TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Legendy


Poněkud hysterický Luky... - Kolík

...opět předvádí své znalosti hudební historie parádními hláškami o Brichtově "originalitě". Covery zahraničních kapel s českým textem se po zábavách hrají od nepaměti, a to až v těch nejpříšernějších podobách typu Brikety nebo K čertu s tebou. :-) A že se nedá vydělat metalem? To se fakt musím smát. Dá. Dokonce i v mizerných česko-slovenských podmínkách. Viz např. Tublatanka a její první čtyři alba + současné honoráře na fesťácích, které překračují 100 tisíc za vystoupení.

21. 09. 2019 12:16

- Rody

Mně se Legendy vždycky líbily! Každá skladba má odkaz na originál, ale s perfektním kořením Arakainu. Navíc Brichta tady psal také skvělé texty (jen ten Chameleon je trochu omyl). U Arakainu jsem pořád obdivoval, jak skvělé měl texty. Nebyl tam žádný patos jako u kapel Traktor, Dymytry, Rimortis... Od odchodu Brichty mě texty přišly vyloženě trapné.

20. 09. 2019 16:40

- V.

To je dobrá hláška, že je otextoval až Aleš... :-D

20. 09. 2019 14:01

- Starej metálista

19 let, ať nežeru. Mimochodem KG měl vždy velký přehled o dění v rockové hudbě. Sledoval i nastupující metalovou vlnu. Mezi jeho pěvecké oblíbence patří např. Bruce Dickinson či King Diamond.

20. 09. 2019 13:46

- Starej metálista

Luky, mýlíš se, cover Far Far Away s českým textem se objevil už roku 1976, tedy 20 let před verzí Arakainu. Interpretem byl sám Božský Kája, autorem textu F.R.Čech. Zde máš záznam z divadla ve Slaném: https://youtu.be/pJXh4H83kH0

20. 09. 2019 13:42

Pro Bubáka. - lukáš

To Bubák : Jsem ročník 77. Co vím tak na tancovačkách zněli Judas Priest - Brikety dou. V roce 74, 75 jsem nebyl na světě. Přes 30 let se zajímám o rockovou muziku, i metalovou. V roce 74 , 75 možná kapely hráli cover Slade .. Ale ne s českými texty !! Ty napsal až Aleš ! Už je to srozumitelné

20. 09. 2019 11:27

- Bubak

Lukyne, co to zase plácáš, dyť tys byl v 74 ještě na houbách.... Jinak mě tahle deska vůbec nevadí, jediný snad, že tam těch skladeb není alespoň patnáct, a co se týká Brichtovi solovky, minimálně polovina skladeb byly skladby Arakainu, akorát je umělci odmítli vydat, tak si je Aleš vydal sám....

20. 09. 2019 5:50

- Starej metálista

Pardon-Synkopy 61 natočily... Mrknul jsem na jablonecký předprodej, z 1200 vstupenek zbývá 267. Mějte se.

19. 09. 2019 19:42

- Starej metálista

Jo, to Metro samozřejmě cover NA od BS.

19. 09. 2019 17:32

- Starej metálista

Krom těch největších metalových hvězd, z nichž se časem staly de facto prosperující firmy, jež nabízejí snad i hajzlpapír se svým logem, existují další desítky, ba stovky zahraničních metalových spolků, jimž kapelní činnost plně saturuje jejich životní potřeby. Pravda, jsou nuceny více koncertovat, než tomu bývalo v časech metalového boomu, začasté v destinacích, kde bychom je kdysi dávno nečekali ani v nejdivočejších snech (sobotní jablonecký koncert Overkill, Destruction, F&J budiž dokladem tohoto tvrzení), ale tento stav fakticky přetrvává dobré čtvrtstoletí, tedy nic nového pod sluncem. Metalová horečka vrcholila před bezmála třiceti lety, s tím nikdo z nás nic nenadělá...Arakain též rozhodně neprodělává. Možná bys zíral, Luky...Máš pravdu, v oněch dobách většinou verbální origoš, leč vybavuji si i pár vlaštovek s texty českými. Ostatně i tuzemská profiscéna jich tehdy několik zplodila - Synkopy 61 roku 1973 natočili hned dva covery UH - Bílý vrány, Hraj se mnou fair. O rok a půl později Jirka Schelinger - Metro, dobrý den.

19. 09. 2019 17:25

Spíše bez českých textů. - lukáš

To Starej metalista : Myslel jsem spíše zahraniční kapely s tím vyděláním peněz. Není to metal, ale Kabát poslouží jako vodítko - Ty si na sebe vydělaj, prodávaj hodně cd, maj platinové desky .. Tohle Arakain nemá a navíc metal menšinovej žánr. Pravda je , že si to taky zasloužej. Covery Slade, Uriah heep asi zábavové kapely hrály . Ale ne s českým textem v rokách 74, 75.

19. 09. 2019 15:41

- Avram

lukáš: V podstatě většina zábavovek a plesovek, co mají v repertoáru Slečnu závist, hraje i Dál se ptej. Oni ti muzikanti z plesových kapel jsou taky většinou rockeři a fanoušci Arakainu.

19. 09. 2019 15:11

Fajn cover album - David Svoboda

Za mě jde o příjemných 25 minut cover verzí. Alešovy texty jsou povedené a zvuk nahrávky je peckový. Arakain se prostě pobavili a ještě jim to vydělalo

19. 09. 2019 14:50

- Starej metálista

Luky, metalem se rozhodně vydělat dalo a dá i u nás, a to velmi slušně... Ovšem prakticky všichni členové Arakainu paralelně s kapelní činností též podnikali. Motivaci k natočení recenzovaného alba proto spíše spatřuji v tehdejším nedostatku vlastní tvorby...Písně od Slade(včetně zmíněné) jsem slyšel poprvé na tuzemské zábavě koncem roku 1974, chomutovská Víčka (a nejen ona) a jejich verze skladeb od UH - to je legenda sama o sobě. Kompozice předmětných zahraničních spolků (a mnohých dalších) zněly tuzemskými sály mnohem dříve, než většina z vás popatřila na tento svět.

19. 09. 2019 13:51

- V.

Mě paradoxně baví snad jen Derniera...

19. 09. 2019 13:02

žádné vydělávání penez !! - lukáš

To Kolik : Arakain natočili ep Legendy proto, že aleš udělal solovku a nebyl čas skládat. Metalem se vydělat nedá !! Ano, poprvé Arakain dostal zlatou desku, ale moc peněz jim to nevydělalo ! Mě se daleko více líbí toto ep než anglická verze Thrash ! !. Tam ta angličtina je strašná. Tady na Legendách se povedl Alešovi husarský kousek v českých textech ! Slečnu závist si můžou lidi hrát u táboráku. Mě osobně se líbí nejvíc Elenoar rigby a Dál dál se ptej. To Avram : Od koho si slyšel, že Slade se hraje na zábavách ?

19. 09. 2019 12:46

- htaedas

Úsměvná odbočka k první Brichtově sólovce. Do dneška si pamatuji, jak v radiovém pořadu (rok 1992) k Černě vráně 91 Brichta odpověděl na dotaz, kdy natočí sólové album, že až tehdy, až bude Dodo mistrem světa ve skateboardingu. No stačily dva roky. Jestli je Dodo mistrem mi není známo :-)

19. 09. 2019 10:11

- Avram

Tancovačková praxe (přetextovávání cizích písní), tentokrát v podání slavného Arakainu. Asi to udělali dobře, protože právě jejich verze Uriah Heep a Slade zakořenily na zábavách po celé republice natrvalo a dodnes. Já jsem to tehdy nevnímal jako nějaké album z nouze, možná i díky tomu, že vyšla ta Alešova sólovka. A jak bych to viděl dnes, to už je úplně jedno.

19. 09. 2019 8:37

- htaedas

Slyšet po Saltu opět Thrash! je zkrátka slast, to bylo prostě ono a u mě to nic nepřekoná. Brichtovi poklona, že dokázal texty převést do docela stejného smyslu jako u originálu, na druhou stranu jeho výslovnost je až moc "anglická", ale to je jen taková drobnost. U Legend je jen moc a moc dobře, že jsou v češtině, v originále by to fakt nemělo smysl. Slečna závist je tak profláklá, že už jí snad ani nemusím nikdy slyšet. Poslední Derniera mě nikdy nebrala. Naproti tomu Sněžná slepota výborná, tyhle táhlé riffy Black Sabbath uměl.

19. 09. 2019 7:59

Tuhle desku... - Kolík

...lze chápat jedině tak, že si kluci potřebovali vydělat. Proti tomu nic. Z posluchačského hlediska jde o nejzbytečnější album diskografie, na kterém lze hodnotit pouze to, jak se kapela "poprala" s úkolem "přežvýkat" klasiku s českými texty. Více než za 3/10 to nebude.

19. 09. 2019 7:54

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08171 sekund.