DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KISS - Creatures Of The Night


- Guns

I když mám KISSáky dost rád, tak jsem jejich desky nikdy nedokázal (zatím) poslouchat celé. Ve většině případů jsem měl na desce tak čtyři někdy i pět věcí, které jsem poslouchat dokázal. Ostatní mě prostě neoslovili a moc nebavili. Ovšem to se změnilo s touto deskou, která mě dostala v podstatě okamžitě, co jsem si ji pustil. Určitě velkou roli v tom hraje změna stylu a taky i přístup k hraní. Zde už se jedná o Heavy metal a velice dobrý. Hodně se mi taky líbí celkový zvuk. Nevím proč, ale trochu mě připomíná pozdější a poslední desku Thin Lizzy. Předchozí deska byť byla odlišná, tak mě i přesto bavila vlastně skoro celá. Ale na této je všechno v pořádku. Za mě je to desítka. Nemám s ní sebemenší problém. Za nejvydařenější kousky mám titulní Creatures of The Night, Killer, War Machine, I Still Love YOu - takové ploužáky sakra můžu :) Rock n Roll Hell a Danger

5. 07. 2022 20:52

Kiss - Jirka Pokorný

Drobná zajímavost ke klipu I Love It Loud: Přestože dnes je už všeobecně známé, že Ace na albu nehraje, v klipu ze smluvních důvodů účinkuje. A zatímco se Gene, Paul a Eric blyští pro toto období novými komplety ze své bohaté garderoby, Ace má na sobě kostým z období alba předchozího, tedy (Music From) The Elder.

30. 07. 2021 12:41

- Jimmy

Perfektní fošna a jedno z nejlepších alb Kiss. To album neskutečně šlape už od samého začátku. Musím nesouhlasit s Kolíkem, Danger určitě není slabý kus, ba naopak! Jedna z nejvýraznějších skladeb na albu! Jsem velkým fanouškem Kiss a po tomhle albu vždy rád sáhnu

30. 07. 2021 7:08

To Jirka Pokorný - Desmond

To maš jako s Dynasty nebo Unmasked. Na obalu je Peter, ale hraje tam Anton Fig. S Creatures to bylo obdobné a to kvůli fanouškům jako u těchto dvou alb. Takove věci jsou ale i u spousty jiných kapel, kdy je na obalu někdo, kdo na desce vůbec nehraje. S tím obalem kde je Bruce, nevím nakolik má kapela co společného. Na nových skladbách na Killers taky Ace nehraje, místo něj je Bob Kulick. Oni si vůbec na svých deskách kolikrát přehazovali nástroje.

29. 07. 2021 20:53

Kiss - Jirka Pokorný

To Desmond: Zásadní vtip obou použitých obalů je v tom, že ani jeden nezobrazuje sestavu, která album nahrála. U prvního se to dá ještě pochopit, ale odmaskovaná verze s Brucem se obzvlášť vydařila...

29. 07. 2021 19:53

Creatures - Desmond

S Rock and roll hell je to přesně jak píše Zoran, skladba byla původně napsána Bryanem Adamsem a Jimem Vallancem pro BTO a ještě bych připomněl, že Vinnie The Wizard Vincent má představovat postavu čaroděje. Pěkná diskuze je o tom na Kissfaq. Sám si vzpomínám, že v dobovém tisku tak byl představován. Ankh Warrior mu bývá mylně připisován ohledně symbolu kříže z egyptské mytologie, který značí věčný život. Make up navrhl Paul Stanley. Sestavu bych doplnil o Jimmy Haslipa na basu v Danger & Rock and roll hell, dále o spoluautora mnoha vydaných i nevydaných skladeb Kiss i jejích sólo členů Adama Mitchella na kytaru v Creatures of the night, kde hrál na kytaru taktéž Steve Farris, Eric Carr si v I still love you zahrál na basu, Gene Simmons ve War machine na kytaru, Robben Ford hrál kytaru v Rock and roll hell & I still love you. Na nahrávce se podílel i Bob Kulick, ale jeho práce nakonec nebyla použita a dle nepotvrzených zpráv i Bruce Kulick a Steve Hunter od Alice Coopera a Lou Reeda, ale není známo ve kterých skladbách. Taktéž se spekuluje, že na basu v Creatures of the night hraje Mike Porcaro z Toto. Kytarové party Vinnieho nejsou známy. V roce 1985 vyšla reedice alba s Bruce Kulickem na obalu, jiným pořadím skladeb a z toho tři skladby byly remixovány (Creatures of the night, I still love you & War machine).

29. 07. 2021 18:48

Creatures - Zoran

Připojuji se i já, super album - hlavně ty hromový bicí!!! A ještě doplňuji jen tak na okraj, že R´n´R Hell je předělávka původní verze od Bachman Turner Overdrive z 1979. Je to ale kompletně přearanžované, proto tam je ten Simmons jako spoluautor...

29. 07. 2021 16:49

9/10 ! - Zdeněk

Vidím vzácnou shodu. Aby byla ještě vzácnější, tak se připojuji. :-) Ne, vážně - Pepsi to napsal dobře, cítím to úplně stejně. Skvělá deska, skvělá recenze. Tak to má být.

29. 07. 2021 11:36

Dobrá - b.wolf

recenze, Creatures je majstrštyk! 9/10

29. 07. 2021 11:03

9/10 - Cipísek*

A tohle je naopak skvělé album. Pepsi to napsal dobře. Není s čím polemizovat. Tohle je jedno z mála alb, které stojí mít za to ve sbírce.

29. 07. 2021 8:39

Společně... - Kolík

...s Crazy Nights nejlepší řadovka KISS, která navíc obsahuje nejlepší baladu, kterou kdy napsali. Beth, Forever nebo Reason To Live jsou sice taky parádní kousky, ale I Still Love You je svou temnou silou ještě o něco převyšuje. Nebýt slabších položek - Saint and Sinner, Danger a Keep Me Coming - bylo by to na desítku. 9/10 od recenzenta je zcela přesné hodnocení.

29. 07. 2021 7:27

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08312 sekund.