BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku COVERDALE/PAGE - Coverdale/Page


Velmi dobré album - cmelak

Zrovna včera večer jsem koukal na klip nejznámější skladby z této desky. Album znám a myslím, že je velmi dobré, rád si je poslechnu. Prostě Páni muzikanti.

20. 03. 2021 7:45

- Pepsi Stone

Díky za komentáře, ať už byly třeba kritické. To vše k tomu patří. Když se prostě píše recenze nebo oi točí deska, či cokoliv co je pak předloženo veřejnosti, je třeba počítat i s případnou kritikou. A ta konstruktivní vlastně nikdy není na škodu. Jsem rád, že seriál o Whitesnake (vlastně souběžně i o led Zeppelin) sklidil odezvu, budeme v podobném pokračovat i v následujích týdnech.

19. 03. 2021 12:14

Jasně! - Deny

Díky Pepsi za seriál, až na ten totální úlet s Coverdale/Page, to bylo velmi dobré a zajímavé čtení.

19. 03. 2021 11:07

CP - WS

Dobrá výměna názorů :-). Já jako absolutní WS fan se přikláním k Domymu. Také u mne byli LZ za Deep, Black S. Měl a mám daleko radši URIAH H. nebo i sólového Planta. Takže v kontextu Pageových post LZ klidně i 10, ale v rámci discografie Hadů tak těch 8 plus. Opravdu daleko častěji sáhnu po 87, Slip, Come, nebo extended Good .Také se ale léta těším na dlouho slibovanou reedici a kdyby se objevila i lepší verze Japonských vystoupení, bylo by to parádní, tam oba excelují.A Plantovo házení špíny na DC ... :-))) K tomu tu nebudu zakládat na diskuzi, ale asi se každý dovtípí, co si o tom myslím. We wish you well, we wish you well, Until we meet again, We wish you well...:-) Díky za seriál Pepsi, i když jsem párkrát také trochu zvedl obočí :-)

19. 03. 2021 10:56

To Pepsi - Kolík

Samozřejmě, že i k desce, kterou znáš, můžeš spíchnout recenzi horkou jehlou. Zvláště když se danému textu příliš nevěnuješ, třeba pod časovým tlakem. A takhle ta recenze skutečně na čtenáře působí. Opakuješ v ní zbytečně věci, o nichž už jsi psal a vkládáš dojmy namísto např. charakteristiky jednotlivých písní. Shrnout fakta do tvrzení, že jen Take Me For A Little While přežila do dnešních dob, je prostě kravina non plus ultra, kterou bys nemohl napsat, kdyby ses recenzi k desce dostatečně věnoval. Důkazem budiž, že tuto připomínku o odfláknutí nebo rezignaci na 10 skladeb z 11 zde uvedlo více lidí. Ale stát se to samozřejmě může každému, že se něco nepovede. Těším se, a určitě nejen já, že příště to bude z tvé strany lepší - jak to obvykle bývá.

19. 03. 2021 10:46

- Pepsi Stone

Jak se dá ušít horkou jehlou recenze na album, která znáš dobrých pětadvacet let? Desku jsem za svůj život slyšel nesčetněkrát, považuju jí za dobrou, ale na výhradách k ní (co se týče nevýraznosti některých skladeb) prostě trvám, i když samozřejmě uznávám, že po stránce muzikální je to naprosto profesionální a hodnotná práce. A jaké zbytečné plky? Hudbě samotné se rozhodně nevěnuje pouze jeden odstaveček... Věci okolo, co kdo řekl a jak to s celým projektem bylo prostě do té recenze/profilu patří. Apropó, i pro mě je The Great Radio Controversy od Tesly lepší deska, ale je to jen můj subjektoivní pocit.

19. 03. 2021 8:04

10 nebo 8 - Domy

Rovnou rouhačsky přiznám, že LZ mě nijak zvlášť nebrali a neberou. Whitesnake mám zase naopak hodně rád. Tohle album bych vzhledem k diskografii WS hodnotil tak 8. Ale jelikož to je samostanej kus, tak je u mě tak jako u většiny ostatních bez pochyby za 10.

18. 03. 2021 20:04

Recenze na prd - miguel7

Asi jedna z nejslabších recenzí, ani ne kvůli hodnocení, ale kvůli omáčce kolem a o samotném albu je zmíněna jedna píseň prakticky a "jo, je tam ještě dalších deset, které nestojí za to"... Jako by se recenzent rozhodl to projet na základě youtube, kde narazil jen na Take me for a little while. Pro mne osobně nejoblíbenější album s Coverdaleovým hlasem a Page od roku 76 a ani potom nenahrál silnější album. Materiál střádal dlouho a jak známo, tak i Coverdale měl vliv na celkové vyznění písní (struktura, melodie, texty, produkce...) Silný úvod v Shake my Tree, odpíchlá Pride and Joy, Absolution Blues a moje nejoblíbenější take a look at yourself... Co se týče sólovek Planta, tak právě deska Fate of Nation byla jeho nejúspěšnější a jeho nejlepší album... Mám rád Tvé recenze Pepsi, ale tohle se mi zdá ušité příliš horkou jehlou

18. 03. 2021 18:55

Coverdale/Page - Cipísek*

Je samozřejmě superdeska. Její jediné minus je doba, v níž vyšla. Jinak naprosto parádní fúze Zeppelínů, blues, Davidova Feelingu i nápadů, které by perfektně zapadly i do těch nejkomerčnějších desek Whitesnake (Take A Look At Yourself). Planta mám hodně rád, ale Walking into Clarksdale jako odpověď na Pageovu spolupráci s Coverdalem je slabota. Deset je minimum, které si Coverdale/Page zaslouží. Zvlášť se těším na výroční remaster, který má obsahovat i docela dost nevydaného materiálu. Hodil by se i remasterovaný záznam z tehdejšího turné, kde David exceloval v Zeppelínovských skladbách. No, uvidíme, čím pánové překvapí.

18. 03. 2021 18:44

- Jonathan Pepsi bijec Gray

No Quarter těží především z toho, že to je v podstatě best of v zajímavých aranžích s exotickými nástroji a nikoho asi moc nezajímaly ty nové skladby. Je to dobrá deska, bodejt by ne. Walking Into Clarksdale je ovšem podprůměrná směsice nevýrazných songů. Trošku se vkrádá myšlenka, že duo Page/Plant by do hitparád vrátilo cokoliv, co by ti dva společně udělali. Zpátky k Pageovi. Když si vezmete všechny jeho desky co udělal po odchodu z LZ přes Firm, The Law a jeho solovky a výše zmíněné comebackovky s Plantem, tak Coverdale/Page z toho vychází jako jasný vítěz. Pak se ještě mihnul na výborném živém dvoj CD s Black Crowes, kde se ale jen přehrávaly songy LZ a BC. Ale s těma stihnul objet i pár kšeftů naživo. Ale to tu všichni znají, to byla jen taková moje rychlá rekapitulace. Škoda že tři čtvrtiny recenze zabírají bulvární plky typu - kdo co a o kom kde řekl a samotným skladbám se věnuje jeden odstaveček. Když už teda chci hodnotit tyto diskografie v kontextu celé tvorby kapely, měl bych být aspon trochu objektivní a ne napsat, mně se deska nelíbí - dávám 7.

18. 03. 2021 17:38

- JT

Tak strašlivě dobrá deska, jak se tady prezentuje v některých komentářích, to určitě není. Je nadprůměrná. Pro mě je například nejlepší hardrocková deska, co kdy vznikla, od Tesly - The Great Radio Controversy. Body jsou na hovno. Chápu, že tahle recenzovaná deska se někomu může líbit na maximum, stejně tak, že z ní někdo není nijak zvlášť nadšenej.

18. 03. 2021 16:52

??? - Deny

Ukažte mi to ještě! Nemůžu uvěřit. Sedm bodů a taková sprška kritiky. To je snad největší Pepsiho lapsus v hodnocení desek. Úplně souhlasím s Kolíkem. Tohle je výjimečná platinová deska, která si zaslouží absolutorium.

18. 03. 2021 15:45

- JonathanGray

Za 7? Jděte už k šípku. Poslední vzepětí hard rocku před jeho pádem na dno. I Pavlíček s Dragounem to hrávali Na Kloboučku. Za mě nejvíc vládne foukačka v Pride & Joy 10/10

18. 03. 2021 15:39

- V.

Kolík: Myslím, že ucho i cit pro muziku mám, ale v žádném případě s tebou nesouhlasím. Nejlepší deska? Jako že lepší než alba Led Zeppelin a Deep Purple? Názor ti neberu, ale řekl bych, že 99,9 procent lidí s uchem a citem to bude vidět jinak :-)

18. 03. 2021 14:00

Hodnocení ??????? - lukáš

to Zdeněk : S tím hodnocením máš pravdu. Rád chidím sem. I některé rozhovory jsou výborné . Ale hodnocení desek je hrůza !! Každá druhá kapela tady dostane více jak 7,5 bodu .. Prostě jsou desky které i po 30 ti letech nezestárli a ty by se hodnotit neměli !

18. 03. 2021 13:36

- Pepsi Stone

Nevím, co myslíš těmi bláboly a lži... Jasně, autorství je přiznané půl na půl, to však neznamená, že Coverdale pomáhal Pageovi se psaným kytarových linek a sól. Tím, že je zde vůdčí osobnost Page jsem myslel to, že řada skladeb je skutečně (zejména Pageova) muzikantská a sólová exhibice. Výsledná známka je čistě subjektivní a to i proto, že když jsem se k desce po letech, za účelem psaní tohoto článku vracel, vzbuzovala prakticky stejné pocity jako tenkrát v devadesátých letech. Nicméně se těším i na další diskuzi u příštích seriálů...

18. 03. 2021 11:56

10 - Zdeněk

Vynikající deska. Jedna z nejlepších vůbec. Hodnocení je totálně špatné. Nechápu.

18. 03. 2021 11:05

20/10 - Kolík

Ano, dávám dvacet z desíti. Ta spojnice na obalu má zcela přesný význam. Je to nejlepší album ze všech, na kterých se kdy podíleli Jimmy Page a David Coverdale. Kdo má ucho a cit pro muziku, tak to slyší. Ty naprosté bláboly, co napsal Pepsi do recenze, nebudu podrobněji vůbec komentovat. Že jsou to bláboly, místy až lži, se přesvědčí každý, kdo si pustí/přečte rozhovory s Jimmym, popř. Davidem o jejich projektu. Nejlepším důkazem je fakt, že i Robert Plant, který jinak nemůže Davidovi přijít na jméno, a byl po úspěšném spojení Davida s Jimmym dost zhrzený, zpíval Shake my Tree s Jimmym na koncertech po obnovení jejich spolupráce. A píseň složili, světe div se, společně David s Jimmym, stejně jako všechny ostatní. To je, myslím, docela slušná pocta od Roberta, i když původně hodně naštvaného. Záznam lze dohledat na YU. Takže Pepsi, nech si ty laskavě svoje žvásty, že David na desce neodvedl zásadní práci, je to lež. Ten projekt je zcela fifty/fifty. Deska nakonec dosáhla i v mizerné grungeové době platinového ocenění, zatímco společné album Page/Plant si sáhlo jen na zlato. Nezbývá, než se těšit na remasterovanou a rozšířenou verzi desky, která je plánována na rok 2023 k třicetiletému výročí.

18. 03. 2021 10:12

Výborná doska - roxx

Pamätám si ako som tento album 18.3.93 v nemeckom Karlsruhe kupoval lebo to bolo jedno z mojich prvých CD. Nepamätám si nejaký mediálny humbuk okolo, možno som to nesledoval, no album predčil moje predstavy. Výborný Coverdaleov vokál v spojení s výraznou zeppelinovskou gitarou Jimmyho Page. Zaujímavé nápady, úderné skladby s bluesovým nádychom, na albume niet slabého songu. Vrcholmi album podľa mňa - Waiting On You, Take me For A While, Absolution Blues. Kto nepozná a má rád LZ alebo WS, vrelo odporúčam. U mňa jasná desiatka.

18. 03. 2021 7:23

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07827 sekund.