PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MERCYFUL FATE - Dead Again


- Peto

Jeden z najlepsich albumov od Mercyful Fate. Jednoznacna 10.

3. 07. 2020 20:37

- orre

Denner chyběl a chybět bude! Wead je vynikající, ale Dennerovo cítění logicky nemá. Od novinky proto toho moc neočekávám.

2. 07. 2020 21:35

recenze - Radim

Syrová muzika trošku evokující v určité poloze Melissu. Jsou tam fajn skladby, ale toto album poslouchám nejméně ze všech alb MF. Předchozí Into je z mého pohledu jedna z nej desek Mercyfulu - no tisíc lidí, tisíc chutí. Každopádně Kingova tři solová alba vydávaná souběžně s alby MF: Spiders, Graveyard a především VOODOO, byla absolutně skvělá. Dead...není propadák, ani slabé album, ale až tak mne to nebere...

2. 07. 2020 21:06

- Martin

Zajímavý,jak u většiny kapel panuje téměř shoda na jejich nejlepší díla, ale u Diamonda 100 lidí - 100 chutí. Pro upřesnění - tvorbu MF a hlavně KD zbožňuji, ale třeba mě přijde, že na Dead again je nápadů málo a celkově album nic moc. I taková všeobecně uznávaná Abigail mě taky moc nebaví a dodnes jsem nenaposlouchal The Spider´s Lullabye ( snaha byla ...:-)). Naopak se shodnu s Davidem v tom, že The Graveyard je jedna z TOP desek...

2. 07. 2020 17:34

- horyna

Když nepočítám osobního oblíbence Time, tak zcela jednoznačně vidím v Dead Again nejdotaženější nahrávku M. F. Technicky hráčsky i invenčně skladatelsky nejpestřejší album. Skvělý zvuk a nápadů tak na tři desky. V době vydání jsem mu na kobylku úplně nepřišel, ale časem se to totálně otočilo. Začatek je bezva a pěkně nátlakový, střed velice barvitý, titulka prog jako hrom, ale nejvíc mě baví poslední dva kusy.

2. 07. 2020 16:15

Dead Again - rumcajs

V době vydání jsem Dead Again považoval za totální pecku a hodně jsm jej poslouchal. Postupem času mě však přestávalo bavit. Oproti Pepsiho recenzi považuji jím zmíněné silné songy za slabé a naopak :-). Otvírák Torture (1629) je slušná skladba, ale otvírák je to slabší, především ve srovnání s The Uninvited Guest. Vůbec úvod alba je takový trochu mdlý, písně hodně splývají, jsou zaměnitelné a trochu se "vzpamatují" jen v refrénech, které však nedosahují kvalit top songů MF. Za vrchol první části desky považuji písně The Lady Who Cries a melancholickou baladu Banshee. Následuje Mandrake, standardní, ničím nevyčnívající song. Album "na druhé straně" pokračuje velmi slušnou položkou Sucking Your Blood, která připomene, v čem je síla MF, parádní riffy, výrazný refrén a pořádný spád. Titulní Dead Again je taky výborná, dramaticky vystavěná skladba, u které její stopáž nevadí. Závěrečné Fear a Crossroads jsou opět průměrné (ovšem pozor, na standard MF) skladby. Na albu mi vadí Kingův vokál, který je většinu skladeb posazen hodně vysoko, ale působí nepříjemně, až ukňučeně, a někdy z něj až trochu bolí uši. Škoda, že King více nepoužívá střední a nižší polohy hlasu, tak jako na předcházejícím albu. Shrnutí - Dead Again je další kvalitní album MF, ovšem tentokrát se jedná o standard bez výraznějšího nápadu. I tak si ale album zaslouží minimálně 7, možná i 7,5 bodu. Pořád jej mám dost rád řadím jej rozhodně výš, než In The Shadows. MF si prostě trochu vybrali oddychový čas, ovšem, jak jsem již uvedl, v době vydání jsem DA považoval za fantastickou desku, takže příkré hodnocení si rozhodně nezaslouží.

2. 07. 2020 12:28

- Pekárek

V tom to nebude.:) Jsem odkojen Dont Break, i když až cca v roce 1990. Dead Again se prostě řadě lidí nelíbí... V té době jsem ho vnímal jako další posun správným směrem. Navíc už od Hexenaus mám rád Weada:)

2. 07. 2020 10:10

- Pepsi Stone

Záléží v jaké době jsi k Mercyful Fate přišel. Já už předtím znal všechna alba a po Mellise, Dont Break The Oath, In The Shadows a Time představovalo Into The Unknown zklamání a Dead Again ještě větší. Už s těmi dvojkoncerty Mercyful/Diamond mi přišlo, že King odstavil MF na druhou kolej.

2. 07. 2020 8:43

- Pekárek

Pro mě naprostá bomba, když vyšlo, neposlouchal jsem dlouho nic jiného.:-) Progres.

2. 07. 2020 8:29

Dobrá deska - David Svoboda

Je logické, že když King Diamond vydali za mě osobně dodnes nejsilnější trojkombinaci alb The Spider Lullabye, The Graveyard, Voodoo,tak se to muselo podepsat jinde. A to na albu Dead Again. Mám to album rád,ale je prostě zvláštní. Nikdy jsem se do něj úplně nedokázal dostat. Za mě 8/10

2. 07. 2020 6:09

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07874 sekund.