BLIND GUARDIAN - The God Machine
Největší problém posledních desek BG je plastová...

FIREHOUSE - Hold Your Fire
Jasných deset! Hold Your Fire je o třídu lepší...

WRAITH - Fueled by Fear
Jo, Wraith by měli pouvažovat o samostatném...

KRYPTOS - Decimator
Tak tak, příjemné album, ale navrcholu v tomhle...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Tvl sorry, že Electric Callboy měli nejlepší...

JUDAS PRIEST - Unleashed In The East
Tak předně než se pustím do zhodnocení musím...

GALNERYUS - The Flag of Punishment
že jdete do zmapování kompletní tvorby téhle...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Ten zvuk na UTA byl aspoň vpředu marnej celej set.

JUDAS PRIEST - Unleashed In The East
...o přetočení některých pasáží není přesná. Rob...

FIREHOUSE - Firehouse
...ale nemá na jejího nástupce. Ten je absolutní...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DRAGONFORCE - Warp Speed Warriors


- vn

Hlavne Sonic Firestorm je asi nej deska.. Meli by vyrazit na tour a přehrát jí celou, to bych zašel.. :D

6. 07. 2024 0:11

To rublik05 - b.wolf

Od Dragonforce rozhodně doporucuji první dvě fošny, excelentní metal. Po odchodu ZP Thearta už to jde dolů...

3. 07. 2024 9:42

7/10 - rublik05

Letošní rok je na powermetalová alba poměrně plodný, s novým materiálem přišli na začátku jara i legendární britští ostrostřelci DragonForce. Přestože borci existují už nějakých 25 let, s jejich hudbou jsem se blíže seznámil prakticky až nyní. Na jejich v pořadí již deváté album „Warp Speed Warriors“ jsem četl vesměs samou chválu, zaujal mě i jeho videoherní obal, takže nebyl důvod si ho neposlechnout. První dvě položky „Astro Warrior Anthem“ a „Power of the Triforce“ se velice příjemně poslouchají, mají chytlavé refrény a celkově působí velmi svěže a energicky. Naproti tomu pomalejší „Kingdom of Steel“ mi vůbec nesedla, ne že by byla nudná či bez atmosféra, ale asi bych ji viděl spíš jako soundtrack k nějaké dobrodružné pohádce. Naštěstí si člověk hned spraví chuť výbornou „Burning Heart“, která má fakt brutální kytarové sóla a vyhrávky. „Space Marine Corp“ je jednoznačně nejveselejší položkou, její pozitivní atmosféra je silně návyková, jasná koncertní tutovka. Petelice „The Killer Queen“ a „Pixel Prison“ pak představují speedovější polohu alba, obě mají přímo vražedné tempo, takový příval energie by zastavil i vlak. Skladba „Doomsday Party“ mi hned připomněla finské kolegy Beast in Black, ti ovšem umí s těmihle elektronickými disko prvky pracovat mnohem lépe a zajímavěji. Bonus v podobě coveru „Wildest Dreams“ vznikl nejspíš jako taková srandička, já ho vnímám jako naprostou zbytečnost, místo něj bych si dovedl představit něco smysluplnějšího. Na albu mě příjemně překvapila opravdu kvalitní kytarová práce drtičů strun Hermana Li a Sama Totmana, rytmická sekce šlape jak dobře namazaný stroj, zpěv je rovněž slušný, zvuk na mě působil tak nějak typicky „powermetalově“ v dobrém slova smyslu, možná by mu v některých pasážích slušelo více lehkosti a nadhledu, ale to je jen takový nepříliš podstatný detail. Jsem rád, že mé první setkání s DragonForce dopadlo veskrze pozitivně, určitě se časem seznámím i s jejich starší tvorbou, která dle zdejších recenzí skýtá nejedno milé překvapení.

3. 07. 2024 6:30

Když - b.wolf

si vzpomenu na první dvě fošny, které mě totálně odstřelily, je novinka velká slabota. Už odchodem ZP Thearta nahrávky hodně ztratily, Warp je nejslabší položkou v DGF. S bídou 4/10

5. 04. 2024 18:14

- GNT

Speedu je opět o něco méně (s přimhouřením očí stěží 4 položky a jedna z nich je ještě popová předělávka) a disco hrátek o něco více. Sam Totman už složil lepší věci, než ty, které jsou na tomto albu. Za mě to není ani za celých 7 - 6,5 s odřenýma ušima. Nové album Sonaty Arcticy je speedovější, vlastně jedno z nejspeedovějších, které kdy tato skupina nahrála (5 slkladeb) a to ještě v rozhovoru Kakko říká, že poweru metalu na nové desce moc není (jak by to vypadalo, kdyby ho tam podle Kakka bylo více?). Větší speed už letos nepřijde.

5. 04. 2024 9:21

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20323 sekund.