TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku Ozzy OSBOURNE - Bark At The Moon


40th - Jirka Pokorný

V souvislosti s čtyřicátým výročím vydání Bark At The Moon jsem Ozzymu věnoval několik podzimních večerů a komplet prošel jak celou studiovou diskografii, tak i zdejší recenze alb a diskuze u nich. Dost diskutujících se shoduje na nejslabších albech po roce 2000, tedy Down To Earth, Black Rain a Scream, moc dobře si nevede ani Ordinary Man (titulka skvělá, včetně hostování Eltona). Přestože základ mého hlavního těžiště tvorby vychází z let 82 – 86, tedy Speak Of The Devil (ano, vím, že jde o songy z předchozího angažmá), Bark At The Moon a The Ultimate Sin, a Ozzyho jsem v poslední době mimo novinek nijak zvlášť nepřehrával, překvapilo mne, že mi po letech z desek vyvstávají úplně jiné songy, než ty notoricky známé, a přeskupilo se mi i pořadí oblíbenosti alb. Například zde ne moc dobře hodnocené Down To Earth se mi v žebříčku posunulo o dost výše. Dobré tvrdé album, ale i ten Dreamer tam sedne. Hodně mě znovu oslovilo No More Tears, které znám do detailu, a přesto si ještě upevnilo pozici. Zrovna tak Diary Of A Madman, Ozzmosis, Black Rain. Opravdu těžko rozhodnout, které je nejlepší. Ani jednu z Ozzyho desek nemůžu po současném poslechu označit za vyloženě slabou nebo jako propadák. Co se mi nelíbí, je jiná věc. Čachry s přenahráváním nástrojů na remasterech Blizzard a Diary z roku 2002, jen proto, že Daisley a Kerslake chtěli za svoji práci dostat zaplaceno. Pochopím, když kapela po letech své dílo vylepší, ale o to zde evidentně nešlo. Způsobilo to nejistotu, jak to vlastně je s ostatními alby, jestli tam taky není sem tam něco došmrncnuto, ubráno nebo přemixováno. U starších titulů tedy zůstávám u prvního vydání, maximálně u remasterů z roku 95 (když pominu ty hnusné zmenšené obaly alb). A mám-li vybrat desku, ke které se nevracím úplně s nadšením, je to Under Cover. Nevidím smysl v tom, proč zpěvák, který sám má nepřeberné množství kvalitní tvorby, musí bez jakékoli přidané hodnoty nazpívat album coverů. Děkuji, ale Beatles příště raději v originále. Nic to ovšem nemění na tom, že Mistr svoje místo na stupínku vítězů má právem. Přeji mu proto do dalších let hlavně zdraví.

21. 11. 2023 21:16

9/10 - Demonick

Dnes som to opäť počúval a skutočne výborné cd. O niečo lepšie než Diary, ale horšie než Ultimátny Hriech...

23. 08. 2018 20:16

- Pepsi Stone

Práve balady jsou na této desce hodně povedené, Obě, Youre Not Different a hlavně So Tired patří k těm nejlepším, jaké kdy Ozzy udělal. Kam se hrabe Dreamer...

14. 08. 2018 9:55

- Anonim

Já tu desku mám naposlouchanou velice dobře.... "Rock N`Roll Rebel" a "Forever" jsou poměrně slušné pecky. Docela se mi líbí i závěrečná "Spiders", protože je taková netradiční. Balady nejsou špatné, ale jsou takové obyčejné (Ozzy prostě umí lepší). Dvojice skladeb "No You See It" a "Waiting For Darkness" mě nechytla vůbec. Samozřejmě titulní song je absolutní top, kterému se nic ze zbytku desky ani nepřibližuje - podtrženo sečteno: 7,5.

13. 08. 2018 19:51

- Demonick

Bullshit! Skus to este lepsie napocuvat. BOTM je fantasticka vec, o dost lepsia nez predchodca. Pecka strieda pecku, vratane bonusu Spiders. Jake E Lee sa vyznamenal, a to to najlepsie este iba malo prísť.

12. 08. 2018 7:34

7,5/10 - Anonim

Bark At The Moon je typickým příkladem tzv. desky jednoho hitu. Titulní věc je bez diskuzí výborná, ale zbytek alba bych označil jen za lehký nadprůměr.

11. 08. 2018 21:07

- Pepsi Stone

Nějak jsem se ale asi nikde nedočetl, proč Centre Of Eternity byla v Evropě přejmenována na Forever.

10. 08. 2018 14:42

10/10 - JWS

Tak tak, geniální věc. Hlavně Centre of Eternity. Za mne možná nej Ozzyho věc vůbec.

10. 08. 2018 12:23

Superalbum... - Kolík

...s neopakovatelnou atmosférou, za jasnou desítku.

9. 08. 2018 16:39

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08108 sekund.