 - adrian

Az na zbytecne narazky na Dragonforce velmi dobre napsana recenze. Rhapsody byli na vrcholu, na kterem setrvali jeste na nasledujici desce. Pak uz to slo pomalu dolu. Co song, to hymna. Fabio ve skvele forme, refreny chytlavejsi uz byt nemohly. Naprosto nezpochybnitelny plny pocet.

3. 09. 2015 9:14

- GNT

Mám tohle album rád a pouštím si ho často, speedová skladba tu však není ani jedna, speedové pasáže tu bezpochyby nalezneme, ale pak přijde refrén a ten je vždy střednětempový (stejné je to u první Turilliho sólové desky); kopáky jsou často ultrarychlé, ale ty samy o sobě speed nedělají, ještě to tam musí bubeník natlouct rukama a to se bohužel u Rhapsody neděje.

3. 09. 2015 8:52

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08734 sekund.