GREAT WHITE - ...Twice Shy
The House Of Broken Love je od GW můj top. Jiným...

GREAT WHITE - ...Twice Shy
K této desce není co dodat. Jsou v ní všechny ty...

GREAT WHITE - Once Bitten
Deska je to skvělá, ale asi o něco více u mě...

AMBROSE SLADE - Beginnigs
Seriál o Slade? - Super !!!

David GILMOUR - Luck And Strange
Plne súhlasím s H.R.

David GILMOUR - Luck And Strange
Typický David Gilmour. Nečekal snad někdo něco co...

GREAT WHITE - Once Bitten
výborné album. Pro mě jasná jednička GW, 10/10.

David GILMOUR - Luck And Strange
protože PF jsou pro mě od střední absolutní...

XIII. STOLETÍ, MUNROE - 17.11.2023, Praha, Futurum
Tak jsme se konečně dočkali! Zapomeňte na nové...

David GILMOUR - Luck And Strange
Toto album má velmi povedený obal... Sabati v...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MOTORBAND - 007


- Tomáš

Proč se zase připomíná období s Kamilem Střihavkou už opravdu nechápu. Byli jsme mladí, metal řádil a bylo to fajn. Ale rozhodně bych kvůli tomu nebrečel. Naopak jsem rád, že takovýhle kapely jako třeba Motorband stále existují a nežijí z nostalgie (kterou pan recenzer tady připomíná), protože vydávají nové desky. A tomu říkám PARÁDA! 007 jsem si poslechl a né naposled.

26. 06. 2024 22:51

Pro všechny - Libor Máča Matejčik

Děkuju vám za váš zájem. Děkuju za pozitivní i negativní hodnocení našeho 7. alba. Udělali jsme každý maximum, včetně producenta Richarda Scheuflera Jr. Přeju všem jen to nej, a těším se někde na LIVE. L.M.

25. 06. 2024 8:06

- Jan Skala

Spajk: Jaképak hledání problému? Jaký problém je podle tebe mnou vyhledáván konkrétně v téhle recenzi? Já tady nevidím ani nic bulvárního, co by vedlo ke srovnávání s Blabbermouth (zjevně tyhle stránky čteš stejně jako já...) a zdrojování "podle řady bývalých členů" je v tomto případě na místě, protože tato věc je všeobecně známá a deklarovaná právě těmi bývalými členy v řadě rozhovorů. Takže žádné bulvární odhalení se nekoná. Nevidím ale problém v tom, aby se trocha bulváru v recenzích objevovala. Koho by pořád bavilo číst jen o tom, že tahle deska je zvukově taková a taková, vhodná na přehrávačích konkrétního typu a má takovou nebo jalovou dynamiku. Člověče, s takovou bych napsal tak jeden článek za rok a ještě by mě to hrozně moc... nebavilo.

23. 06. 2024 21:45

Pro Graye - Hellhammer

A co je na tom? Tohle není web, kde jsou nějaká měřítka o tom, jak se mají psát recenze a další články. Každý redaktor si píše recenze tak, jak uzná za vhodné a třeba já si rád přečtu nějaké zajímavosti a pikantnosti i kolem samotné kapely a ne jen to, jaký je obsah alba.

23. 06. 2024 20:04

- JonathanGray

Víš proč nemá spousta hudebníků rádo Blabbermouth.net? Protože dělají články plné klepů a domněnek a umělé vytváří pnutí mezi hudebníky. Pepsi tady předvedl v případě Matejčíka to samé.

23. 06. 2024 15:06

- David Faifer

Odosobněné recenze by jistě skvěle zvládla umělá inteligence. Sice nic pro mě, ale mnozí by to evidentně uvítali.

23. 06. 2024 13:02

- JonathanGray

To je tupej alibismus jak z bulváru, Pepsi. Stačí tam napsat "dle bývalých spoluhráčů". Fakt má být toto téma součástí recenze? To uz neumíš napsat normální recenci jenom o hudbě. To tvoje věčné hledání problémů v každé recenzi, je úsměvné.

23. 06. 2024 12:17

- Jan Skala

Nedá mi to, abych se alespoň stručně nevyjádřil. Pokud se tu píše o nějaké osobní zášti vůči L. Matejčikovi, nevěrte tomu, protože rozhodně žádná není. Mluvil jsem s ním pouze jednou v životě a rozhodně naše debata neměla konfrontační charakter. Můžu mít výhrady k jeho tvorbě, ke stylu, jakým Motorband vede, ale osobně proti němu nemám rozhodně vůbec nic. Takže jakýkpak nenávistný projev... V recenzi nic takového není a ani to nijak nebylo zamýšleno. Ke jménu bubeníka... neshledal jsem na něm žádnu chybu, tedy s tím, že dnes je už členem kapely někdo jiný, ale ten, podle ofiiciálních stránek Motorbandu, přišel až po natočení desky. A ke každému albu se přece píše sestava, která jej nahrála.

22. 06. 2024 23:08

Recenze 007 - Lenka

Ahoj všem diskutujícím, ať si z mého názoru vezme každý dle své libosti, nic zlého, ale v mých slovech nehledejte. Jen s dovolením bych měla dva dotazy na p.Skalu…První, jak můžete psát recenzi na album Motorband 007, když jste neuvedl ani správné jméno bubeníka, čímž jste značně degradoval pravdivost svých slov ve Vaší recenzi. A zadruhé, nevím co má společného Vaše recenze na MB 007 s osobním a až nenávistným projevem vůči Liboru Matejčikovi, kapelmajstrovi a zakládajícímu členu MB v jednom. Jen mne tím stále utvrzujete, že nejste takovým hudebním znalcem. Pravda, máme svobodu projevu, každý si může psát co chce, ale jaksi mi uniká souvislost mezi recenzí MB a Vaší reakcí na Máču… Motorband je legenda, která jde s dobou, nezasekla se v 90.letech, což dokazuje i tímto svým novým CD, které je rozmanité, s vysokou návykovostí chytlavých, rytmických tónů, podtrženo texty ze života, které si člověk tak rád zazpívá v kotli na koncertě MB… Přeji všem, ať se dostanete na živák MB... Nejenže nasajete úžasnou „chemii“, která jiskří mezi jednotlivými muzikanty…na pódiu neuvidíte žádné „stojící sochy“ hudebníků, tak žádná laciná gesta, ale srdíčkový projev každého z nich, prostě nic hraného, křečovitého. K tomu si přičtěte řízný chraplák frontmana Petra Kutheila… A už se nebudu rozepisovat o skvělém výsledném zvuku, kdy vám neunikne jediný ton, ale zřetelně rozumíte i každému odzpívanému slovu. Pravdivost mých řádků může doložit nárůst nových posluchačů, stejně jak i spokojenost fanoušků. Vím, o čem píšu, Motorband poslouchám od r.1987, na svém prvním koncertě MB jsem byla v r.1990, tudíž si můžu tohle dovolit napsat. Lenka.

21. 06. 2024 19:58

CD 007 Motorband - Marie

Negativní recenze se rovná dobrá reklama proč si toto CD poslechnout , né jednou ,ale 2x i 3x. Za mě tady Motorband ukazuje ,že škatulka metal mu nestačí a má velké rozpětí. Toto CD je dobrý s velkým D. Dobrá práce a Motorbend Klobouk dolů.

21. 06. 2024 19:48

007 - Hardy111

Nedávno jsem četl recenzi alba 007 v Headliner.cz a na rockpalace.cz Zvláštní, jak rozdílné "recenze" vycházejí. Tady to zavání až jakousi osobní záští vůči Matejčikovi. Mě se album 007 líbí hodně, a ještě víc se mi líbí kapela na koncertě. Jako jedna z mála kapel dokáže přenést na podium to, co je na deskách, a ještě k tomu přidají, na svůj věk, energickou show. A zpěvák P. Kutheil to dává fantasticky a naprosto čistě. Metalu zdar a dobré hudbě speciálně.

21. 06. 2024 16:50

míchat, nebo nemíchat - Karlos I.

Moc rád pozoruji lidi a tuhle jsem slyšel "hádku" o tom, jestli krupici s kakaem a cukrem míchat, či nemíchat. Já nemíchám. Tuhle jsem se s kamarádem dohadoval o tom, že já mám rád zrzky, modrooké, no a on, černovlásky s hnědýma očima. Taky jsem tuhle slyšel i debatu chlapů, jestli diesel, či benzín. Je fajn, že jsme různí, různých názorů, pohledů na svět atd.. Je fajn, že se třeba ti chlapi dohadovali, ale neházeli na sebe špínu. Ale někdy mi některé kritiky připadají, jako boj mezi Slávií a Spartou. Někdy mi připadá, že někdo chce svoji kritiku vynést výše, než je to, co kritizuje. Mi se třeba 007 líbí, vnímam to, že kapela je už dospělá a může si dovolit různé "barvy" nálad a přístupů, ale některé písničky, když si album pouštím v autě, přeskočím. Doma si to zase pustím celé.....někdy se mi líbí "dábel", jindy něco jiného....a o tom to je. Vím, co to je, napsat text, moc dobře vím, co to je, složit písničku a opravdu vím, co to stojí úsilí, vše nazkoušet, abych to mohl prezentovat na pódiu. "Máča" je zastáncem precizní příparavy, aby na podiu nebylo citit nic jiného, než předávání energií. A to Motorband s novým zpěvákem opravdu umí a ono to taky, opravdu funguje. Je dobře, že tady, na pódiu se láme chleba a né u stolu bez dobré nálady s pocitem, že někdo je holt špatný. Taky mi nesedí a nelíbí se mi někteří "šéfové" kapel, ani jejich muzika, ale mám pro to jednoduché řešení a to, že je prostě neposlouchám. A to, že se mi to nelíbí, nikomu nenutím....v tom je muzika úžasná.....v různorodosti, barevnosti, odlišnosti.....proto mám rád krupici nemíchanou, mám rád zrzky....ale ten, kdo kaši míchá a má rád brunety, není můj nepřítel, je prostě jiný.

21. 06. 2024 14:37

- Hellhammer

Obrovské ego šéfa Matejčíka opět zbytečně prosazováno. Album je prostě slabé. Ani po více posleších nenacházím hit, který bych si chtěl užít i živě. Zpěvák spíše průměrný, zvuk celkem fajn. Problém je prostě ve skládání. Písně jsou takové nijaké. To tak sice bylo vždycky, ale daly se najít hity jako Pravda nebo lež, Poslední soud, Král noci. Libor si sice stále myslí, že je někdo, a že se kolem něj točí svět, ale kdyby Motorband skončil, tak si na něj za chvíli nikdo nevzpomene.

12. 06. 2024 23:50

Rock n Roll a Satisfakce - Domy

Budu se asi rouhat, ale Made In Germany se mi nikdy nelíbilo. Oslovil mě vlastně jen následující Rock n Roll. No možná je to i tím, že Milana Daima jsem v té době osobně znal, ale myslím, že se mi to prostě líbilo. To album se mi totiž líbí dodnes. Následující Satisfakce byla celkem fajn , ale vadilo mi , že některé songy jsou anglicky. No a vlastně Pepu Šutaru znám taky a můj vkus to neovlivnilo :) Heart Of Machine mělo na můj vkus zpěváka strašného i když songy z něj byly super. Slyšel jsem je párkrát naživo s jinými zpěváky ale CD bylo otřesné.Ten hlas mi k Motorband prostě vůbec neseděl. No a potom jsem nad kapelou zlomil hůl. Aktuální počin vnímám po letech zase trochu pozitivně. Petr Kutheil je super zpěvák a jestli tady někdo přirovnává album 007 k albu Rock n Roll je to pro mě impuls pro to ho vyzkoušet.

12. 06. 2024 20:23

3,5 / 10 - lukáš

Sedm zpěváků .. Motorband se mi líbil v době singlů. Střihavka byl výbornej. Bohužel kapelu nedělá jenom zpěvák, ale i kvalitní písně. A ty na novým abum strašně chybí. Je hezké , že Máča cvičí " 10 " denně, ale kvalitní píseň už nenapíše. Nová deska obsahuje spustu věcí, které budou mít rádi hard core fanoušci Motorbandu. Mě osobně z alba žádná píseň nezaujala. Motorband se potápí. Petr kvalitně zpívá, ale písně neukáží jaké má zlato v hrdle. 3,5 z 10 možných

12. 06. 2024 19:54

- Janek

Motorband byla vždy pouze průměrná kapela, co na tom, že Matejčik cvičí 27 hodin denně, když tomu všemu chybí jedno - opravdové hity. První deska byla možná amatersky natocena, ale bylo v ní to nadseni, bez nejake tezke krece a dodnes neurazi, ostatní jsou prostě už jen desky, ze kterych clovek nezachyti nic. Nehodnotim zpev, to je uz proste klasika, ze se s kazdou deskou objevi jiny hlas, nekdy i cela sestava, ale opravdu tomu chybi, opravdove hity.

12. 06. 2024 19:02

5,5/10 - rublik05

Sedmé studiové album Motorbandu s názvem „007“ má k mému velkému překvapení stylově asi nejblíže k druhé desce „Rock ´n´ Roll“, případně možná i k následující „Satisfakci“. I přes úvodní chytlavé heavy skladby „Marybela“ a „Ďábel mě svádí“ mi novinka přijde spíše víc do hard rocku, některé písně mi svými texty připomínají takový ten klasický vesnický zábavový bigbít („Bůh jsi ty“, „Doutník, whisky, háro“ a „Pan Tau“), najdou se ale i světlejší momenty, jako například „Souboje s tmou“, „Tolik otázek tu zní“ či „Vím svý“. Ostatní songy mi přijdou spíše průměrnější, ne úplně výrazné, za nejsilnější položku na albu považuji již zmíněnou „Ďábel mě svádí“, což je hit jako řemen. Co se týká zvuku, občas mi přišel vzhledem k písničkovějšímu vyznění většiny skladeb zbytečně moc přebasovaný a tvrdý, na druhou stranu je pěkně řízný, energický, má tah na branku, takže ve finále proč ne. Nový frontman Petr Kutheil mi svým nakřáplým hlasem hrozně připomíná bývalého zpěváka Motorbandu Milana Daima, možná i z tohoto důvodu zní album oproti svému předchůdci, velice povedené „Černé & Bílé“, diametrálně odlišně. Motorband tentokrát přišli s kolekcí, která mě na první dobrou úplně nepotěšila, novince chybí chytlavější a zajímavější nápady, texty jsou občas fakt děsivé, celkově za mě takový lepší průměr.

12. 06. 2024 7:58

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.45569 sekund.