MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DOKKEN - Breaking The Chains


- Guns

A ten riff u Young Girls se objevil lehce pozměněn ještě u Ratt na jejich EP Ratt, též z roku 1983. Zřejmě oblíbený to riff :)

22. 02. 2023 21:43

- Guns

Dokken mám strašně rád. Tedy hlavně první desky. Back In the Streets je hodně podařená nahrávka, ve které můžeme slyšet, jak Don umí hrát na kytaru. Myslím si, že na ní umí hrát velice dobře. Samozřejmě ne tak dobře jako George, ale hodně obstojně. Obstojné byly i jeho zpěvné části. EPíčku vlastně asi nemám co vytknout. Jen ten šílený bordel v sestavě. To že Don si tak trochu bez dovolení vypůjčil nějaké písně od Georgeho jsem věděl, ale že jich bylo tolik? Hlavně mě furt nesedí, že u písně Prisoner je uveden ještě Jeff Pilson, který s Donem ani s Georgem ještě nehrál. Nejspíše to jen opsali od stejnojmenné písně z desky Back For The Attack. A u Felony je skladatelství taky v celkem odlišných formách. První deska Dokken není vůbec špatná. Určitě souhlasím s tím, že živé podání písně Paris is Burning působí lepším a svěžím dojmem než studiové. Taky souhlasím s tím, že se jedná o jednu z nejlepších věcí na této desce. Hodně dobře si vede i zbytek desky. Jen I Can t See You moc nemusím, ale rád si ji poslechnu. Nightrider bych chtěl zmínit zvlášť, protože je to jedna z mých nejoblíbenějších z této desky. Je to úderná píseň, která působí, že je rychlá, ale ona vlastně ani tak rychlá není :) Předpoklad úspěšné kapely je tu dost znatelný. Díky výbornému zpěvu Dona a výborné Georgeově kytaře, které budou ještě mnohem lepší. Za mě velice povedený začátek. 8/10

22. 02. 2023 21:34

velice dobrá deska - The Keeper XIV.

Docela kvalitní fošna na debut.Starší nahrávky zní více jako NWOBHM. Oni Dokken byli o něco více metalovější než většina žánrovných souputníků,jak se ještě ukáže.

3. 02. 2023 21:16

- Desmond

U Dokken je na prvních nahrávkách v sestavě kdo co doopravdy nahrál mnoho nejasností. Jak Don, George i Mick v rozhovorech uváděli naprosto protichůdné informace. Na prvním singlu z roku 1979 Hard rock woman/Broken heart by se měli podílet Don Dokken - kytara, zpěv, Greg Pecka (Julliet) - bubny a Steven R. Barry - basa. Back on the streets - 1979 pravděpodobně nahráli Greg Leon - kytara, Don Dokken - kytara, zpěv, Gary Link - basa a Greg Holland - bubny. Na The Lost Songs kde jsou další dema z období 1978 - 1981 se mimo již zmíněných podíleli najatí muzikanti Darke Levin - kytara, Rustee Allen - basa a Billy Lordan - bubny a možná i Juan Croucier - basa. Některé skladby zde nebyly kompletní a byly dohrány v roce 2019 tehdejšími členy Jonem Levinem -kytara a Billem J. Zampou - bubny. Na první originální verzi Breaking the chains - 1981 by měli na basu hrát Tom Croucier (Vic Vergat, Life By Night, Air Pavilion) a Peter Baltes (Accept, Don Dokken). V roce 1983 bylo Breaking the chains znovu přehráno a tam už na basu hraje Juan Croucier.

3. 02. 2023 12:02

to raf - Desmond

A tak to snad ne...:-)

3. 02. 2023 10:57

- Ladislav

Poison a Cinderella jsou poslouchatelní i dneska!Flesh and Blood nebo Long cold winter jsou jedny z nejlepších hairmetalových desek vůbec! U Dokken nejlepší chvíle teprve přijde.8/10.

2. 02. 2023 16:53

- raf

Proti tvorbě Dokken v osmdesátkách jsou všichni ti Poison, Cinderelly, Ratt a pod. prakticky neposlouchatelní.

2. 02. 2023 16:19

Dokken - Domy

Tuhle kapelu jsem za začátku vůbec neznal a nevnímal. Na sklonku osmdesátek už se o nich u nás vlastně nevědělo. Dnes mám jejich diskografii z jejich nejlepšího období celkem rád. Alba která vznikla bez Lynche jsem , přiznám se, ani neslyšel a nevím jestli má cenu to zkoušet :)

2. 02. 2023 8:00

- ToPi

Za těch pár desítek let màm s Dokkenem a Lynchem přečtenou spoustu rozhovorů, které mě vždy utvrdí v názoru, že větší dvojice pitomců v hudebním světě neexistuje. Ale to, co spolu vytvořili za muziku, je fantastické. Ze všech jehich alb z 80. let dýchá víc atmosféry amuzikálnosti než z ostatních hairmetalovývh kapel dohromady (přeháním, ale od toho tady ty diskuse k retro recenzím jsou, nebo ne?).

2. 02. 2023 6:49

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08226 sekund.