ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - (Music From) The Elder


The Elder - Desmond

To, že to Gene v určitém časovém období řekl (kdyby deska tehdy uspěla, vychválil by ji do nebes) neznamená, že se nikomu nesmí líbit a to i kdyby byla pod hlavičkou jakékoli jiné kapely. Dle této logiky když se nelíbí zdejším diskutérům (což je mi úplně jedno), tak ji proto musí zavrhnout naprosto každý, jenom aby zde nebyl pro smích ? V Česku obecně nikdy neměly kapely americké provience šanci na úspěch. Do všech těchto kapel se zde jen většinou kopalo a to jak kvůli image, tak kvůli hudbě a to už jak před rokem 89, tak i po něm. A to jich u nás bylo, nebo je v nějakém povědomí, co by na prstech jedné ruky člověk spočítal. Kolikrát se divím, pro koho vlastně ty recenze cd nebo rozhovory a novinky o těchto muzikantech vlastně jsou, když je tady stejně nikdo nezná a ani nikoho nezajímají. Taky mohu všelijakými přívlastky nazývat zde prezentované kolikrát až obskurní spolky, vzývané do nebes (či pekla ?), ale zdržuji se komentů, neb nemám ve zvyku komentovat něco, co je mimo mě, ale beru na zřetel, že pro někoho to může být to pravé ořechové. Pěkný příklad je u diskuze Powerwolf a podobných seskupení, kde zase naopak frenetičtí obdivovatelé těchto kapel, které nikdy nepřekročí středoevropský region, nedokáží žít s tím, že si někdo dovolil kritiku k jejich modle.

5. 08. 2021 12:07

The Elder - Deny

Musím souhlasit s kritiky The Elder, včetně Gene Simmonse: Je to jako špatná deska Genesis, není tam prostě dost pořádných skladeb... S tím by se už mohli frenetičtí obdivovatelé za ty roky naučit žít. Prostě to není za víc než max. 1-2/10.

31. 07. 2021 7:09

To Jirka Pokorný - Desmond

Naprostý souhlas. Líp už to vystihnout nejde.

30. 07. 2021 18:38

Kiss - Jirka Pokorný

Elder znám s mírným zpožděním od času vydání. Hodnoceno střízlivým pohledem té doby, mi album nikdy nepřišlo extra odlišné od ostatní tvorby kapely. Naopak plynule navázalo na trend nastavený sólovkami, Dynasty i Unmasked. Nemám žádný problém s tím, je-li dílo epické, popové, progové, artové s asistencí orchestru, nebo nevím jakými škatulkami se kde ještě označuje. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že rozdíl v hodnocení dělají posluchači jiných žánrů, kteří zmiňované album dobře neznají a vlastně ani nejsou ochotni dát mu šanci. Pro mě je Elder jen další řadová deska Kiss. V jiné úrovni o ní nepřemýšlím a za sebe můžu říct, že si jí postupem let stále více cením a s klidným svědomím jí řadím na přední stupínky v diskografii. Kiss od nepaměti rozdělují fanoušky na dva tábory – na ty, kteří kapelu akceptují tak, jak je, a na ty, kteří jí nemůžou přijít na jméno. Jsem rád, že tábořím v tom prvním.

30. 07. 2021 13:59

To Kolík - Desmond

Ja taky nepřirovnávám alba co se hudebního zaměření týká. To bylo míněno ohledně schopnosti psát skladby rozmanitých žánrů. Což mají jak Paul tak Gene. Další věc bude asi ta, že nejsem posluchač klasického metalu a jeho odnoží, kde jsou nástroje jako housle, nedej bože celý les smyčců, piano, veškeré žesťové nástroje, harmonika, dobro, banjo, slide kytary, atd neakceptovatelné. A tyhle nástroje prostě k rock & rollu patří. Tudíš je pro mě Elder naprosto normální album. Zkratka jsem hudebně někde jinde, než většina diskutujících.

29. 07. 2021 21:19

Nechci se přít... - Kolík

...ale mezi The Elder a Now and Then od Stanleyho Soul Station je rozdíl na úrovni světelných let. To první je neskutečné neposlouchatelné pidlikání, to druhé, ač stylově s metalem nemá nic společného, je parádní muzika. Stačí si obě alba pustit po sobě - rozdíl musí slyšet i člověk, který nemá hudební sluch.

29. 07. 2021 19:43

The elder - Desmond

Kritikou bylo tohle album naopak přijato, s odstupem času se na něj dívají jinak i fanoušci kapely, pochopitelně hlavně v zahraničí, kde je ta tolerance o dost větší. Stačí se mrknout, jaká byla vždy odezva, když něco z Elder zahráli na Kiss Kruise. V žádném případě se nejedná o žádný odpad, hnůj a pod. Nějaký prog rock tam taky nějak neslyším. U Kiss je to zkrátka tak, že jsou schopní psát rozmanité skladby, které se dotýkají rocku, popu až po heavy. Stačí si zjistit, kde jsou vlastně hudební kořeny jednotlivých členů. Poslední důkaz dal myslím Paul Stanley se svými Soul Station. Hodně lidí bylo překvapeno, že prvotní vzory nebyli Led Zeppelin, Cream, Humble pie atd, na které se vždy odvolával, ale Motown. Byl jsem celkem zaskočen, že Soul Station zde nebyli roztrhání na kusy. Za mě super album. Je to jenom rock & roll.

29. 07. 2021 19:14

2/10 - Cipísek*

Připojuju se ke kritikům. Strašné album, které vůbec nemělo vyjít.

29. 07. 2021 8:36

2Zoran: Carnival Of Souls - b.wolf

je to nejlepší, co Kiss kdy vyplodili ...

27. 07. 2021 8:42

The Elder - Zdeněk

Kolík má pravdu. The Elder je opravdu neposlouchatelná deska, podobně jako Lulu. I docela šílený Flash Gordon od Queen je lepší. Nebudu hodnotit, abych neurazil, ale kdybych hodnotil, bylo by to hodně hodně málo.

26. 07. 2021 14:57

Elder - Zoran

1/10? Děláš si srandu?? Elder je nejen pro mě, ale i myslím že i pro většinu hard KISS fans taková libůstka v jejich diskografii. Jedna z nejlepších desek, naprosto nedoceněná! Vyloženým průserem pod hlavičkou KISS bych viděl snad jenom Carnival od Souls...

26. 07. 2021 11:43

Ne, že bych neměl... - Kolík

...z principu rád experimentální věci, které vybočují ze stylu kapely. Třeba takové Strange and Beautiful od Crimson Glory nebo Eat the Heat od Accept považuju za výborná alba, jejichž problém rozhodně není v kvalitě skladeb či celkového vyznění nahrávky. Ovšem v případě The Elder jde o opravdový pr.ser, u kterého mi vůbec nevadi stylový odklon, ale naprostá hudební vyprázdněnost celého projektu. Podobně jako u Lulu od Metallicy (fujtajxl). Je mi líto, ale max. 1/10 za A World Without Heroes, která se hraje dodnes. Zbytek totální odpad.

25. 07. 2021 10:19

Kiss - Jirka Pokorný

Jen malý doplněk k Pepsiho pěkné recenzi… Album nabízí dvě možnosti poslechu. Původní záměr s řazením písní (a tedy správným stupňováním pointy příběhu) vyšel v čase vydání v USA pouze na testovacím výlisku, dále regulérně v Japonsku, Portugalsku, Ecuadoru a na Taiwanu. V těchto verzích chybí skladba Escape From The Island. Ostatní celosvětová vydání začínají skladbou The Oath, která sice úplně boří zamýšlený koncept, ale dle vyjádření výrobců LP je na úvod údernější, než původně zamýšlená "fanfare". V některých výliscích alba (rok 82+) se v závěru samostatně objevuje dovětek se stopáží lehce přes jednu minutu s různými názvy – Dialogue, popř. Finale. Jedná se o zde samostatně označené ukončení příběhu, v ostatních vydáních volně následující za skladbou "I". Různá Japonská vydání od roku 1989 mají na CD původní řazení songů, doplněné o Escape From The Island, nebo i stejné jedenácti skladbové řazení, jak tomu bylo v předchozích případech ve zbytku světa, kde se album prodávalo (tedy startující The Oath). Edice CD Remastered z roku 1997 (nebo na vinylu 2014) nabízí (Music From) The Elder v původně zamýšlené podobě, tedy s úvodní "fanfare" doplněnou chorálem a The Oath na místě osmém. Tak si vyberte...

24. 07. 2021 15:11

Pro mne klasika - Karel

Elder je výborná deska, za mlada jsem jí naposlouchal až, až. Bohužel vyšla v nepříliš dobré době.

22. 07. 2021 17:31

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08394 sekund.