RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON - Rebelie Vol. 2


- Guns

Myslím si že mezi jejich nejlepší kousky patří desky Plni Energie,Radegast(Nejlepší) a Vypusťte psy! a ty další už nic moc ale když si poslechnu obě EP a jenom nové skladby tak si myslím že Rebile Rebelů je fakt výborná píseň Píseň ztracených není taky zas tak špatná Jsem posedlá to mi přišlo dosti vymělké nevím no je to jen věc názoru Na křídlech andělu pomalejší skladba nic méně dobrá powermetalovka akorát mi přijde dost zbytečný jak tam v refrénu s Křížkem zpívá Tanja ale zase věc názoru :) a Supi se slétají též dobrá pomalejší věc ale když bych měl brát ostatní předělávky tak si mysli že nějaké se podařily nějaké zas vůbec :) každopádně nová deska bude mít tu správnou energii jako v těch Redagestových létech tož tak.

17. 11. 2016 12:55

- - Thomson

Nemám co dodat, ale jako všude a ve většině se půjde za jistotou.

4. 05. 2016 15:47

- t-rex

Za posledních 6 let má teď Citron možná největší potenciál, ale jinak se určitě shodneme, že se ten vrchol umělecký i kvalitativní u nich shoduje - Radegast. Teď se na to snaží navázat, ale to samozřejmě ani nemůže úplně vyjít, je jiná doba. Neházím flintu do žita, třeba přijdou s moderním melodickým metalem, uvidíme. Pokud jde o nový bandy, tak upřímně, velké množství počinů našich mladých je na tom českým melodickým písečku s poslední tvorbou líp než Citron, Kreyson nebo Arakain. Ať se budeme bavit o Sebastien (kde zpívá basák Citronu), Porta Inferi, Eagleheart, Ascendancy atd... To samozřejmě není konkurence z hlediska popularity, ale z hlediska kvality rozhodně.

4. 05. 2016 13:45

- - Thomson

Ano přesně bavíme se o našem pískovišti a kyblíku. A i když, ti dám za pravdu, co jsi napsal, stylově to bude nejlepší mezi nejhoršími i za hranicemi.

4. 05. 2016 9:36

Citron a Arakain - rumcajs

Tak otázka, jaký vrchol máte na mysli? Vrchol popularity nebo kvalitativní? Protože na kvalitativním vrcholu se nacházejí zcela jiné kapely, kterým Citron ani Arakain nedýchají ani na paty. Dlouhodobě Root, a pár let po comebacku rovněž Masters Hammer. A iten vrchol popularity je sporný, obě mnou jmenované sklízí poměrně velkou popularitu za našimi hranicemi. Bavit se o Citronu a Arakainu je jako bavit se o tom, kdo má na našem pískovišti největší kyblík.

3. 05. 2016 15:43

citron - Thomson

V tom případě ti tu něco hapruje. Citron se vrátil na pomyslný vrchol teď za posledních 6 let a je tam stále a jediný konkurent Arakain, který je stylově někde jinde, takže žádná konkurence. Asi máme málo mladých nebo jsou líní udělat změny.

3. 05. 2016 15:20

- t-rex

já ti emoce v muzice neberu, jen nechci dávat rovnítko mezi "hudba vyvolává emoce=dobrá hudba". Určité emoce může vyvolávat opravdu kdejaký odpad. A máš pravdu, je to těžké zaujmout široký věkový spektrum posluchačů, v letech 1985-1989 byl Citron na vrcholu, právě mladá generace ho poslouchala a udělala z něj legendu. Mladí rozhodují o tom, které kapele poroste popularita a která už jen bude žít ze zašlé slávy. Ne oddaní fanoušci, kteří chodí na koncerty skrz starý časy. V Citronu je teď velký skladatelský a pěvecký potenciál vymyslet něco víc než jen zábavový halekačky. Chtělo by to trochu reflexi faktu, že je rok 2016 a melodický metal se od osmdesátých let někam posunul.

3. 05. 2016 14:00

citron - Thomson

Dobrá já si nechám jako základní emoce a ty si nech matematiku a přidanou hodnotu. Je velice těžké zaujmout napříč věkovým spektrem, to se daří výjimečně. V období 1985-89 jsem např. na koncertech Citronu starší 35 let moc nezažíval. Arakain bez Dymytry má věkový průměr dost podobný a kolik dívek jde na Arakain z jiných důvodů zbytečné psát. Mám to doma, tak vím.

3. 05. 2016 11:27

- t-rex

Upalovat je nemusíme :) Důležitý je, aby se snažili přitáhnout mladý lidi. Jediná emoce, kterou tohle ve me vzbuzuje je nostalgie po starých časech. A ne, nemáš pravdu, hudba se neskládá jen na základě emocí. Je spousta motivů pro skládání hudby, Bach by ti pravědpodobnějši řekl, že je to matematika :)

3. 05. 2016 9:23

citron - Thomson

Když to tady pročítám, je to spíše upálit, jsou vinni. Mám docela rád CD - Bigbítový pánbů, ale nová EP Citronu dle mého názoru jsou výš a to platí i u Limetalu. Pánové potřebovali nakopnout a to se stalo. Uvidíme, jak to bude s plnohodnotným CD. Jinak t-rex hudba se skládá na základě emocí, takže nazvat to přidaná hodnota je pěkná kravina.

2. 05. 2016 15:04

- t-rex

Ano, ty příspěvky primárně vycházely z reakce na tohle EP, který je slabý jak čaj a následné rozhořčení vedlo k obecné debatě na téma Citron poslední doby. Tak to holt v diskuzích chodí. Přidaná hodnota jsou právě ty emoce, abych ti to vysvětlil polopaticky. Ale klidně se dál směj ;) Já v tomhle cítím jen kalkul a hraní na jistotu. Umělecké a emocionální hledisko se rovná nule.

2. 05. 2016 8:18

Rebelie vol.2 - Jedlička

To nové EP stojí za megahovno.

30. 04. 2016 12:55

- V.

"Hudba je o emocích a buď jsou nebo nejsou." Palec nahoru!

29. 04. 2016 20:14

citron - Thomson

Už jsem to psal má to byt o daném článku nebo o EP Rebelie vol.2 (písničky). No a zvětší části to je o averzi vůči Citronu, Láďovi, osmdesátkám porovnávání kapel s jejich reklamou atd. K článku, songům záporně nebo kladně napsáno pramálo. Čest světlým výjimkám. Jak napsal –V líbí, nelíbí a ne omáčku kolem. To by mělo platit u všech článku (kapel). S přidané hodnoty se směji ještě teď. Hudba je o emocích a buď jsou nebo nejsou. To je na vás.

29. 04. 2016 20:03

- V.

Na druhou stranu mě diskuze na téma - zapomněli se v osmdesátkách - vždycky baví. Pořád se volá po progresi a když kapely - třeba Morbid Angel - natočí desku, která se kořenům vzdaluje, je hned oheň na střeše. Není prostě lepší brát hudbu jako líbí, nelíbí? Naštěstí hudba není zmeřitelná, nepodléhá nějakým tabulkám :-)

29. 04. 2016 17:58

- t-rex

Thomas: o čem tu teda vedeme diskuzi, když tvoje zmínky ohledně agrometalu nebo vyprodaných koncertů nemají být obhajobou Citronu.? Podle mě je to naprosto v pořádku, že vyjádříš názor jako fanoušek. Já na to reagaoval svou argumentací a svým úhlem pohledu, ale po posledním příspěvku teda nevím, v čem je jádro diskuze :) Asi to raději uzavřeme.

29. 04. 2016 15:48

citron - Thomson

t-rex:Jsem pouhý milovník Citronu. Říkáš, tvrdá obhajoba? Já tady nenapsal jediné pochvalné, obhajovací slovo na stránku Citronu, to dělám na jiných stránkách. Já nemohu byt nestranný. Píší zde, tak by se to mělo tykat článku nebo písní ať záporných či kladných. I mě rozesmála věta "Může se totiž stát, že pro českou rock/metalovou scénu bude mít „Rebelie rebelů“ dopad srovnatelný s vlivem „Radegasta. Stačí si to znovu vše pořádně přečíst a je to min 50 % o něčem jinem.

29. 04. 2016 14:01

!?!? - stýv

Rebelie rebelů zatím ničím nepřekvapila, stokrát slyšené ..pořád dokola, čekal jsem větší bombu , ..t rex ..Křížek byl vynikající, dnes už ..z pochopitelných důvodů, nezpívá jako za mlada, rebelie se nekoná ani náhodou, mají tam mladé kluky , buďto jim dají volnou ruku, nebo to postupně vyšumí do ztracena..., zatím jsou nové písme Limetalu zajímavější ...

29. 04. 2016 13:17

- t-rex

ještě chvilku a začnu si myslet, že jsi členem kapely, protože tak tvrdá obhajoba mi přijde až zcestná :) nemám nic proti nostalgii jako takové, ale ty EP nenabízí nic navíc. A ano, spousta kapel tohle dělá, že se vrací ke starším dobám, ale taky je potřeba zmínit, že všechny ty kapely už jsou dávno za zenitem své kreativity. Citron má v kapele dva schopný mladý kluky, takže čekám trochu víc než vykrádačku Rainbow (první EP) nebo bigbít na úrovní kdejaké zábavovky (druhé EP) + přehrání starých songů. Křížek je určitě pro kdekoho silný argument, ale není to všechno. Počkám si na CD.

29. 04. 2016 11:49

citron - Thomson

Si piš, že se mně to nedotýká právě naopak. Ona totiž nová deska má byt návratem k Radegastu a Vypusťte psy, Tak to bylo i prezentováno a vy to tady potvrzujete. Musím se smát výčitkám z nostalgie, kolik světoznámých kapel se vrací k počátkům a jsou to třeba i leta sedmdesátá.

29. 04. 2016 10:36

1 2 3 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09213 sekund.