RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Apage Satanas


10/10 - rublik05

Spolu s „Thrash the Trash“ je „Apage Satanas“ nejúspěšnější a z mého pohledu i nejpovedenější album, jaké kdy kapela Arakain vydala. Album prakticky nemá slabé místo, jak textově, tak i hudebně je plné zajímavých nápadů, což potvrzuje i fakt, že i po téměř 25 letech má posluchači stále co nabídnout a skladby z tohoto alba jsou stále žádaným a vítaným artiklem na každém koncertu Arakainu. Vyzdvihnout by se dala především titulní věc, gradující „Apage Satanas“, dále také balady „Karavana slibů“ a „Půl století", či svižnější „Kyborg“ a šlapavá „Špatný dny“. Bez debat klenot českého heavy metalu.

2. 05. 2023 7:32

9/10 - Demonick

Jednoznačne jedno z TOP cd od Arakain - hit strieda hit a za trochu slabšie môžeme považovať iba "Hey Kritik" a "Ser Chan". Bez nich by to bolo snáď i za maximálne hodnotenie... PS: text Prominte Slečno je jednoducho úžasný!

20. 10. 2019 14:04

- Avram

lukáš: Upřímně, od Aleše se mi, když vynecháme Arakain, víc líbí jeho sólovky než cokoli, co dělal pod hlavičkou AB bandu nebo AB projektu. Asi mi od něj sedí profesionálně udělaný a kvalitně vyprodukovaný metal, ale také prostě "hezké melodické písničky". Jakmile ale dělá něco mezi tím, tak je to slabé. Divadlo snů je z těchto pokusů nejlepší. Asi bych ho hodnotil tak, že ty nejlepší písně z něj by mohly být na nejpísničkovějším albu Arakainu S.O.S. (na rozdíl od jiných diskutujících mám S.O.S. rád skoro stejně jako ostatní alba Arakainu).

11. 10. 2019 13:47

Apage vs. Divadlo snů . - lukáš

To all : Rád bych tady udělal anketu . Aleš když slyšel muziku pro Divadlo snů, tak řekl že je to tak silnej materiál, který naposled slyšel u Apage satanas. Divadlo pro mě opravdu nechává na smetišti dějin hudby Deratizére, Nech .. i Údolí sviní. O Anebo taky datel tu nebudu ani psát. Divadlo obsahuje možná pro někoho moc písní. Nadruhou stranu hodně obsahuje hitů. škoda že aleš nehraje z toho dvoj cd více písní. Není to žádnej core co hraje Arakain. Svoboda, Koho máš rád, Mesiáš a jiné ..

11. 10. 2019 13:17

Apage Satanas - Domy

Tak tahle deska se u mě ve sbírce chvíli hřála, ale svoje místo neobhájila. Za tak silný ten materiál dodnes nepovažuji i když titulka je hodně slušnej kousek. Nostalgie už tam nebyla (tu mám maximálně po Salto Mortale - holt mládí :) a některé texty už se mi zdály takové řidší. Ani hudebně mě tohle album nijak zvlášť neoslovilo. U Princess jsem taky nechápal napsané autorství, ale nevadilo mi to nijak extra, jelikož ta melodická refrénová nadstavba je opravdu povedená. Cca před rokem jsem to CD nakonec prodal. K srdci už nepřirostlo.

10. 10. 2019 21:20

- orre

Dobrá, ale nejlepší deska to rozhodně není!! Pro mého kolegu to je dokonce druhý tancovačkový Arakain po S.O.S.:-)

10. 10. 2019 21:01

Apage - Milhaus

Kdyz jsem to slysel, tak jsem se posral a dodnes to utírám. Je to fakt dobry album, ma zvlastni atmosku a zvuk. Povedlo se Kainum udelat Asi nejlepsi album..

10. 10. 2019 17:57

- Avram

Lukáš: Na to ti asi nikdo nedokáže odpovědět. Z těch písní prostě něco vyzařuje. Něco, co předtím ani potom už ne. Jestli to muzikanti natáčeli s větší chutí, jestli na to měli víc času, jestli měl Mirek Mach při natáčení těch melodických a zvukových vyhrávek zrovna múzu v největším rozpuku, jestli Aleš nazpíval sbory jinak než jindy, jestli si prostě všechno maximálně sedlo. Nevím. Ale prostě to má neuvěřitelnou sílu, i když není důvod ty písně považovat objektivně za lepší než jindy.

10. 10. 2019 15:41

- V.

Souhlas, že titulka je mimořádný song. Takových člověk za život moc nenapíše :-)

10. 10. 2019 14:19

Nepůvodnost - Sagi

K Acceptu je potřeba ještě dodat jasnou Osbournovku Půl století... Jinak až na pár ulítlejch textů povedené album , za mně 8,5.

10. 10. 2019 13:28

Jaké perly ? - lukáš

To Bubák : Jaké perly ? Mě se ta deska vážně tak moc nelíbí. Nevím, co na tom je divného. Mám nejvíc rád roky 85- 87.

10. 10. 2019 12:30

- Bubak

Lukáš a jeho perly :-DDDD Za mě 9,5/10, protože Farao mám zkrátka radši.

10. 10. 2019 12:26

Mám dotaz pro ostatní !! - lukáš

Mám dotaz pro ostaní - Co je na této desce tak geniálního ? Píše se o ní , že je to nejlepší deska Arakainu, že nemá jediné hluché místo mimo Hey kritik. Já miluju texty Aleš Brichty, i hudbu Urbana atd.. Apage satanas je píseň, kterou Arakain zakončuje každý koncert … Mně nikdy tato píseň nepřirostla k srdci. Nevidím v ní žádnou genialitu. Mně se Apage satanas nikdy jako celek nelíbila. Kyborg, špatný dny, šerchán .. Ne , prostě nevidím v nich opět tu genialitu. Apage satanas - 6,5 z 10 možných.

10. 10. 2019 11:42

- Avram

Vždycky jsem si říkal, že tahle deska i přes některé vyloženě slabé kousky (Mý jméno je plamen, Hey kritik, Princess) a přesto, že melodie na ní nemají nějakou prvoplánovou hitovost, vyzařuje nějakou nepopsatelnou auru. Tedy, nepopsatelnou až dodnes, protože Paganův abstraktní pozitivní magnetismus to vystihuje dokonale.

10. 10. 2019 8:36

To David - Kolík

To ještě neznamená, že každý životní "zážitek" je nutné přenést na album v podobě docela stupidního textu.

10. 10. 2019 8:36

To 3 - David Svoboda

Pro mě osobně třetí z vrcholů tvorby Arakain. Brutální zvuk, vražedné tempo, dokonalé chvíle pro oddech a super texty. Album až na Trip (a ani ten není zlý) sype od začátku do konce. Ruby jako Kyborg, Návrat bohů, A zvony zvoní a vlastně všechny ostatní z člověka udělají řešeto. Jen škoda, že z alba nehrají dnes víc než Apage Satanas. Rok 98 zastihl Arakain ve vrcholné formě. A to už se blížila Bestie s názvem FARAO. Jen info pro Kolíka a Pepu z Depa. Text k Promiňte slečno vychází ze situace, která se skutečně stala Alešově kamarádovi při pitce,kde uviděl krásnou holku, sbalil ji (prý podezřele rychle a ochotně) a pak byl nemile překvapen,co kráska skrývá za tajemství.

10. 10. 2019 8:09

Apage Satatas, - Kolík

je hudbně i textově velmi slušná deska, u níž silné momenty převažují a která jako celek se jediná dost blíží kvalitě prvních dvou počinů, popř. výročním "patnáctkám". I přesto trpí několika nedostatky. O mizerné kopírce Princess už jsem psal v předchozích komentářích, a omlouvat ji v recenzích pohádkou, že ji ani UDO nepoznal jako vlastní skladbu, je fakt směšné. :-) Pak jsou tu dvě zbytečné písně, k nimž patří "zaprděný" Hey kritik bez nadhledu a Promiňte slečno s trapným textem. Třetím, dost výrazným lapsem, je mizerný obal, který je navíc zcela zjevně inspirovaný deskou Unleash the Beast od Saxon, která vyšla rok před Apage. Za mě ale pořád výtečných 8/10.

10. 10. 2019 7:30

- htaedas

Takže nikoli Jack ani Salto, ale Apage je nejlepší brichtovský po-thrashový album a nic na tom nezmění zbývající kousky. Možná bych ho pasoval i na druhé místo za navždy první TTT. Najdou se zde skladby (Trip, Šer-Chán, Kritik), které kdyby svým stylem zaplňovaly celé album, tak by se mi nelíbilo, ale v tomto případě tvoří všechny skladby jeden nádherný rozmanitý komplet. Brichta složil mimořádně kvalitní vokální linky (mj. Karavana, Půl století). Závěrečná titulka je super vč. skvěle vymyšleného doznívajícího outra. Zvuk alba je perfektní, kytary řežou a bicí duní. A Princess? Jasná, v textu přiznaná inspirace, rozhodně nedělaná kvůli potřebě hitu, kterých měl Arakain bez tak spousty. Asi nemyslitelný drb, ale kdysi jsem četl nebo slyšel, že Urban původní Princess od Accept vůbec nikdy neslyšel! Až poté ho kolegové z kapely osvítili a dodělal se příslušný text.

10. 10. 2019 7:27

- Pepa z Depa

S odstupem času se ode mě vzdálily skladby jako "Hey, Kritik" nebo "Špatný dny". Detinsky text u Promiňte slečno taky nic moc, ale jinak je to nadmíru zdařilá deska a spolu s Farao další potvrzení, že Arakain je jednička! Za mě 8,5/10

10. 10. 2019 0:22

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07968 sekund.