DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KING DIAMOND - The Spider`s Lullabye


Díky. Koncerty. - lukáš

To Radim : Díky. Mám koncerty - 2000, 2003, 2006. Hlavně koncert z roku 2000 mám velmi rád. Hráli tam hodně písní z Fatail portrait A Až tu bude recenze na House of god, dám hodně vysokou známku. Třebaže hodně odborníků si myslí pravý opak.

24. 08. 2020 22:22

re-make up - radim

King se začal malovat už v Black Rose(cca 1978), kdy používal jen černý makeup. V Mercy začal používat černobílý makeup. Nejprve černé kruhy kolem očí, malování kolem pusy a na čele obrácený kříž. To se pak rozvinulo do malování, které používal časově nejdéle a to i v King Diamond(86,87) a pak v MF(93-98). Někdy malování doplňoval o krev. Na albu 9(99) a při posledních koncertech solové kapely začal používat malování - kruhy kolem očí doplněné o svislé čáry od očí dolů. V King Diamond používal nejprve pozdější malování z Mercy, které ale při turné k Abigail na koncertech dost morbidně v průběhu show měnil. V klipu k Abigail(FG) pak použil v roli Krále velmi specifické malování. K albu Them poprvé použil malování asymetrické bez obráceného kříže na čele. Malování i z důvodu rozepře se Simmonsem (pro mne docela nepochopitelné) změnil a objevilo se na coveru Conspiracy, což beru za dobrý krok protože toto malování je super. U The Graveyard začal používat malování připomínající původní malování v Mercy, ale bez obráceného kříže a s méně výraznými kruhy kolem očí, což více evokovalo tvář mrtvoly. U VOODOO kruhy zvýraznil a přidal krev. U House…přišel s malováním s kříži, které pak modifikoval do podoby, kterou používal vlastně na všech ostatních deskách. Nyní se na koncertech vrátil nejprve k malování z doba Mercy a poslední turné používal morbidní make up používaný u alba 9. Mé nej líčení je k albu 9 a to co používá nyní na koncertech, pak malování k Voodoo a ke Conspiracy.

24. 08. 2020 20:41

Debut Bathory.malování obličej - lukáš

Kámoš miluje debut od Bathory. Jednu píseň , myslím text použil Debustrol v písni Údolí hádu. To Radim Malování obličeje Kingem : Tady v recenzích to bohužel nenajdu. Ale jak si King maloval obličej ? Podle desky k aktuálnímu turné ? Mně se nelíbil jeho namalovanej obličej hlavně u Mercyful fate. A nejlepší ho měl namalován k desce Gimme me your soul.

24. 08. 2020 14:02

Re: Lukáš - RADIM

Úroveň ranných black kapel byla velmi diskutabilní. Všichni víme, co hrál například tehdy Venom. Nicméně i některé věci ranných ROOT se mi líbí, i když vím, že hudebně to jsou opravdu diskutabilní věci...no... Mercyful a Kinga poslouchám 33let a mám vše co se o těchto kapelách dá sehnat. Je to pro mne originální a svébytný útvar v metalu, na který pohlížím s velkým respektem i když ne nekryticky. Z blacku mám rád ROOT, miluji Masters Hammer a ze zahraničních kapel asi nejvíce jednu z mladších(i když...) kapel, kterou je Dimmu Borgir.

24. 08. 2020 13:07

- Jack

Prej Phone Call :-)))))))))))))))))))))))))))))))

24. 08. 2020 12:48

Díky kamarádovi. - lukáš

To Radim : Díky kamarádovi znám všechny Kinga Diamonda. Pokud bych měl říct jediné album Kinga které miluju nejvíc, tak je to Fatal portrait. Slyšel jsem ho jako první. když jsem slyšel v Tim sikes video show v české televizi Sleepless nights, tak mě to moc nechytlo. Přestože je to asi nejznámější píseň od Kinga. S těmi Torr je to těžké. Vyrůstal jsem na nich. Kámoš měl kazetu z koncertu. Hodněkrát jsem jí poslouchal. I po 30 letech si myslím , že Torr a Witchhammer je nejlepší black metal co znám. Ještě mě hodně ovlivnila deska Hammerheart od Bathory.

24. 08. 2020 11:56

Re: Lukáš - RADIM

Phone Call mít jako nejoblibenější skladbu? Přijde mi to divné z několika pohledů: 1.) s vazbou na to kolik King natočil alb, písní ,2.) Není to skladba v pravém smyslu slova, ale jde o Outro dotvářející atmosféru alba a příběh samotný. 3.) Nikdy bych ji nesrovnával s plnohodnotnou, hranou skladbou, ale jen s Intry a Outry...No a Torr srovnávat s Kingem nehodlám, je to z mého pohledu jako srovnávat Žigulík a Porsche. Tím se nechci nikoho dotknout, jen můj pohled na tuto kapelu. A zmiňované intro, taktéž za mne béčkové. No a že někdo neslyší atmosféru na Abigail? Tak tomu nějak už vůbec nedokážu porozumnět...To se vymyká mému chápání a 40 letům poslechu a zkušenostmi s muzikou.

24. 08. 2020 11:15

A proč by to nemohla být sklad - lukáš

To Kolik : A proč by to nemohla být skladba ? To že tam není hudba je jiná věc. Jako intro Phone call nikde nevyšla ..zajímal by mě názor Kinga Diamonda na to. ty možná Phone call jako skladbu nebereš. Já jo.

23. 08. 2020 12:00

Phone Call... - Kolík

...jako nejoblibenější Kingova skladba - tipnul bych si lysohlávky. :-) :-) :-)

23. 08. 2020 11:36

Phone call je bonus na Them. - lukáš

To Martin : Já psal o své nejoblíbenější věci od Kinga. Můžu já za to , že Phone call byl bonus na Them a ne píseň na Pavoučí ukolébavce ?

23. 08. 2020 10:28

lukáš - Martin

ty vole, v jaký drogách jedeš? Phone Call je na albu Them a je to spíš mluvené outro. Je možný to nějak filtrovat, tady ty diskuze? Vždyť to se občas nedá už ani číst... :(

23. 08. 2020 1:26

vím o čem je příběh abigail. - lukáš

To V. : Vím o čem je příběh Abigail. Tou atmosférou jsem myslel hlavně Phone call. To je moje nejoblíbenější věc od Kinga. Když vezmu od Torr Armageddon, tak je tam intro Chrám smrti - to je pro mě atmosféra. Jinak píseň Abigail mám nejradši zazpívanou Timmem Owensem. To si schválně pusť. A pro mě podání Tima v této písni je pro mě top. Tady člověk konečně poznal , že je výborným zpěvákem. Intro Abigail oatmosféru má, ale ten zbytek ...

22. 08. 2020 12:50

- V.

Abigail nemá atmosféru...... dobrá hláška :-)

22. 08. 2020 12:29

- Xyz

Podla mna su najlepsie Eye a Graveyard, treti asi Conspiracy. Prve 3 maju slaby zvuk

21. 08. 2020 21:00

- orre

Hm, tak to tě lituju. Abigail nemá atmosféru? Tak to jsem se za 30 let nenaučil poslouchat metalovou muziku.

21. 08. 2020 20:20

Abigail kult ? - lukáš

Abigail se mi nikdy nelíbila. Neslyším tam atmosféru. Například na The Puppet master je atmosféra geniální.

21. 08. 2020 15:42

Recenze - Radim

Album, které stálo trošku ve stínu předchozích 5ti geniálních alb, které se řadí mezi světovou metalovou elitu. Alba Abigail, Them a Conspiracy jsou prostě světová špička. Fatal Portrait a The Eye stojí se ctí a respektem vedle. Albumu trošku chybí propracovanost, nadupanost, démoničnost, geniální šílenost, zvrácenost, atmosféra, strašení předchozích alb. Taktéž zvuk je plochý, málo dynamický…Nicméně pořád se dle mého názoru jedná o kvalitní hudbu s velmi silnými kusy jako: From The Other Side, Six Feet Under, The Spider`s Lullabye a především Room 17…a přiznávám, že toto album docela často a rád poslouchám…Nicméně v té době jsem byl řádně namlsán i skvělým albem Time od Mercyfulu. 7 je vzhledem ke kvalitám předchozích alb známka přiměřená.

21. 08. 2020 8:49

Uspavanka - Metalirium

Pre mna o trochu lepší album ako The Eye...zvukovo katastrofálny, bubenícky sotva priemerný, ale hudobne pestrý...famózna Room 17...myslím, že treba podotknúť ako je na albume a hre Andyho počuť jeho hosťovanie v legende Death a ich výbornej doske Individual Thought Patterns...dokonca mal pokračovať v spolupráci ďalej, avšak comeback KD to znemožnil. 9/10

21. 08. 2020 7:44

- ToPi

Zatímco z předchozích alb je cítit ta horrorová atmosféra, tak tady je to spíše taková smutná melancholie. Když se podívám na letopočet 1995, tak čemu se vlastně v hudbě divím. Ale skladby jako takové se mi tehdy strašně líbily. A teď, když je poslouchám po mnoha mnoha mnoha letech, líbí se mi pořád. Parádní klávesy. Nemůžu si pomoci, 10/10. Připomínám, že Conspiracy jsem dal 11/10.

20. 08. 2020 17:29

SL - rumcajs

Pavoučí ukolébavka je moje srdcovka. Je to první KD originální mc, které jsem si pořídil a moc jsem se na něj těšil, protože jsem Kinga neslyšel zpívat několik let, když jsem si, blbec, před lety přemazal Them. U mě tedy převládlo a dosud přetrvává nekritické nadšení z alba, kterému chybí k dokonalosti top alb KD jen malý kousek. Zbožňuju úvodní song, baladickou Moonlight, Six Feet Under, The Spiders Lullabye a Eastmans Cure. Ostatní songy jsou velmi dobře odvedené standardy. A protože mám "pavouky" radši než The Eye, tak musím dár 9,5. Skvěý comeback.

20. 08. 2020 12:42

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08847 sekund.