ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku THE NEW ROSES - Sweet Poison


- Desmond

Kapelu The New Roses jsem jen tak letmo zaregistroval, neznám od nich nic, kouknul jsem zatím jen na video z odkazu recenze. Preferuji americkou scénu žánru s přesahem do Skandinávie a Británie. Z německých mě momentálně napadají snad jen Bonfire a Doro a to jen ty, kde spolupracovali s americkými skladateli a muzikanty + pár projektů s Davidem Reecem, který vlastně taky po jednom cd Bonfire a Ez Livin´ nazpíval. Mám rád jeho hlas, takže víceméně kvůli němu. :-)

24. 11. 2022 18:11

- Desmond

Skladby pro Shocker z většiny složil a produkoval Desmond Child a jsou na něm původní skladby, které až na vyjímky nikde jinde nejsou. Titulní pecku Shocker zpívá Paul Stanley s Desmondem a hrají na ní pod pseudonymem THE DUDES OF WRATH Rudy Sarzo, Tommy Lee a Vivian Campbell. Pak je tam Iggy Popem zpívaná Love transfusion, která pochází z session pro Trash od Alice Coopera. Pop v ní i zní opravdu jako Alice. Dále již zmíněná Sword and stone nahraná Bonfire, ale verze od Deana se mi zdá být lepší. Megadeth nahráli Cooperovu No more Mr, Nice guy, Sandi Saraya nazpívala baladu Timeless love, která pak vyšla ještě na remasteru Saraya v roce 2010 a v roce 1992 nazpívala její cover ještě Jennifer Rush. Opět The dudes of wrath a Alicem Cooperem nazpívaná Shockdance. Dangerous Toys přidali Demon bell, Jean Beauvoir a Voodoo X přispěli skladbou The awakening, která je v té samé verzi i na jejich jediném výborném albu Vol 1 The awakening. Jean má kredit i na titulní Shocker. Předposlední jsou nějací power/thrash metaloví Dead On se skladbou Different breed, kteří ale do konceptu skladeb absolutně nezapadají. Uzavírá to to repríza Shocker.

24. 11. 2022 17:27

- JonathanGray

Soundtrack k Shockerovi? To je dobrá vykopávka, to jsem viděl ještě na vhs z půjčovny. Zrovna tuhle to v jedné fb skupině borec fotil , že má ve sbirce vinyl. Prej to je dobré. Jinak oceňuji tvé znalosti. To se mi líbí, pořádný fanoušek 80s hard n heavy sceny. Kupuješ desky nebo cédéčka? A ostatně, co říkáš ne desku pod kterou debatujeme. Vidíš to podobně nebo jsi smířlivější?

23. 11. 2022 20:13

- Desmond

Paul Dean nahrál v roce 1994 ještě jednu sólovku Machine a v roce 1997 měl jedno cd jako Paul Dean´s Blackstone. Ano, na prvním jeho cd je Sword and stone, kterou Kiss měli pouze jako demo a Bonfire ji nahráli na soundtrack Shocker, ale až po Deanovi. U něj je to originál verze. Top producenti tohoto žánru byli taktéž Tom Werman, Kevin Elson, Richie Zito, Bob Rock, Andy Johns, Ron Nevison, John Jansen, Howard Benson, Duane Baron nebo dnes už taky nebožtíci Bruce Fairbarin a John Purdell.

23. 11. 2022 19:46

- JonathanGray

Paula Deana znám jen jako kytaristu od Loverboy. Mám jeho sólo počin, kde zpívá skladbu, kterou Kiss nenahráli. K producentům. Tihle mi naskočili hned, vždyť stáli u tech největších alb své doby. Napsal bych i Keith Olsena, ale ten loni zemřel. No tak dobře, tak aspoň krajan Dennis Ward. Ať nežeru :-)

23. 11. 2022 18:42

- Desmond

Beau Hill měl svoji top éru v osmdesátých a začátkem devadesátých let, kdy produkoval klasiky žánru jako namátkou Ratt, Kix, Winger, Warrant, Steve Stevens Atomic Playboys, Roxx Gang, Europe, Fiona Flanagan, Alice Cooper, Twisted Sister a mnoho dalších. Pak se ale začal věnovat alternativněji zaměřeným spolkům a novým začínajícím kapelám a interpretům. Desmond až na pár vyjímek, z těch nejznámějších např. Bonnie Tyler, Robbie Williams, FM, Steve Thomson nebo The Rasmus s evropskými interprety moc nespolupracoval. Z Němců napsal skladby snad jen pro Dana Lucase, Scorpions (ty i produkoval), Kissin´ Dynamite a Bonfire a ti ještě jednu z jeho dvou nahraných skladeb jen přebrali od Paula Deana. Co se týká zmiňovaných Bon Jovi, u těch se Desmond objevil naposled s jednou skladbou na What about now - 2013.

23. 11. 2022 15:03

- JonathanGray

Mám to cenu komentovat? Přijde Ferda? První poslech. Nejlepší songy: All I Ever Needed, Dead of Night a The Lion In You. Zbytek dle mého názoru uvízl nekde na půli cesty. Jako příklad uvedu situaci z prvního songu, kdy po povedeném refrénu a skvělém nasazení kapely a zpěváka přijde naprosto jalový a generický refrén. Otázka je, co by s kapelou udělal takový Beau Hill nebo Desmond Child. Potenciál tam je obrovský. Nejvíc mi klucí pripomínají Gotthard ve svém popovějšim období po desce Open včetně. Jak kdysi říkal můj kamarád: Jsou tam tři skvelý pecky, tak je to dobrá deska. 7/10

22. 11. 2022 20:20

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08866 sekund.