MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku OLYMPIC - Když ti svítí zelená


- ToPi

Taky bych to tak videl, Olympic je pořád Olympic. Kapela s jasným rukopisem, která do sebe vždy vcucne dávku aktuálních trendů. Metal bych slyšel asi jen v té poslední písni, která je spíše takovou legrací. Ale fascinuje mě, jak Janda hraje ten riff z "Kdyz ti sviti zelená" zápěstím po trampsku. Ještě jedna perlička. Nějakou dobu jsem si myslel, že ten klávesový motiv z "Proč zrovna ty" jsem složil někdy v roce 1996 já. Kde jsem k němu přišel, netuším, desku jsme doma neměli :-) Ale je pravda, že jsem měl celou dobu neblahé tušení, že jsem ho šlohnul, ale tipoval jsem Markýz John.

28. 09. 2022 20:28

HM - Jirka Pokorný

Nevím jak ostatní zde, ale já za sebe stále bojuji s označením Olympic - heavy metal. Od počátků tvorby této party hudebníků slyším prvky psychedelie, popu, soft/pop/art a dejme tomu i hard rocku, reggae, ale ten METAL ne a ne. Rušivým elementem ostřejších kusů jsou i zde v recenzi zmiňované olympické klávesy (jakkoli jinak proti nim vůbec nic nemám, Berka i Valenta byli výborní muzikanti). Metal nedělají ani dva kopáky, ani místy nabroušená kytara, kterou u Petra Jandy vždy kvituji (např. v Zelené, v úvodu 7 statečných z Brejlí, titulce z Karavany nebo v Kaťatech). Co se týká stylu, za mě je to prostě vždycky tradiční Olympic. Různobarevný a s možností dle nálady vybírat z bohatého katalogu převážně dobrého materiálu.

28. 09. 2022 18:46

- rumcajs

Já se dostal k metalu v cca roce 89, někdy na jaře. První věc, kterou jsem slyšel, bylo Future World od Pretty Maids, takže Olympic pro mě byl zcela mimo mísu. Teď, zpětným pohledem, ty věci nezní špatně, ale pouze jako retro. Když už něco z té doby od nás, tak Citron nebo Tublatanka. Olympic už prostě byla jiná (stará) generace.

27. 09. 2022 17:28

- Cyberolas

My jsme tenkrát byli rádi za jakoukoliv boostřenou kytaru, takže na školních večírcích ta Zelená jela, ale jakmile přišli Kreator se svým Extreme aggression, tak se kazeta s Olympikem odložila a usazoval se na ni prach...

27. 09. 2022 7:53

Pamětník - Domy

Jako pamětník můžu říct, že Když ti svítí zelená a Proč zrovna ty byly sice pecky, ale pro nás metalisty to bylo mimo mísu. Ale když se tady píše třeba o Europe, tak ty jsme jako metalisti taky neposlouchali. I když teď si vybavuju, že singl od Olympic z toho alba jsem si ještě koupil. Ani nevím jestli Zelenou nebo Proč zrovna ty. Druhá strana singlu byla jestli se nepletu Naděje dvou :) Zbytek jsem tenkrát neznal a moc mě to později neoslovilo.

26. 09. 2022 19:50

pro koho byla ta deska? - Honza

Docela by mě zajímalo, jestli tu desku tehdy bral někdo z fandů metalu vážně. Já a moje okolí teda ne, začal jsem poslouchat metal někdy v roce 1987 a když jsem zaregistroval "když ti svítí zelaná", přišlo mi to trapný. Rozhodně jsem to nepovažoval za metal, byli to pro mě prostě normalizační páprdové. Budu si to must pustit s odstupem času. :)

26. 09. 2022 18:23

- xyz

8/10 Asi najoblubenejsi album od majstrov vykradaciek. Vydareny 80s zvuk- mix Europe a Iron Maiden. Este za zmienku stoji ze Letni vdovci su kopirka Europe-Ninja a teraz ma napadlo, ci Hej ty nebude IM-2 minutes to midnight?

26. 09. 2022 11:19

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08046 sekund.