DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Thrash The Trash


10/10 - rublik05

Říká se, že „Thrash the Trash“ je první, nebo minimálně jedno z prvních thrashových alb vzniklých v tehdejším Československu a jedno z nejprodávanějších alb tohoto žánru. Album v té době muselo působit jako blesk z čistého nebe, neboť i dnes s ohledem na zbytek diskografie Arakainu působí jako něco zcela jedinečného a ojedinělého. Album od začátku nasadí přímo zběsilé tempo a drží si ho až do poslední chvíle, jednotlivé skladby však nesplývají v jednolitý celek, každá má svůj vlastní ksicht, pochvalu si zaslouží i povedené texty. Nejvíce mě baví titulní věc a otvírák alba „Thrash the Trash“, lehce orientální „Šeherezád“, atmosférický „Pán bouře“ a chytlavý „Amadeus“. Ačkoli lze mít z dnešního pohledu určité výhrady ke zvuku nahrávky, jsem toho názoru, že samotné skladby jsou natolik silné, že desce lze leccos prominout, nehledě na fakt, že i samotný zvuk vytváří nahrávce určitou originální atmosféru, bez které by možná takových úspěchů nedosáhla. „Thrash the Trash“ si každopádně svůj kultovní status právem zaslouží.

2. 05. 2023 8:16

- Meresz

Fantastický thrashový náter, ktorý položí na lopatky pokojne aj druholigovú nemeckú produkciu typu Assassin, Exumer, Deathrow a neviem čo ešte,... Dokonca ma to berie viac ako povedzme starý Destruction. Len ma dosť sklamalo to hodnotenie. Keď si TOTO nezaslúži 10 bodov, tak čo potom? Ten preceňovaný Apage Satanas s minimálne 30% podielom vaty?

3. 10. 2019 16:49

- johny

Stare, ale genialne album. Teda, na nase CZ/SK pomery. Jasnacka, chyb je tam mozno habadej, ale... Proste ma bavi a uz niekolko rokov po sebe... Novinky uz nejak od Labyrintu nejak moc ... Nepocuvam, ale tuto pecku rozhodne. Ak dat Arakainu 10, tak to mal dostat prave tento album...Ale toto je len moj nazor.

4. 09. 2019 16:11

- htaedas

Skvělé thrash metalové album plné rychlosti, výborných riffů a sól a nehledě na češtinu směle se řadící k světové první lize. Za mě lepší jak Schizofrenie.

26. 08. 2019 12:54

- Bubák

Lukyne, jestli tě nezaujal živák Maidnů - Live after Dead, tak je mi tě ale fakt upřímně moc líto.....

23. 08. 2019 23:24

Ročník 77. - lukáš

To Demonick : Já mám krásné vzpomínky ..V roce 87 jsem u jednoho pána na chalupě u přehrady Seč slyšel lp - Iron Maiden - Life after death ...Moc mě to nezaujalo !! Přesto že to je kult. Ale co mě zaujalo byl právě Arakain. Fotky jen v časopisu melodie. Ani Torr s KLadivo na čarodějnice mě nezaujalo tak, jako právě Arakain. Kazetu History live jsem si koupil na chalupě . Bohužel jsem jí ztratil a 10 let jsem čekal, až vyjde na cd. Když jsem opět slyšel ty songy, tak jsem málem brečel !! Potom jsem měl doma od mámy Rockmapu 1. Nechápal jsem !! V krámě byla Rockmapa hned vedle Kroků Janečka !! Co mě na Arakainu zaujalo, bylo i logo. Taková variace na Metallicu. Dnes logo Arakainu je hrůza !! A na klipy Arakainu člověk narazil jen v Triangelu slovenské televize. V melodii vyšla i debata metalistů - Doležal,křížek, henych a brichta. Už na začátku debaty mě překvapil Brichta - "Začnu protože jsem z Vás tady nejstarší, jsem ročník … Prostě sranda.

22. 08. 2019 20:39

- Pamětník z Barči

Již v onom zářijovém čísle ´85 uvedl Alda mezi novějšími hudebními vzory Arakainu Metallicu; dále též IM, Accept, Exciter či Slayer.

22. 08. 2019 20:29

8/10 - Demonick

S ARAKAINom som začínal vo 4.triede ZŠ, keď mi spolužiak podaroval staručičkú MC History Live, kde mi síce vadil pomerne nekvalitný zvuk, ale tie skladby jednoducho stali za to! O vo väčšie bolo moje sklamanie, keď som zistil, ze na debute TTT proste perly ala Ruce Zla, Motyl Noci, Ztraty a nalezy, Pulnočni Hollywood atď chybajú :-( Debut ale vo svojej dobe musel silno zabíjať, s odstupom času však na mna až tak nezapôsobil, čo sa neda povedat o nasledujúcich doskách a najmä geniálnej Schizofrénií.

22. 08. 2019 20:05

Něco z historie ... - lukáš

Arakain byl dvakrát v časopise Melodie - rozhovor 1985 a 1987 . A právě v roce 1987 dostal otázku , kdo že je kapela, ke které by vzhlíželi. A tou kapelou byla Metallica. Fotka ještě s Karlem Jenčíkem … V té době ještě nehráli thrash. Ale v písních byli krásné vyhrávky a melodie. Půnoční .., Motýl noci, či Nechceš. Rok 1988 byl klíčem k thrashi a Jenčík neuměl hrát na dvoušlapák. Za dobu Jenčíka se díky němu zpřesnila hra celé kapely. A " bohužel " přišel rok 1988, kdy po Lucerně přišel Vondrovic do kapely. A bohužel od té doby mě Arakain míjel. I z koncertů z té doby Brichta říká " A teď " zase zrychlíme … Co se týče Thrash the trash - tam se mi nejvíce líbí Pán bouře a 311. peruť. Více se mi v té době líbila deska Kernu - Od narození....

22. 08. 2019 18:55

- Pagan

Album vyšlo jako vinyl a kazeta (MC), až později jako CD v anglické a dramaturgicky poupravené verzi s titulem "Thrash!", potažmo v reedici s druhou fošnou "Schizofrenie", kde se vyskytují v recenzi zmíněné bonusy "Orion" a "Ku-klux-klan".

22. 08. 2019 18:37

- JonathanGray

Lukáš už je ve fázi Metallica. Být vámi vezmu nohy na ramena a utíkám. Thrash the trash je super deska. Vyšlo to vůbec na cd v té době? Mám jen asfalt a z něho jsem si udělal vinyl rip. Pěkná recenze, hodnocení mohlo být absolutní, ale koho to zajímá. Kdo by se o ten nic neznamenající bodík přel.

22. 08. 2019 18:00

A co metallica ???!!! - lukáš

Je to asi blbej příklad , ale co třeba demo od metallicy ?? Já tu dobu zažil a díky těmto věcem jsem potom přišel až k History live !! Proč je History live kult a přitom ani jedna píseň nevyšla na Thrash the trash ??!! A bohužel i Arakain k 30. výročí hráli ze starých dob jen Nesmíš to vzdát … Tím jejich přístupem jsem byl strašně naštvaný !! Jako by se od těchto písní dištancovali !!

22. 08. 2019 15:49

Dema jsou kulty !! - lukáš

Debustrol má Vyznání smrti, Torr -KLadivo na čarodejnice, Titanic- Eso herz, Polymetal - Ve znamení kříže , Arakain … Nejde o všechny dochované nahrávky, ale i o to že byla doba , kdy si lidé mezi s sebou půjčovaly kazety se záznamem koncertu, či právě dema !! Zážitek byl právě z těchto kazet a Arakain vydal v roce 1987 své jediné demo !! Pokud by to byly třeba čtyři dema, tak chápu , že to není podstatné !! Ale demo jenom jedno a je mnoho pamnětníků !! A ta 10 z 10 na jednom tom webu mluví jasnou řečí !!

22. 08. 2019 15:39

- Pamětník z Barči

oprava - byla

22. 08. 2019 14:30

- Pamětník z Barči

oprava - Nesmíš to vzdát ( na výběrovce byly novější verze).

22. 08. 2019 14:29

- Pamětník z Barči

Lukáši, to by zde museli zrecenzovat i úplně první studiové nahrávky Arakainu pro tehdejší Čs. rozhlas z jara ´86, jež následně zaznamenaly velký úspěch v tehdejším pořadu Větrník - Nesmíš to vzdát (na singlu byla novější verze), Gladiátor a Ztráty a nálezy. Tyto první studiové verze jsou dnes velkým unikátem. V uspokojivé kvalitě později nebyly k dispozici ani kapele samotné, jelikož nikdy nevyšly na žádném oficiálním nosiči. Dotaz do "pléna". Vlastní je někdo na kazetě?

22. 08. 2019 14:22

Demo 87, koncert 87 !! - lukáš

Tak já nevím … I na hard music base maj napsáno , že v roce 87 vyšlo Arakainu první demo !! A má tam 10 z 10 !! Existuje a mám ho i doma - koncert z roku 87, ale nechápu proč se tady o něm nepíše i o tom demu ?????!!!!!! žádné zážitky člověka co prvně slyšel Arakain … Jaký byl pocit , když si šel koupit a držel první singl ……..Já doteď vzpomínám jak mi mámam koupila lp Rockmapa 1 !!!!!!!!!!!!!!!

22. 08. 2019 13:58

- Avram

Moloch to trochu naznačil. To, že kapela nenahrála takové své "best of" svědčí o tom, jak strašně moc musela věřit thrash metalu. A to nejenom jako hudebnímu žánru, ke kterému vzhlížela, ale i jako k něčemu, v čem viděla potenciál, že je to vyšvihne i popularitou do ještě větších výšin. Představme si to dnešním pohledem: "Pořádně přitvrdíme a budeme ještě větší, než jsme kdy byli!!" Jo, i taková doba existovala. :-)

22. 08. 2019 13:20

Zážitky ?? - lukáš

Tak jsem si přečetl první "zážitky " recenzovaného ...Je to psané podle historie , ale zážitky žádné !!

22. 08. 2019 13:16

History live je za 10 !! - lukáš

Než vyšlo thrash the trash, tak jsem měl doma kazetu živého koncertu od kámoše. A tam hráli výcuc nej od roku 85 - 87 !! Půlnoční hollywood, nechceš, kat, motýl noci a jiné. Tam se mi zdál Arakain na vrcholu !! O to větší překvapení špatné bylo, když se na Thrash .. neobjevila ani jediná píseň, ketrou jsem měl na kazetě !! Pro mě je vrchol Arakainu History live !! A za mě Thrash the trash 6,5 z 10.

22. 08. 2019 9:24

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08098 sekund.