NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku STRATOVARIUS - Dreamspace


7,5/10 - Anonim

Tak zrovna Shattered patří k mým nejoblíbenějším kouskům tohodle alba. Je to takovej poctivej syrovej nářez a to mě baví. Jinak škoda, že z této sestavy nezůstal v kapele vůbec nikdo. Tím pádem šance, že od Stratovarius uslyšíme nějakou věc z Dreamspace naživo, se rovná nule.

17. 08. 2012 16:10

Dreamspace - minstrell

Dreamspace je úžasná deska, ke které jsem se bohužel dostal až malinko později – cca v 99-tém. Upřímně, ještě dnes ji mám radši než třeba takovou Destiny, která mě přece jen trochu zklamala. Kdo má naposlouchanou celou diskografii kapely a kdo ke Stratovarius nepřišel až někdy u Infinity, nebo nedejbože později ji nebude brát jako „slabotu“, ale spíš jako logický článek řetězce (a k tomu všemu parádní). Už od úvodní skladby to tu bublá a vře jak v přetopeném kotli. Pak samozřejmě přichází lehké progresivní ochlazení a opět jde slyšet, jak TImo a spol. umí pracovat s náladami. Dovolím si tvrdit, že takovou 4th Reich by Koti nedokázal podat jako „strejda Mrazík“ Tolki. Ten snad se svým hlasem opravdu čaruje a dodává celkovému výsledku správnou atmosféru. Mezi největší hity kapely (a nejen tohoto alba) je Hold on to Your Dream, dále za zmínku stojí We Are the Future s od Keeperů vypůjčenou prostřední pasáží. Ale aspoň podle mě úplně nejlepším kouskem je věc titulní. V ní se elegantně spojuje heavy dynamika s progresivním hračičkovstvím a severskou temnou melodikou. Tu si pak dokonale užijeme v baladě Tears of Ice, ale třeba také v Thin Ice, která je jednou z nejzvláštnějších skladeb skupiny. Ale opět mi nepřijde zas až tak překvapivá (nebo podle někoho šílená), už na Twilight Time byla Metal frenzy a na Fourth Dimension to byla skladba Stratovarius. K méně kvalitním kouskům pak podle mě patří Shattered, anebo Reign of terror. Co mi občas nesedne, jsou ty šílené (upištěné) výšky, s těmi měl Timo spíš šetřit. Závěr je podle mě jako z pohádky. Wings of Tomorrow sice malinko zavání kýčem, ale asi tak jako krajina s vycházejícím sluncem. Tuhle skladbu jsem měl kdysi opravdu puštěnou při jednom nádherném svítání a mrazilo mě v zádech, jaká to byla dokonalá společná symfonie. A závěr: Tohle album prostě patří k tomu nejlepšímu v diskografii. 9,5 bodu.

17. 08. 2012 13:46

- Marek - JANESESSION

Kedysi som počúval Strats vďaka tomuto albumu a v dobe ich najväčšej slávy, keď ste otvorili plechovku kompótu a odtiaľ vyskočil Kotipelto, to bola asi jediná doska ktorú som si dokázal ešte pustiť. Mám ju veľmi rád a ešte dvoch jej nástupcov znesiem.

19. 06. 2008 10:39

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08744 sekund.