TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku L.A. GUNS - Checkered Past


- Guns

No je v tom docela guláš no :) Právě že, jména co si napsal se na té původní nahrávce objevují jen v děkovaččce, ale na basu byl psán Juan. No to je fuk :)

5. 12. 2021 18:27

- desmond

Sestavy L.A. Guns, respektive kdo tou kapelou kdy prošel je kapitola sama pro sebe. Např. Johnny Monaco (ex Enuff Z Nuff) cca 2 měsíce, odehrál 12 koncertů. To první ep Dokken cca 1979 měl zřejmě nahrát Don, Juan Croucier a Greg Pecka (Julliet). Všichni co jsou na obalu kromě Dona na albu nehrají, byli pouze v koncertní sestavě. Na úplně prvním singlu z 1978 hraje na basu Steven Barry. Na originál Breaking the chains - 1981 by měl hrát na basu taky Juanův brácha Tom Croucier (Life By Night, Air Pavillion) tebou zmíněný Peter Baltes a taky Bobby Blotzer, ale v různých rozhovorech to všichni navzájem popírají, nebo si nepamatují.

5. 12. 2021 15:28

- Guns

Jo a když jsem psal o Dokken, tak myslím, že první deska ať už to původní vydání z roku 1981, tak to druhé, které vyšlo pod Electrou v roce 1983 mělo taky nějaké nesrovnalosti v sestavě. Že snad by na ni měl účinkovat Peter Baltes, ovšem na obou by měl být Juan Crucier než přešel do Ratt.

5. 12. 2021 14:34

- Guns

Jo jo bude těch neúplných informací u více nahrávek. Taky třeba u některých kapel zaznamenávám chaos v tom kdo co napsal. Třeba u našich Kabátů u prvních dvou desek je to takové zamotané. Ostatně jako všechno z doby začátku k první desce. Proto možná posledních par let vidíme u L.A. Guns, že se skládání a psaní zúčastnili všichni. Jo jo Heartbreak Station nahrál a vlastně to byla jediná deska, kterou s nimi nahrál. Still Climbing nahrál zase studiový hráč, tentokrát Kenny Aronoff, protože Fred byl v tu dobu vyhozen z kapely za chlast a podobně. Stejně jako to bylo s Stevem Rileym zde u L.A. Guns.

5. 12. 2021 14:28

- desmond

Ano, Dokken, na ty jsem zapomněl. Ono toho bude víc. Je fakt, že u některých cd to napsáno je, že ten a ten nástroj nahrál ten a ten ale ne u všech. Buď třeba zmíněny nebyl ještě v kapele když se nahrávalo, ale na bookletu už fotku má, nebo se z nějakých důvodů nahrávání neúčastnil atd. Myslím, že první cd s Courym je až Heartbreak Station. Jody Cortez byl před tím členem Stone Fury, kde zpíval Lenny Wolf před Kingdom Come a kytaru s klávesy hrál Bruce Gowdy, který je v Unruly Child.

5. 12. 2021 12:18

- Guns

Tak to by mělo být věrohodné no. A nebo třeba EP Back On The Street od Dokken, které nemá správnou sestavu jak na fotce, tak i v napsané sestavě. Cinderella je v pořádku ne? Jestli myslíš to, že na prvních dvou deskách je napsán Fred Coury, ale hrají na nich rozdílní hráči. Protože jestli jo, tak u první desky to bylo, že se do kapely přidal, když už měli desku nahranou se studiovým hráčem Jodym Cortezem. No a u Long Cold Winter to prý bylo, že neměl potřebné zkušenosti aby to zahrál. Což mi přijde zvláštní. Bicí tenkrát nahráli známí zkušený profík Cozy Powell a neméně zdatný Denny Carmassi No každopádně v obou případech tam bylo napsáno, kdo bicí nahrál.

5. 12. 2021 11:53

To Guns - desmond

Celý booklet jsem zatím neviděl, ale četl jsem rozhovor s Philem a Traciim, kde to přímo říkali. Jinak nesedí sestavy u některých cd např. u Cinderella, Twisted Sister, Ratt, White Lion, TKO, Roxx Gang, Vince Neil... jen tak namátkou z hlavy.

5. 12. 2021 10:23

- Guns

Jo tak. A ty jsi viděl co je na obalu napsáno? No a to že Adam dříve s kapelou nahrál desky a s Traciim Sunbomb a to že někdy to co je na obalu nemusí vždy odpovídat skutečnosti vím. Třeba původní obal Citronů a desky Vypusťte psy! :)

4. 12. 2021 20:11

L. A. Guns - desmond

Scott byl jen v koncertní sestavě, na studiovce nehraje. Shane, který s nimi nahrál dvě studiovky, na novém cd taktéž nehraje, nemohli se s ním spojit skrz covid, tak celou desku nabubnoval Adam ve svém studiu. Aspoň tak to říkají Tracii s Philem. Fotky na bookletech jsou kolikrát zavádějící, xkrát se už stalo, že fotky z něj neodpovídají tomu, kdo na daném cd skutečně hraje. Jinak Adam nahrál basu a klávesy na čtyřech studiovkách. Do toho dělá ještě produkce, mixy atd. Před L. A. Guns hrával původně jako bubeník s Joey C. Jones And The Glory Hounds, s Needle Park a produkoval a nahrával bicí pro různé alternativní pop rockové kapely. Nabubnoval a nahrával taky Sunbomb, což je projekt Traciiho a Michaela Sweeta.

3. 12. 2021 15:11

- Guns

Úplně souhlasím. Deska fakt zní více k návratovce The Missing Peace a zní lépe než předchozí. Ovšem je zní cítit trochu Waking The Dead a Vicious Circle a to konkrétně u Get Along. To mi trochu připomíná písničku Chasing The Dragon a trochu píseň Alive od Pearl Jam. Hlavně díky tomu prvnímu rifu. Jinak si každá jede svou cestou. Zvukově je to taková klasika. Ovšem trochu mi přijde, že se to přibližuje snad i k Renegades. No každopádně fakt dobrá práce. Jsem zvědav jak proti udeří Steveho parta. 8,5/10 Jinak Scot se u nich moc dlouho neohřál :) Ale zase se navrátil Shane, takže jen dobře. On asi na desce moc věcí nenabubnoval co? A možná zde budou i nějaké bicí od Adama Hamiltona ne? I když ten v kapele moc dlouho nevydržel, takže spíše hlavně Scott. Originálka zatím ještě nepřišla, tak nevím :)

3. 12. 2021 2:43

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12542 sekund.