ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku KATATONIA - Last Fair Deal Gone Down


To Seventh - Pan Šoupálek

"Neříkám, že nová alba jsou špatná, to rozhodně ne..." Podepisuju každý slovo v tomto příspěvku a podotýkám - bohužel. Co začali nahazovat na YT singly z nového alba, doufal jsem, že zase našli pevnou půdu pod nohama, bohužel komplet deska se opět ukázala jako bezduchá nuda, forma toho je ale samozřejmě vynikající a řemeslně je to dokonalé, za poslech to stojí... jenže já chci víc...

21. 05. 2023 23:22

to Seventh - Tomáš Marton

Achjo, to je ostuda. Přitom to tu mám před sebou a album poslouchám od svých dvaceti:-)) No nic, opraveno a moc děkuji za všímavost.

20. 05. 2023 23:02

- seventh

BTW: v nadpisu recenze a pak ještě i dvakrát přímo v článku je chybně uvedený název alba. Chybí pokaždé slovo "Deal".

20. 05. 2023 15:13

- seventh

Neříkám, že nová alba jsou špatná, to rozhodně ne, ale mě Katatonia šmakovala trochu víc v té zadumanější, náladotvorné, téměř rockové poloze. Někde v období mezi Discouraged Ones až Viva Emptiness. Třeba taková Last Fair Deal Gone Dawn je pro mě oficiálním soundtrackem sychravého podzimu 2001:-) Tyhle melancholické nálady kluci katatoničtí uměli dřív předat daleko líp, na nových albech už ten neopakovatelný vibe nějak necítím. Hrajou jinak, trošku přitvrdili, mnohem víc si vyhrajou se změnami tempa. Je to sice pořád fajn, ale na můj vkus to někdy až zbytečně moc šmodrchají. Skladba se nějak rozjede, člověk si říká "jo, paráda" a pak najednou kormidlo radikálně otočí jiným směrem a spadne tomu řetěz. Starší skladby mívaly strukturu mnohem jednodušší, plošší, ale zato tak nějak přirozeněji plynuly a dokázaly vykreslit teskné nálady mnohem efektivněji. V jednoduchosti je krása.

18. 05. 2023 12:01

to Seventh - Tomáš Marton

Moc děkuji za zpětnou vazbu. Jsem rád, že se ti Katatonia líbí. Na většinu novějších alb, už tu recenze jsou, takže seriál bude končit u "Dead End Kings". Když si ty recenze najdeš, uvidíš, že mě osobně se i nové počiny dost líbí. Ale zlatá éra jsou aba, které jsou v sestavě jako tady na "Last Fair Gone Down". Však ještě budu desítkovat:-)) Letos jsem psal i o novém albu, a za mě osobně je opravdu výborné.

18. 05. 2023 9:15

- seventh

Děkuji za retrospektivní prosvištění diskografie mojí oblíbené kapely. Katatonia je fenomén, který zazářil počátkem nového milénia jako meteor a ovlivnil spoustu dalších kapel svým netradičním, sofistikovaným přístupem k melancholickému a progresivnímu hraní. Progresivnímu ve smyslu skutečného objevování nových hudebních možností a horizontů, ne toho ušmudlaného vidláckého furtdokolového pidlikání prezentovaného portfoliem třeba takových Frontiers Rec. Asi bych nesouhlasil s tím, že je "Discouraged" za deset a "Last Fair..." jenom za devět, ale to už jsou podružnosti. Last Fair jsem slyšel jako první a už navždy to pro mě bude jejich magnum opus. Postavit se vedle ní může snad jen následující Viva Emptiness, pak začala jejich forma pomalu, ale setrvale klesat. Naopak "Discouraged Ones" je sice skvělá, ale poněkud repetitivní a po čase i trouchu nudící nahrávka, kterou je problém projet na jeden zátah. Takže: recenzente, díky a těším se na další čtvrteční díly seriálu Katatonia. Jsem zvědavý, jak se popasuješ s novějšími alby, které už ve mě až tolik pozitivní dojmy nezanechávají. Ale asi je to přirozený životní cyklus každé kapely, která postupem času zákonitě rezne, nápady docházejí a dostaví se ta hnusná mrcha stagnace. Jak by řekl nesmrtelný Jarda Jágr: 100% formu prostě nemůžeš držet pořád.

18. 05. 2023 8:42

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.53991 sekund.