TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DEEP PURPLE - Whoosh!


- ToPi

Všeobecně se za svatou sedmdesátkovou čtveřici považují DEEP PURPLE, LED ZEPPELIN, BLACK SABBATH a právě URIAH HEEP. Když to shrnu hodně ošklivě (fakt to berte s obrovskou rezervou), tak Deep Purple od Purpendicular vyplodili asi 2 skladby s nějakým nápadem, Led Zeppelin měli jeden koncert za 100 let, Black Sabbath mám nejraději s Martinem. No, a Uriah Heep vydávají dobrá alba (dokonce i jedno naprosto špičkové - Wake The Sleeper) a naživo mají neskutečnou šťávu (pár let nazpět svou energií rozsekali i 95 % konkurence na Metalfestu). Pro mě jsou Uriah Heep z této čtveřice jasná jednička jak za 70. léta, tak i za současnost.

19. 08. 2020 10:46

- Pepsi Stone

Uriah Heep rozhodně neopomíjím, naopak je beru jako vekou hardrockovou legendu, ale přece jen svým významem se nerovnají ani Deep Purple ani Rolling Stones. Už jen proto, že z klasické sestavy mají jen kytaristu Micka Boxe (vždy se první hledí na frontmana, že?), nikdy nepatřili k té svaté trojici ostrovního hard rocku a že řada jejich alb se vyznačuje hodně kolísavou kvalitou.

19. 08. 2020 7:38

- pan Shimi

Pepsi - Vesměs souhlasím s tím co píšeš a sdílím tvoje nadšení pro jejich neutuchající entuziasmus. Jinak samozřejmě nemůžu souhlasit s tím, že Deep Purple a Rolling Stones jsou jedinými činnými kapelami, které byly symbolem rocové hudby. Co třeba Uriah Heep? Jako vždy neprávem opomíjení, jinak jasně udávající směr dalším kapelám a že jsou po boku například Deep Purple, o tom se snad nedá pochybovat... Ale jinak souhlas... jirka7200 - Tak já si myslím, že žádné překvapení s tím Ezrinem, protože to na co narážíš je prostě jeho styl, kterej je už po těch letech fakt hodně čitelnej. Deep Purple určitě moc dobře věděli jak budou na desce znít když si najmou Boba Ezrina...

18. 08. 2020 3:56

produkce - jirka7200

Těch třináct písní se jistě nazařadí do zlatého fondu DP, na druhou stranu je to příjemná kolekce s mnoha odkazy na různé styly, z kterých kapela kdysi čerpala. Jako kulisa do auta či do práce u PC skvělá věc. Vadí mi trochu jen produkce Boba Ezrina, která je taková moc uhlazená, opatrná a ta dechy v každé skladbě bych si klidně odpustil.

16. 08. 2020 8:28

Vynikající... - Kolík

...je především Morseho debut Purpendicular, který předčí i leckterou předchozí desku s Blackmorem. Bohužel, další alba jsou stále horší a horší, což nebude vyloženě absencí Ritchieho, ale celkovou ztrátou invence ostatních muzikantů. Ani nevím, jestli najdu odvahu si novinku aspoň jednou pustit.

15. 08. 2020 10:07

DP - rumcajs

Whoosh! samozřejmě zkusím, DP nevypustí špatnou desku, na to jsou moc dobří muzikanti a profíci. Pravdou ale je, že poslední album, které mám od nich fakt rád, je Bananas. Jak jsem psal již dříve, bližší jsou mi v současné podobě spíše Uriáši. Ale klobouk dolů před oběma kapelami za to, jakou kvalitu jsou schopni stále tvořit.

14. 08. 2020 20:23

- Pepsi Stone

Jistě, jsou jiní než s Blackmorem. Já neříkám, že lepší, ale horší taky ne (tedy jak která alba...)

14. 08. 2020 13:46

Nic noveho pod sluncem, and wh - Subeer

Deep Purple pro mě s příchodem Steve Morse vůbec neztratili na kráse, naopak, dali své činnosti nový rozměr, možná klidnější, možná usedlejší, nicméně, pro mě, stále zajímavý. Novinka tento trend rozhodně neporušuje. Po prvním poslechu se těším na další, což je dobré znamení. „Whoosh!“ si pořád hýčká tu milou atmosféru sálající ze stárnoucích rockerů, kteří si už nepotřebují na nic hrát, ani si nic (někomu) dokazovat. Komu tento status vyhovuje(val), tak bude spokojen i letos, ostatní budou nejspíše do soudného dne mlít něco o „Highway Star“ a zlatých časech. Ber ho ber!

14. 08. 2020 10:34

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08118 sekund.