Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku OLYMPIC - Prázdniny na Zemi


Dost dobrý - Antony

V době vydání jsem desku neposlouchal, dnes bych jí ale dal solidní 4/5. Rád si ji pouštím a až na výjimky tam jsou dobré skladby.

17. 09. 2022 12:50

- GNT

Možná jedna z nejlepších desek Olympicu, přesto si myslím, že pravá tvář kapely jsou písničky, které vycházely na singlech. Dialog s Vesmírem: mám rád obě alba a nesrovnávám je, Janda je jiný typ skladatele než Kluka nebo Váně. Jinak hlavním hitem Dialogu je Planeta Hieronyma Bosche II.

2. 09. 2022 13:14

Kopie - Kačka

Ať si jsou Prázdniny kopií Dialogu nebo ne, prostě je Olympic poslouchatelnější. Dialog s vesmírem je vesměs nudný, vyčnívá snad akorát Píseň o jablku, i když jak ji teď poslouchám... Samozřejmě vše čistě subjektivně.

2. 09. 2022 9:56

Prý - b.wolf

"scéna, která neměla obdoby"... to recenzent neviděl Dialog s vesmírem nebo Mozek... jsem velmi zvědavý, zda někdy dojde na recenze Progres 2, Futurum, případně Synkopy nebo M. Efekt (takový "Svět Hledačů" je skvost, kterému tenhle "opus" nesahá ani po kotníky) ... aha, zřejmě ne, to jsou borci z Moravy, ti nemají nárok... a co se desky samotné týče, (Janda tak v 80 tých letch věděl, co je "ekologie" :), jsou tam slušné kousky, to ano, občas si ji pustím, ale spíš z nostalgie, tak 6,5/10

27. 08. 2022 8:55

- xyz

Kopírka Pink Floyd, aj Genesis tam počuť

25. 08. 2022 8:35

- Aldus

Díky Pepsimu za recenzi na vrcholné dílo /na jedno z vrcholných děl OLYMPICu a jsem potěšen, že to vidí stejně jako já, tedy 10/10! V textu zmínil/pochválil klávesy, bicí a kytaru, já bych doplnil, že basa je taktéž úžasná. A texty? Nadčasové, a aktuální. Jenom dodám, že songy Voda, Město a Země jsou na kompilaci 5CD OLYMPIC - Věčně mladý, věčně zlatý z roku 2005 (Readerst Digest) ale to je víceméně nepodstatné. Prostě Prázdniny jsou super včetně Rezervace motýlů :-)

24. 08. 2022 18:47

Olympic - Jirka Pokorný

Pepsi, díky za tyto recenze... Za mě - a už jsem to zde dříve psal - jsou Prázdniny jedním z vrcholů tvorby Olympicu. Album, po kterém z tohoto období nejčastěji sáhnu (včetně zbytku trilogie a Lucerny. Líbí se mi i zpracování na Trilogy tour 2006, do celkové nálady mi pasují ty tři doprovodné křoviny i dechová sekce, celé dílo zhutnělo). Byl jsem na jednom z dobových koncertů k desce - zážitek ze skvělého zpracování i z výkonu všech muzikantů. A zároveň s tím jak to píšu, si uvědomuju, že letos od té chvíle uplynulo už 42 let...

22. 08. 2022 20:50

Obsah recenze dobrý... - Kolík

...ale nasekat tolik chyb v jedné větě: Janda celou deska zabalit do progrockového hávu, v němž byla dominantní jeho tvrdá kytara a Berkovi vesmírně pojaté klávesy. :-)

22. 08. 2022 18:10

Hity - Domy

Songy Strom a Nechoď dál znám i když album celé vlastně ne. Tudíž se někdy na nějaký ten výběr hitů dostat musely. Je fakt, že můj start jako posluchače byl až s fošnou Olympic v Lucerně a tam tyhle kusy byly. A songem Strom jsem si jistej i na dalších výběrovkách.

22. 08. 2022 15:47

Njn - Cyberolas

Je to ovšem kopie Progresu a Janda dokonce přiznal, že třeba zadní projekci okoukali od nich, když je viděli kdesi v Prostějově a moc to chtěli mít také takové.

22. 08. 2022 15:43

- Avram

Všechna čest Zdeňku Rytířovi. Na ekoteroristy jsem totálně alergickej, ale tahle postapokalypsa mi vůbec nevadí. Hudba výborná, její výhodou je, že si to pořád drží takové to olympicovské písničkářství, takže je to o dost přístupnější než Progres.

22. 08. 2022 10:28

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07809 sekund.