CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROYAL HUNT - Collision Course

Lidé odcházejí a přicházejí. Což pro dánské aristokraty Royal Hunt je docela klika. Přece jen jejich tvorba (přesněji řečeno, tvorba vrchního autora Andrého Andersena), i přes vytrvalou kvalitu začínala od alba „Paradox“ z roku 1996 trpět jistou sílící vyčerpaností ducha i fyzického stavu. Již na albu „Paper Blood“ z roku 2005 se mohlo zdát, že s příchodem kytaristy Marcuse Jidella a bubeníka Allana Sorensena (bývalého souputníka Andrého na jeho sólovém počinu, stálou akvizicí spřízněných Cornerstone a hlavně jednoho z hostí na albu „Paradox“) to mezi královskými lovci začíná znovu jiskřit. A spolu s definitivním vybudováním nové posádky, kdy u mikrofonu nahradil skvělého Johna Westa vynikající Mark Boals (ex-Mamsteen, Ring Of Fire) – samozřejmě nesmíme zapomenout i na nového basáka Pera Schelandera (House Of Shakira) – udělal Andersen poměrně odvážný krok. Veřejně se přihlásil k odkazu alba „Paradox“ (a víme, jak občas takovéhle návraty dopadají…) a pokusil se vyleštit zašedlou auru výjimečnosti kapely. S chutí říkám, povedlo se!

Co mají „Paradox I“ a „Collision Course (Paradox II)“ společného? Není toho málo. Perfektně provedený melodický hard rock s výraznými progresivními prvky. Koncepční náboženské téma, tentokrát pojato poměrně kontroverzně jako střet západní a východní víry, pospojované do souvislého celku, kde jednotlivé skladby plynulé přecházejí do další. Personální uzlíky. Royal Hunt navázali na „Paradox“ a obohatili plejádu účastníků o další zajímavá jména. Kdyby byl André Andersen přizval k nahrávání ještě i minulé pěvce Royal Hunt, dalo by se hovořit o jakési „totální best of přehlídce“ Andrého spolupracovníků. Takhle se jako hosté na desce objeví mimo jiné Ian Parry a Kenny Lubcke, kteří si zazpívali na Andrého sólovkách (a Kenny i na „Paradoxu“), Doogie White, známý z účinkování v Cornerstone a u Yngwie Malmsteena, Henrik Brockmann, původní zpěvák Royal Hunt či Maria McTurk, která hostovala již na „Paradoxu“ a jako výpomoc se objevila i na koncertních šňůrách Royal Hunt.

André Andersen měl při výběru vokalistů vždy šťastnou ruku. Mark Boals, stylově zapadající do řady svých předchůdců, zní velice svěže, má evidentní chuť pracovat se svým hlasem a využívat nejen jeho rozmanité podoby, ale i vydatnou podporu všech „kolemjdoucích“ vokalistů. A i když by se mohlo zdát, že právě on je tím hlavním hrdinou, který probral Royal Hunt k životu, je radost pozorovat, do jaké krásy vykvetla spolupráce mezi klávesami a kytarou. Dynamická, pestrá a originální paleta se závanem bombastična, epickými aranžemi, zapamatovatelnými riffy, „klouzavými“ melodiemi i vypjatými dravými okamžiky, tryskající do hardrockové lehkosti.

Reminiscence na „Paradox“, coby nejvydařenějšího počinu v historii kapely, se vydařila. Kořeny lze snadno vystopovat, ale deska má svůj vlastní charakter a proti posledním počinům Royal Hunt, jež se pomalu začínaly zanášet bahnem rutiny, zní mladě a moderně. „Collision Course“ možná nedá odpověď na to, kam vlastně lidstvo míří („…nech svou znavenou hlavu odpočinout, můj synu, všechny tvoje problémy právě přicházejí… - Chaos A.C.“ ), ale určitě udělá jasno v tom, že Royal Hunt, po minulém pozvednutí hlavy, míří (zpátky?) na vrchol. Deska, se kterou milovníci chytlavých melodií se špetkou progrese nemůžou šlápnout vedle.

Savapip             


www.royalhunt.com

Seznam skladeb:
1. Principles Of Paradox
2. The First Rock
3. Exit Wound
4. Divide And Reign
5. High Noon At The Battlefield
6. The Clan
7. Blood In Blood Out
8. Tears Of The Sun
9. Hostile Breed
10. Chaos A.C.

Sestava:
Mark Boals - zpěv
André Andersen – kytara, klávesy
Marcus Jidell – kytary, cello
Per Schelander - baskytara
Allan Sorensen - bicí

Rok vydání: 2008
Čas: 51:38
Produkce: André Andersen
Label: Frontiers Records
Země: Dánsko


Vydáno: 30.10.2018
Přečteno: 4171x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to Dave78: na...30. 05. 2020 6:13 Savapip
Já teď sleduju...29. 05. 2020 19:17 Dave78
to Dave78: ty jo,...29. 05. 2020 14:20 Savapip
Skvělá deska...29. 05. 2020 14:09 Dave78
Vydařená deskaTak tedy ještě...6. 11. 2008 11:55 Petr z Tankeru


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09335 sekund.