DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DRAGONFORCE - Reaching Into Infinity


- htaedas

Jako trochu se stydím, ale když ono to tam na té síti bylo, aniž bych to hledal. A je to fakt dobrý, moc dobrý.

7. 09. 2019 0:30

- GNT

mr.deadhead: u jediné speedové kapely světa oceňuji právě tu "otravnou přehnanou rychlost". Barvitost oceňuji zase u jiných skupin. Pár "barvitějších" skladeb nevadí, ale u jediné speedové skupiny světa nechci mít takových plné album, poněvadž pak už nebude žádná speedová grupa. Ale zatím tohle píšu v jisté nadsázce, až desku uslyším celou, tak své názory upřesním (nebo i částečně změním).

6. 06. 2017 9:18

- GNT

Jorza: kdyby to tak bylo, tak je to OK. Ale Leclerq dominoval už na předchozím albu: už mě ty dvouminutové a delší zklidňující nebo ulítlé pasáže uprostřed jinak bleskurychlého songu štvou. Ale je pravdou, že něco podobného se vyskytlo, byť snad jen v jedné písni, už na prvním albu. Mě vadí, že co bylo dříve výjimkou, to nyní dominuje, a že bude asi hůře.

6. 06. 2017 9:13

Barvitější - mr.deadhead

DF jsem naposledy sledoval s albem Inhuman Rampage. A přišli mi občas trochu otravní s tou přehnanou rychlostí :-D Na RII jsem narazil ani nevím jak a už je jedu po mnohokráté. Zda se mi, že jsou o dost barvitější než dřív. Zpěvák je jiný, ale jistě né horší. Osobně se mi nejvíc líbí Our Final Stand. Edge Of The World na mě působí jako taková příjemná procházka... Jsem rád, že kluci nezůstali přešlapovat na místě a trochu se rozkoukli okolo. Až mě Reaching trochu "omrzí" mile rád si doplním znalosti z let 2005-2016. Za mě 9/10

6. 06. 2017 1:39

- Jorza

No mně se ta Edge of the World docela líbí, ikdyž to samozřejmě není klasická speedovka. Pokud se ten Francouz na dalších albech bude podílet dvěma třema písničkama a zbytek napíše Totman, tak myslím není problém.

5. 06. 2017 21:48

- GNT

Adrian: od 5. alba je Leclerq v Dragonforce jasnou tzv. pátou "antispeedovou" kolonou, každému kdo má uši, to musí být jasné. Na jedné straně DF klasika a vedle toho melodicky podivné a vlastně i nemetalové skladby. Ale Leclerq by nesvedl nic bez souhlasu Totmana (dříve hlavní skladatel hudby), Číňanovi je to asi vůbec jedno, protože ten na skládání víceméně rezignoval. Takže s obavami čekám, že na příštím nebo přespříštím album budou "leclerqovštiny" dominovat a já nad DF budu muset zlomit hůl.

1. 06. 2017 8:48

- Prowler80

Na místo zpěváka, basisty a komponisty doporučuji angažovat trojjedince Cedericka Forsberga...

31. 05. 2017 19:05

8/10 - adrian

Naprosto souhlasim s recenzi a to doslova! Ten radoby opus je skutecne neuveritelna nuda a balady proste s Marcem nema cenu vubec nahravat. Nema na to hlas, narozdil od ZPho. Ale dale souhlasim s GNT - ten Francouz me sere cimdal vic!

31. 05. 2017 15:48

- GNT

Johan: Fredovi bych poděkoval kopancem nejen za záchranu "muziki" ale i muziky a poslal bych ho zachraňovat jiné kapely. Nakonec, kdyby se Dragonforce přeměnili např. v hiphopovou grupu, mě by se ulevilo, nemusel bych mít strach s každým novým jejich albem, mohl bych s klidem pohřbít jednu část svého života a získat čas pro jiné aktivity. Takže ano, ať Fred zavede DF do pekla, čím dříve, tím lépe.

31. 05. 2017 13:22

GNT - Johan

výsledkem může být "zničení" poslední speedové skupiny....-....takze bysme vlastne Fredovi meli podekovat za zachranu muziki????? :))))

31. 05. 2017 12:40

???? - Jozef

Neni co riesit. Mna tento album velmi potesil. Ja som zas zacal pocuvat Dragonforce az od prichodu neveho spevaka. A nemozem dat nanho dopustit. Za mna 9,5/10

31. 05. 2017 11:03

Dragonforce - b.wolf

zejména debutem velmi zaujali. Sonic Firestorm taktéž, ještě i Inhuman rampage si dám. Jakmile odešel ZP Theart, nestojí to za nic. Speed vymizel, to deathové chroptění album zazdilo úplně, frontman na ZP Thearta nemá, zkrátka Dragonforce směřuje do pr..yč. 0/10

31. 05. 2017 10:05

- GNT

Leclerq - už tím, že se pomalu stává hlavním skladatelem hudby, táhne Dragonforce někam jinam a také to vyjadřuje v rozhovorech, kde v podstatě říká, že už D. nemusí nikomu dokazovat, že umí hrát rychle a že je tudíž čas otočit kormidlo jiným směrem. Dragonforce léta dělal skladatelsky S. Totman, s větším zapojením Leclerqa se kapela dostává do poloh, které nejsou ani speed, ani power, ani heavy, vlastně ani ne metal. Z nového alba jsem slyšel 2 věci, jedna celkem klasika až na brutální zpomalení po sólech, druhá se mi na první poslech zdála divná, rytmicky nezařaditelná, nezaujala mě ani melodie. Čeho si všímám, tak zhruba od 4. alba, kde to ještě ovšem bylo v pohodě, je zařazování postupně delších a delších pomalých pasáží do jinak vyloženě speedových songů. Tohle "ředění" narůstá a výsledkem může být "zničení" poslední speedové skupiny, protože kratší speedové elementy dnes naleznete všude možně, možná i v popu.

31. 05. 2017 9:16

- htaedas

Za mě super album. Mě se "haněné" skladby War a Edge of the World naopak líbí. Silence zaostává za původními baladami z prvních alb, ale dá se. A intro nemá cenu řešit. Jinak je absolutní nesmysl, že by Leclercq směroval Dragonforce do utahanosti. Bonusovky skvělý a díky coveru Evil Dead mám chuť si po dlouhých letech opět sjet Deathografii :-)

31. 05. 2017 8:04

- GNT

Již delší dobu pozoruji, že Frédéric Leclercq táhne (tuším, že od 5. alba) Dragonforce do pekel. Bojím, se že někdy v budoucnosti se mu podaří ostatní členy kapely přesvědčit, aby dali speedu vale. Jeho skladby opravdu nemusím.

31. 05. 2017 7:16

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09876 sekund.