ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku OLYMPIC - Marathón


2Aldus: - b.wolf

Inu, nevadí, opakování je matka moudrosti... Mně tahle skupina nevadila, šla mimo mě, ale neustálým vlezlým vyhráváním v kdejakém rádiu těch jejich cajdáků se mně dokonale zprotivila, takže nemám důvod poslouchat jakoukoliv nahrávku. Viděl jsem je naneštěstí i naživo, never again...

1. 10. 2022 9:00

Broum - RoBertino

Podle vlastního líčení Petra Jandy ho na Milana Brouma upozornil jeho mladší bratr a kytarista skupiny Abraxas Slávek Janda.

30. 09. 2022 17:14

- Aldus

b.wolf: toto jsi již řešil v diskuzi ke "Kaťatům"... za mě jsou Prázdniny pecka!

16. 08. 2022 18:41

Tuhle - b.wolf

partičku nijak nemusím, jenom malá TP k Aldusovi: Prázdniny na Zemi je album, které vydali jako trapnou opakovačku daleko lepšího alba Dialog s vesmírem brněnské kapely Progres 2, snažíce se tak přiživit na jeho neskutečné a dodnes trvající popularitě. Bohužel toto album nikdy nevyšlo jako 2LP, neboť (jak kdysi řekl P. Váně), jakýsi papaláš prohlásil, že takový formát nahrávky mohou mít jenom skuteční umělci, jako V. Neckář (myšleno album Planetárium)...

16. 08. 2022 16:29

- Ivos

Zase je krásné, že deska, která vyšla před 44 lety stále otevírá debaty a vášně. Upřímně, desky Olympicu byly značně rozkolísané, možná zásahy vyšší moci nebo tím, že asi úplně nevěděli co mají hrát, protože jak je vidět, Janda byl sice kapelník, ale mnohdy v zájmu udržení kapely, ustupoval druhým Korn a bubeník Baletu. Tím pádem vniká směsice všeho možného...A to bylo špatně, rozmanitost není špatná, ale musí mít hlavu a patu. Samozřejmě dejme tomu, že díky těmto deskám vznikly hity, které hrají dodnes, ovšem to co následovalo po 90. roku byla bída vlastně ještě větší.

16. 08. 2022 6:38

- oktomil

Já bych šel s hodnocením ještě níž.Kromě megahitu " Taky jsem se narodil bos" neobsahuje tato deska žádnou jinou zapamátovaní hodnou skladbu.Bohužel....

15. 08. 2022 21:35

- Jana

Pane Pagana, nevím, jaký výchovný políček máte na mysli? Pokud moji poslední větu, tak to bylo bráno všeobecně, nic více, nic méně. Takže ...

15. 08. 2022 17:34

- Avram

Já mám to album zafixované jako veelmiii pooomaaléééé. Možná, že jsem si ho jako celek poslechnul až dneska. Já bych tu první stranu rozdělili ještě jinak. Jako kluci začli jsme hrát a Mráz výborný. A Černá kronika a Teta hrozný. A to mám přiblblý dětinský bablgam v podání zmíněného Ringa rád. Celkově na to album musí být nálada, ale kvalitu má.

15. 08. 2022 17:11

5/10 - PetrR

Já bych s hodnocením souhlasil. Je tam sice pecka "Taky jsem se narodil bos" a dobrá skladba "Nech to být". Ale ostatní je slabé, hlavně Hejdukovy hrůzy. A bohužel se to hard-rocku ani nepřibližuje. To "Hrr na ně..." je jinej level. A jinak dík za seriál, super počtení...

15. 08. 2022 17:04

- Aldus

Jana: když jsem napsal: "Prostě mám na toto LP jiný názor než Pepsi, což se stává"...tak si myslím, že ... je to OK. Mě se ta deska prostě LÍBÍ! Pagan: díky :-)

15. 08. 2022 15:24

- Pagan

Jana: tak já mám pocit, že Aldus argumentoval ve vší slušnosti (kéž by to uměli všichni, kdo mají opačný názor), takže tvůj výchovný políček se malinko minul účinkem :-)

15. 08. 2022 15:08

- Jana

To Aldus: Co se líbí Vám, nemusí se líbit druhým a naopak...A o tom jsou recenze. člověk dospěje, až pochopí i druhé a dokáže argumentovat.

15. 08. 2022 14:44

- GNT

Marathon je deska s opatrnou mnohdy ztlumenou zkreslenou kytarou, někde je její zvuk jen jemně zkreslen (Nech to být - rozhodně nejde o hard rockovou skladbu, jak tvrdí recenze; Černá kronika), tohoto zkreslení se pak už na koncertech nepovedlo dosáhnout či se do něho nechtělo a tak jsou tyto (a spousta dalších písní Olympicu) už jen čistě "akustické" (všechno to boostrové kořenění z prvních alb už se dnes na koncertech většinou nekoná a je to škoda).

15. 08. 2022 13:58

- Aldus

Na tuto recenzi jsem byl hodně zvědavý, těšil jsem se na ní, o to větší je mé překvapení z toho, co čtu, a z uděleného počtu bodů. Jinými slovy, s recenzí víceméně (spíše více) nesouhlasím. Dle mě na ní hit nechybí, "Taky jsem se narodil bos" hit bezpochyby je! Z 8 skladeb je slabá vyloženě jedna - čtyřka "Tak této, tady je to" - docela úlet song, a ani moc nezapadá do kontextu desky. Nazvat "Černou kroniku" zbytečnou skladbou... no... mě se líbí hodně, super text, super hudba, super basa :-) Takže za mě hodně dobrá deska za 9/10! Prostě mám na toto LP jiný názor než Pepsi, což se stává. Příště nás čekají Prázdniny...nechci nikomu nic podsouvat, ale jestli to nebude 10/10, tak nevím nevím :-)

15. 08. 2022 10:26

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08906 sekund.