ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku MANOWAR - Gods Of War


GOW - rumcajs

jsem se snažil naposlouchat, ale jako fakt ne. Recenzent označil WOTW za nejrozporuplnější nahrávku kapely, já bych takto nazval tohle album. Jako celek nefunguje, uspává a fungují asi dva až tři songy. Za mě 4.

31. 12. 2021 11:51

- htaedas

Album zbytečně dlouhé díky předehrám, mezihrám, kecaným slovům. Když však dojde na hudbu, tak co se týká melodií, tak si stěžovat nemohu. Album však bohužel s přibývající délkou zpomaluje a zpomaluje. Gradace jaksi nikde. Opět ta dramaturgie. Ach jo.

31. 12. 2021 10:33

Tentokrát... - Kolík

...si recenzenti neviděli ani na špičku nosu a raději zopakovali otřepaná klišé ve svých kritikách, než aby album pořádně naposlouchali. Kopnout si do Manowar je totiž velmi snadné, takže to leckdo udělá rád a s gustem. Já jsem s k poslechu této desky vrátil po několika letech a musím říct, že je velice dobrá, v diskografii Manowar patří určitě k lepší polovině. Pozitivem tohoto alba jsou především melodie, a to povětšinou velmi silné a originální. Už jsem za těch několik desítek let něco naposlouchal z různých žánrů, takže mohu říct, že nejde o žádné "stokrát ohrané" melodie. Ať recenzent napíše, kde konkrétně kterou z nich slyšel. Zřejmě by ji šel dohledávat, asi jako Zemanovi poskoci článek od Ferdinanda Peroutky o Hitlerovi gentlemanovi. Slina se jednoduše plivne, ale hůře se dokazuje její oprávněnost. Manowar prostě natočili epické album, které, jak zde již někdo napsal, do určité míry připomíná Bathory (Hammerheart, Twilight of the Gods). V podání Manowar je samozřejmě o hodně nablýskanější a rozmáchlejší, což mu poněkud škodí. To je jistě pravda. Ovšem jako celek ho nemohu ocenit hůře než 7,5/10.

18. 02. 2015 13:34

- Venca Votruba

Tak Manowar dneska jedou na vlně epických Bathory. Hlavně tedy poslední řadovka, což mně osobně zase nevadí a docela mi to k nim sedí. Já nikdy nepřekousnul třeba desku Fighting The World...

14. 12. 2009 10:18

- GNT

Koncert byl na videu, gesty má být samozřejmě texty.

14. 12. 2009 9:22

- GNT

Pro mě Manowar skončili albem Kings of Metal. Nevadí mi silácká gesta, silácké gesty o metalu také přežiju, stejně tak dlouhé vyprávěnky (pokud jich není plná deska), co mi na současném Manowaru vadí nejvíce, to je absence melodií. Erik Adams sloky většinou v každé druhé třetí skladbě odeřve, nezpívá tu (což je problém i takových Wizard a možná i jiných, to nevím, protože true metal není mým šálkem kávy), jelikož ani není co zpívat, melodický refrén se někdy koná, někdy ne. Viděl jsem před pár lety nějaký koncert Manowaru, snad kolem r. 2000, to fakt nevím, Adams tu řval skoro pořád, zpěv ne a ne přijít. Tohle je hlavní problém posledních let téhle kdysi slibné kapely řev místo zpěvu, intra, recitativy, bití do prsou atd., to jsou ve srovnání s tímhle nepodstatně věci. V tvorbě Manowaru byl jistá řvavá nemelodičnost zakompovaná vždy, během let se prodrala do popředí. Pokud bych měl jmenovat podle mě nejlepší album Manowaru, pak by to bylo Into Glory Ride, to je nádhera, takové kdyby byly všechny jejich nahrávky. Shrnu-li, odpustím skoro vše, absenci melodií nikdy.

14. 12. 2009 9:20

obhajoba - Edward

O jak tu slysim nechvalna slova na jednu z nejlepsich kapel na svete musim vam oponovat panove a trochu se Manowaru zastat.Vubec si nemyslim že je to spatna deska.Jen je to proste neco jineho.Slova že Manowar je komercni opravdu nemohu brat važně.Kdyby byli komercni tak vydaji desku podobnou jako vydala nedavno kapela Kabat (Myslim album Corrida).Protože to je podle me deska na komercni urovni a s starymi alby Kabatu se nemuže rovnat.Ale zpet k Manowar.Pri poslechu této desky doopravdu beha mraz po zadech.Je opravdu užasna.Ale ne každá pisen,ale pri poslechu tohoto alba jako celku je to opravdu zažitek.A je opravdu videt že tuto desku delali pro sve fanoušky protože TRUE FANS tu uslysi presne to co od Manowaru slyset chteji.Kdyby ta deska byla komerční tak se songy jmenuji např.Raci v praci,Kuze lina od Kolina a tak.Myslim že na dnesni metalove scene kdy každa kapela kopiruje ostatni navzajem, MANOWAR zustali sami sebou,drži se toho co umi,a davaji svym fanouskum presne to co chteji.A jeste k v recenzi zminovanemu songu Die for Metal-tento song byl v recenzi docela nespravedlive ohodnecen.Je to pisen o sile metalu a skvele slape,priznavam že je hodne textove opakujici se,ale nesražel bych ji až na dno.Je to pisen ve ktere se Manowar ukazali takovy jaci jsou doopravdy i když vydali ponekud netradicni album.Je to proste song jako by vypadl z desky Kings of Metal.No to by bylo asi vše.Vim že vsichni TRUE FANS maji naprosto stejny nazor na tuto desku a i na to že kapela znovu předvedla jakou silu v sobe maji. HAIL AND KILL

27. 04. 2007 17:58

--- - Azalin

řekněte LOL!

4. 04. 2007 16:29

- roland.mynar

No Manowar už to není. Začínají být komerční jako Metallica a pod.

2. 04. 2007 11:29

- Mortif

já nevim mě se to docela líbí ale je fak ze adams by si měl poslechnout i jine kapely:)

31. 03. 2007 13:57

- sss

Sračka století!

24. 03. 2007 13:21

- Honza

"Pokud se však tyto melodie dostaly až k uchu samotného Ódina, jistě měl jeho osminohý kůň Sleipnir co dělat, aby včas stihl svého pána odvézt zavřít brány Ásgardu, doufaje, že jsou zvukotěsné." Hej, tahle věta se Ti povedla... Dlouho jsem se u recenze takhle nezasmál! Ta deska je hrozná! Souhlasim a přidávám se na stranu většiny!

23. 03. 2007 19:59

- Pavel

No nevím, mě se to líbí. Je fakt, že podobně hraje spousta kapel. Prostě zkusili něco jinýho a u mě to rozhodně neprohráli. A na živo to bylo fajn - Plzeň.

21. 03. 2007 8:12

- Vlkos

Manowar a skočit co to kecáte??? Možná se jim to trochu nepovedlo, přehnali propagandu a měli by začít trochu víc hrát a míň kecat, ale pořád je to jedna z nejlepších kapel na světě!!!! A mimochodem na živo ta nová deska nezní vůbec špatně...

20. 03. 2007 23:13

- Ignifaxius

Manowar bohužel neznají heslo v nejlepším skončit. Tu dobu už dávno prosrali a teď jsou tad opravdu jen pro smích...

20. 03. 2007 9:18

- Peter

"Vrcholem všeho bylo prohlášení Erica Adamse, že se zrodil nový styl metalu, který umí jen MANOWAR." ...to snad nemuzou myslet vazne :o)))

19. 03. 2007 18:42

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08414 sekund.