ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - Sign Of The Hammer


- minstrell

Se Sign of the Hammer mám tak trošku problém, protože mě nebaví začátek alba. All men play on ten je pro mě jeden z nejhorších otvíráků vůbec. Když nad tím tak přemýšlím, tak má recenze pravdu, že je tam hodně divných zpěvových pasáží, které působí téměř jako rap. Tyto pasáže pak přechází ve velmi nadějný bridge, aby to nakonec zabili úplně nudným sloganovitým refrénem (pokud se tomu tak dá říct). Ani Animals na mě nepůsobí bůhví jak přitažlivě, jako kdyby vytáhli nějakou zapomenutou písničku z debutu, oprášili, „vylepšili“ a znovu nahráli. A tak pro mě album začíná vlastně až úžasnou Thor (The Powerhead). Mountains je nádhernou skladbou, kde se mění nálady od něžné balady přes nesmlouvavě intenzivní bridge až po epický refrén. U páté titulky se mi vždy líbil ten cválavý galopový refrén. The Oath je první speedový song od Manowar a příslib věcí příštích. Track 7 obsahuje další basově onanistickou macho ohavnost, za kterou bych Joeyho nejradši kopl do prdele zepředu. Guyana je pak nádherným zakončením první éry kapely. Tady to basové sólo na začátku nevadí a to zjemnění těsně před zpěvem je přímo kouzelné. Kvůli ne příliš oblíbeném začátku desky mám Sign of the Hammer o kousíček níž než předchůdce.

2. 12. 2021 21:02

- htaedas

S tímto albem to mám stejný asi jako s Into Glory Ride. Líbí se mi, ale zároveň mě nijak vyloženě neuchvacuje. Víc nemám, co dodat.

1. 12. 2021 15:17

- Janek

Proc ta alba mam, protoze sbiram stare kapely, a ver tomu, ze mezi tema 400 ks cd jsou manowar nejmene prehravane, je to asi jen z nostalgie a na doplneni sbirky, to je cele. Image sice maji, otazka, zda nehranici uz s trapnosti ci bizarem...neni o tom, ze tuto legendu, jak ji nazyvate chci shodit, nicmene ruku na srdce, opravdu se vam to dodnes tak libi a zerete jejich hudbu nebo je to nazor, za komancu nic jineho nebylo?

22. 11. 2021 13:35

to all - Greg

všetky kapely, čo nahrajú viac ako 3 albumy majú svoju kvalitu, u niektorých vydržím dlhšie, u týchto 3 spomínaných Slayer,MCH a Overkill len kúštik, dlhšie nudia, k Manowaru sa pravidelne vraciam, čím som starší, na dlhšiu dobu ... teraz ma však zaujal nový Converge, bomba melodie ... skúste ... zmena je život ... enjoy music

22. 11. 2021 13:07

- Ladislav

Slayer Overkill a Metal Church jsou vynikající kapely.Metal Church je bohužel hodně nedoceněná kapela.A recenze Overkill tu citelně chybí!

22. 11. 2021 10:29

- sanntrik

Už som sa dlho tak dobre nezasmial, že Overkill a Slayer sú druhotriedne kapely.... xyz ďakujem za dobrý vtip veľmi som sa pobavil.

22. 11. 2021 10:28

- Xyz

Super kapela, doslova králi metalu, čo pieseň to hit, škoda 2 a 3 albumu, že nebol hutnejší zvuk. Nechápem tu antikampaň, a napriklad taký trápny Slayer je pretláčaný, alebo druhotriedne kapely ako Metal church alebo Overkill z americkej produkcie

22. 11. 2021 9:45

- mr.deadhead

Aneb jak mnoha slovy neříkat nic :)

22. 11. 2021 9:11

To Janek - Deny

Proč těch prvních pět alb vůbec máš, když se ti tak nelíbí a neříkáš na ně vůbec nic? To má být účelový hejt nebo temná výpověď o nepochopené psychice autora? :-)

22. 11. 2021 8:16

pro Janka - Moloch

S názorem, že kapela, která se dokáže prosadit v USA, je něco víc než kapela, která se dokáže prosadit v Evropě, prostě nemůžu souhlasit.

21. 11. 2021 23:46

Image. - lukáš

To Janek : Tomu se říká Janku image. Je tu ale jedna důležitá věc. Manowar skoro celých 40 let psali o válečnicích, bozích, válkách .. Running wild jsou známí pro svou pirátskou image. Kolik ale desek mají Running wild o pirátech ? Manowar ke konci kariéry vystřílely všechny trumfy, protože nen v lidských silách o jedné věci furt psát !! Alkehol to má lehčí .

21. 11. 2021 21:06

- Janek

Na tuto desku nerikam vubec nic, mam sice ve sbirce prvnich pet alb, ale to je vsey vlastně si vybavuju jen prebaly desek.Manowar byla proste beckova kapela,ze ktere sice Evropa uchcavala, ale jinak az na par silnych momentu, to byla bída, která byla vzdy jeste korunována jejich podivnou image, člověk vzdy premyslel zda jsou pri smyslech, viz.promo fotka, to ma byt parodie na Tarzana? U nich to spise bylo o narcismu, svalech a to, ze kdyz nahodou maji trenky, tak musi byt zlate.Popravde jejich rozluckove turne ukazalo, ze je to jen umela vytvořena legenda, jakmile je po Evrope prestal tlacit Pragokoncert, byli ztraceni.

21. 11. 2021 20:52

- mr.deadhead

A co říkáš na Sign Of The Hammer, Janku?

21. 11. 2021 12:45

- janek

Šašci, kteří drzeli svoji auru na tom, ze nenosili trenky. Prvnich 5 alb by se dalo drzet ve sbirce, ale celkove jejich image, nazory a vystupovani byla groteska, kterou zrali fans jen v Evrope. Ve sve domovine byli jedni z mnoha....mnohdy se legenda stava legendou jen diky patosu...

21. 11. 2021 10:47

Sign of the Hammer - Zdeněk

Legenda metalu. 10/10

21. 11. 2021 10:32

Achilles a recenze. - lukáš

Bude zajímavé sledovat , co napíše recenzent o 28. minutové písni Achilles ! Nemusím ani na recenzenta čekat.. Achilles - zdlouhavá sága, sola na bicí a solo na basu je nudné. Píseň nedrží pohromadě. Starší či staré progresivní věc- Defender, Mountains jí strčí hravě do kapsy. Píseň nefunguje jako celek. Pro mě osobně je to výborná věc o 8 dějstvích. Jenom Achilles měl být samostatně na cd 1 a ostatní písně na cd 2.

20. 11. 2021 23:20

10/10 - Deny

Album plné superlativů. Po roce 1984 patřila kazeta s A stranou Hail To England a B stranou Sign Of The Hammer k nejkopírovanějším a nejoblíbenějším kombinacím prodávaných na českých burzách. Obě desky mezi metalovým lidem v podstatě zlidověly. :-) Kdo na to pamatuje, dá mi za pravdu.

20. 11. 2021 18:04

- mr.deadhead

Podle mě nejlepší deska "první éry". Výbornej zvuk i hudba. Nevybral bych jedinej song, kterej mě nebaví. Na albu je prakticky sedm věcí a přesto (nebo právě proto?) je ohromně pestré. U mě 9,5/10

20. 11. 2021 16:26

LP - Domy

Tuhle fošnu mám dodnes doma na LP. Ale musím přiznat, že mě dodnes moc nebaví. Vlastně mě baví z desek Manowar co znám nejmíň. Ale přiznávám, že jsem s Manowar začínal s Kings Of Metal a nejhlouběji do historie jsem se dostal k Hail To England a na druhou stranu jsem zase skončil už s Warriors ...

19. 11. 2021 17:15

Manowar a zvuk - jirka7200

Nic monumentálnějšího Manowar nenatočili, toto je absolutní vrchol jejich tvorby. Co se týče zvuku, tak je slyšet, že je úplně jedno, kdo desku míchá. Tentokrát to byl Tony Platt, co spoluutvářel namátkou konečný zvuk na Back in Black od AC/DC, který je učebnicovým příkladem toho, jak agresivně má kytara znít. Proto lze jen obtížně pochopit, že o čtyři roky později smíchal desku Sign of The Hammer, kde se na stejných frekvencích překrýval zkreslený zvuk baskytary s kytarou. Jediným vysvětlením musel být zásah Joeyho DeMaia do konečného zvuku. Je však zvláštní, že těsně před tímto jobem Platt mixoval desku Motorhead, kde jak známo působil další basový excentrik Lemmy a tam se průraznější zvuk kytary podařilo uhlídat....Inu, náš zákazník, náš pán. Porovnával jsem několik remasterů této desky Manowar, ale krom zvýšené hlasitosti a mírného přidání basů k žádnému zlepšení nedošlo.

19. 11. 2021 7:18

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09124 sekund.