RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ARAKAIN - Forrest Gump


- Posluchac

Deska ma v prvni rade napdrumerne kvalitni zvuk. A neni to spatne hudebne, jen je to neco jineho nez klasicke melodicke desky Arakainu. Ales tam zpiva malo procitene, krecovite se syrovym hlasem a to ma velky vliv na vnimani vyzneni celeho alba, muze to tak pusobit i jednotvarne. Ta deska je textove prevazne nasakla politikou, kde bylo videt, ze mel Ales nasranou potrebu se politicky vykecat, coz neni dobre, kdyz se ta politika tak intenzivne do hudby taha. Na druhou stranu jsou tu paradni songy jako velice pekna Forrest Gump (nechapu, cim si vyslouzila kritiku), vyborna Dezo (opet jedna z nejlepsich na albu). Naopak balada Vzdavam se nema kouzlo jinych arakainich balad. Penize- vyborny napad v textu, kde opet prameni politika, ale s humornym napadem v textu, vyborna rytmicka a syrova skladba. Na albu je zkratka moc politiky, k tomu spousty politickych vyrazu, kterym normalni bezny posluchac ani nerozumi a ten kdo rozumi, tak ho ty politicky negativni myslenky dvakrat pozitivne nenaladi. Je jednoduse zrejme, ze vetsine lidem je politika v hudbe neprijemna. Neni divu. Tahle deska je textove predzvest toho, jak tu politiku Ales v budoucnu zacal velmi silne aplikovat do svoji poarakainovske hudebni kariery.

31. 01. 2020 15:25

5/10 - Demonick

Suverénne najhorší a môj najmenej obľúbený album v dejinách Arakainu. Máme tu síce vynikajúci zvuk, no žiaľ až prekvapivo zlé texty (Aleši, Aleši...), divné názvy a snáď iba 4 až 5 skladieb, ktoré ako tak držia latku nad priemerom. PS: Magor je jednoznačne TOP skladba tohto cd, takže nechápem, že ju autor recenzie akosi obišiel...

27. 10. 2019 14:30

Lukáš - Supermartonátor

Lukáši, je pravda, že tu delší dobu rozhovor s Arakainama nebyl, ale ono to taky nejde furt. Já dělal s Honzou Toužimským před třemi lety. Nicméně určitě to nebude poslední rozhovor. Jen se holt nedělal k příležitosti tohoto seriálu. Pokud jde o mě, věřím, že třeba až bude další album, tak se k němu "pokec" spáchá.

26. 10. 2019 16:42

Končí bontonland, rozhovory . - lukáš

Končí Bontonland, končej rozhovory s českými kapelami ..Rok 2019 je vážně na hovno. S arakainem k desce Jeckyll nebyl ani jeden rozhovor, s mnoha dalšími českými kapelami . 60 - tka Brichty taky nic ..

26. 10. 2019 16:34

A co minulost webu ?? - lukáš

A co minulost webu ? Rozhovor s Arakainem tu je, nebo i sou !! A v roce 2019 to nejde ?

26. 10. 2019 16:22

- Martin

Tvl Lukáši už si založ ty svoje stránky a cpi si tam co chceš...Třeba potom omezíš ty svoje výkřiky s milion vykřičníky na všech dalších forech...

26. 10. 2019 15:35

Ja chcem zlaté lietadlo!!!! - Meresz

Nedostanem ho za dlhoročnú priazeň metalforever?

26. 10. 2019 14:15

Chci rozhovor s Arakainem !! - lukáš

Rozhovor s Arakainem nebude ??????????

26. 10. 2019 11:22

Byl jsem na Forrestovi. - lukáš

Když Arakain hrál koncerty k Forrestovi, tak jsem byl na jednom koncertu. Myslím , že se jmenoval Barvy léta. Když vycházel ještě fanklubový časopis, tak Brichta dostal otázku k tomu koncertu .. Šlo o to, že na koncertu začlo pršet a nebylo tam úplně moc lidí. Brichta seděl vedle mně a říkal , že to je průser. Tak nakop do sebe asi 8 piv a šel ožralej na podium. No .. uzpíval to. Na koncertě zazněla i píseň na dně.

25. 10. 2019 10:29

Hrozná deska... - Kolík

...hrozný Brichta, kapela umělecky v totálním rozkladu. 0/10.

25. 10. 2019 9:22

ctvrtek - Bubak

Lukyne, ze zásady se přikláním k názoru, že nemůžeš hodnotit desku, po prvním poslechu a už vůbec ne, pokuď tvrdíš, žes to ani nedoposlechl, někdy se stane, že třeba to kouzlo dojde až po 41. Někdy třeba vůbec :-D A o tom to je. :-P A správnej fanoušek kapely má od ní všecko, ač se mu to nemusí zrovna líbit a poslechne si to jednou za deset let :-P Mě ta deska dost baví, tak jako Farao, tak jako všecky ostatní, jen ta poslední ne a ne, ale já na tom dělám, já na tom makám...... a možná ono, ne a ne :-D

24. 10. 2019 21:33

Forresta jsem slyšel 3 krát. - lukáš

To Bubák : V době vydání jsem poslouchal Forresta jako nové cd jednou . V celku jsem to nikdy nedal. Kdyby to proložili více rychlejšíma věcma , tak bych to možná dal. Na Forrestovi mě přijde, že kluci zkusili desku obohatit Panterou. Všechno vypadá jako spíchnuté horkou jehlou. Jako by firma řekla, tak natočte další desku .. I project Kain měl v sobě " duši ". Tady opravdu z písní cítím, že kluky to nebaví. Je pravda že album působí jako celek, že zkusili něco nového. Pokud to někoho baví, mě to nevadí.

24. 10. 2019 20:21

- Bubak

Tak já Vám Vážení nevím, mě to album bavilo od začátku a baví pořád. A co se týče textů, tak je to pořád lepší, než co se u nás v republice pouští v rádiiích. Některé texty, které se asi ostatním nezdají vtipnými, mě baví, oproti poslední desce co áčka vyplodili, páč tam je to spíš víc než míň trapný. V podstatě nemám problém s nějakým albem áček, spíš několik málo skladeb, ale ta poslední je zkrátka strašně slabá a bez hitu, navíc ty texty.....

24. 10. 2019 20:13

Rozporuplný rozchod - David Svoboda

Foresst Gump je album,které má vynikající zvuk. Ale je vidět,že v kapele už to pěkně drhlo mezilidsky. Texty jsou asi nejhorší,jaké kdy Aleš vyplodil. Ale někde to zachraňuje hudba. Nicméně poslední řadové album s Alešem je pro mě spolu s S.O.S. jasně nejslabším kusem Arakain.

24. 10. 2019 20:02

- V.

Není to zázrak, ale i tak pro mě bohužel poslední dobrá deska Arakainu...

24. 10. 2019 18:31

Forrest Gump - Domy

Někdy po vydání tohohle alba jsem byl v Praze na Judas Priest, kde předkapelu dělal právě Arakain. Dost jsme se na ně těšili, ale po pár písničkách jsme odešli čekat na JP vedle na pivo. Byl to tenkrát velice velice slabý výkon. Hlavně Aleš tenkrát předváděl snad jen to jak umí anglicky:) Na dost dlouho mě tenhle zážitek odvedl od Arakainu pryč.

24. 10. 2019 16:28

Nejhorší deska. - lukáš

Forrest pro mě je nejhorší deska Arakainu. Spíše střední tempu. Co na tom že písně mají kvalitní zvuk, když nápadů je málo. Na kžadé předchozí desce byly aspoň tři hodně kvalitní písně. Tady se Urban s Kubem nevyznamenali ! Jediná výborná píseň je Na dně. Potom možná Magor, ale jinak bída. Za mě 5 bodů z 10.

24. 10. 2019 12:43

- Majk

S tímhle albem je to těžké. Za 1) nechápu, proč Pagan nezmínil pecky jako "Magor" nebo "Zmizím pryč" (zejména první pecka je perfektní). Za 2) Fčelka Mája má skvělý předrefrén a i když je to blbé, tak je to dobré. :D Dále jsou fajn "Televize", "Peníze" a jinak spíše průměr. Ale přitom ho rád poslouchám. Je to zvláštní. :-)

24. 10. 2019 12:22

- Sagi

Za mně nenápaditý pokus o hc metal, nejslabší řádovka. Myslím, že je tehdy do toho hodně tlačil bicmen Žežulkaq. Ale vážím si Arakainu za to, že v následujících letech se snaží znít soudobě, mají našláplý zvuk (žádné retro), při zachování typické melodiky. Následující zpěváci jim otevřeli nové možnosti, problémem, zejména na prvních pobrichtovských albech byli texty.

24. 10. 2019 11:14

- Avram

I když je znát, že se to šilo horkou jehlou (hlavně na textech), tak pořád kvalitní album, které jsem poslouchal stejně intenzivně jako jeho předchůdce. Pár skladeb se mi líbí opravdu hodně: Magor, Milion, Černej švihák, Na dně i ta přiblbá Fčelka Mája. Pořád o několik tříd lepší než cokoli z postbrichtovského období.

24. 10. 2019 9:12

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0765 sekund.