ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku GIANT - Shifting Time


- Pepsi Stone

Vezmu to je stručně, protože v zásadě souhlasím s tím, co napsal Sava. Co se týče nových Giant a spolupráce s DelVecchiem, tak tam problém nvidím, i když je tento Ital psaný jako spoluautor materiálu. Tady je psalo podle tradic kapely, zjevně bylo jasně dané, jak deska má znít, aby byla určena starým příznivcům. Problém podle mě je, kdy je DelVecchio angažován do všech těch poslepovaných projektů, kde sand ani sami muzikant (každej pes, jiná ves) nemají úplně přesně jasno, co vlastně mají spolu hrát a DelVecchio funguje jako tmel. Proto tyto projekty většinou (čest výjimkám) vyšumí do ztracena, protože DelVecchio není nijak variabilní autor a jeho produkce je stejná, ať ji hraje Pavel nebo Havel. Proto pak člověk může být rád za Generation Radio, jehož se DelVecchio neúčastnil a proto ta deska nezní šablonovitě.

12. 09. 2022 10:59

- Savapip

neb patřím k zastáncům teorie, že u Frontiers je zbytečně předelvecchiováno a taky tenhle kontext u firemních děl využívám, můžu říct, že má nevraživost plyne z toho, že nahrávky s jeho jménem mi už zpravidla splynou do jedné konzistentní, neodlišitelné a pomalu vyčerpané hmoty bez ohledu na to, kdo na nich hraje. A to si myslím, že je špatně. Výjimky u něj samozřejmě jsou (zaplaťpámbu za ně) a není jich tak málo, aby to bylo v duchu "když pánbůh dá, i motyka spustí". Del Vecchio je sympaťák, takže by bylo fajn, kdyby bylo adekvátní psát na jeho díla ódy, ale většinou to (aspoň u mně) tak nevidím...

12. 09. 2022 8:34

- Karel

Pepsi prosím vyjádři se k tomu. Kdo tady vlastně složil tak úžasný materiál? Moc mě zajímá tvůj názor, děkuji.

12. 09. 2022 8:04

- Desmond

Taky nechápu takou až nevraživost k Del Vecchiovi. Nevím, nakolik je do všech těch projektů protěžován Frontiers, ale asi na něm něco bude, když spolupracuje s tolika kapelami a zpěváky. Asi by jinak tak žádán nebyl. Jeho "hitmakerovství", které je zde často citováno, nedokáži plně posoudit, nepřijde mi jeho styl skládání nějak zvlášť rozpoznatelný. Ale absolutně mi nevadí. Byl tu několikrát srovnáván s Desmondem Childem, který vždy měl a má doposud jasně rozpoznatelný rukopis, ať se jedná o rockové, či popové skladby za celou jeho kariéru. To je opravdový hitmaker, který dokáže složit úspěšnou skladbu jakéhokoli stylu. Taky mu bylo realizováno něco kolem 1300 skladeb. Co se týká dalších externích skladatelů, pro mě měl vždy jasně rozpoznatelný styl třeba ještě Jack Ponti, Jeff Paris, Jean Beauvoir, Steve Plunkett, Taylor Rhodes, Jim Vallance, Bob Halligan, James Michael, dvojice Shaw & Blades atd. To je ten samý problém jako třeba Jeff Scott Soto. Naprosto úžasný zpěvák s nezaměnitelným skvělým hlasem. Bývá mu vyčítána nadprodukce co se týká ať už jeho sólových projektů, členství v kapelách, různá hostování, doprovodné vokály snad všude a že sám není úplně nejlepší skladatel. Ale jakoukoli i "slabší" nahrávku dokáže pozvednout už jen svým hlasem a stojí za to si ji poslechnout. Hlas zpěváka beru jako další hudební nástroj a musí zaujmout.

11. 09. 2022 17:56

- Honza H

Pravda. Já booklet Giant ani pořádně neprolistoval a tak ani nevím, že je tam ten hitmaker podepsaný pod každým číslem. Měl jsem za to, že jde o výtvor kapely.

11. 09. 2022 15:19

- Karel

Tady něco nehraje: o del Vecchiovi ani slovo a přitom je podepsaný pod každou skladbou. Pokaždé ho tady kritizujete, přitom zde zjevně předkládá naprosto explozivní materiál. Devitkoví letošní Giant jsou albem nesmírně kvalitním, na kterém zmíněný Vecchio skladatelsky exceluje. To by jste alespoň zde uznat mohli, co posluchači, respektive redakce?

11. 09. 2022 12:54

- - Petronius

Takže: je to vskutku kvalitně odvedený AOR/ melody hardrock, jsem i pro celkem vysoké bodové ohodnocení (8/10), ale - není to Giant. Jako Giant bych to bral s novým, neznámým a kvalitním zpěvákem (když už to nechtěl nazpívat Dan Huff), takhle je to – při vší úctě k pěveckým kvalitám Kenta Hilliho – jen „klon“ jeho domovských Perfect Plan. Nejsem příznivcem toho, když zpěvák, byť výborný, ale zároveň hlasově jasně rozpoznatelný, působí paralelně v několika projektech (viz Langhans, Salmela, Overland, Harnell, Hilli, …). Ale kde dnes, v době, kdy světu vládne tupý hip-hop a rap, brát pro melodický rock nové, mladé a neprofláknuté vokalisty?

28. 01. 2022 15:53

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07877 sekund.