IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




WARLOCK - Hellbound

Album „Hellbound“ by se dalo shrnout jedinou větou. Tam, kde Warlock skončili na své prvotině, přesně tam pokračuje díl druhý. Jak jednoduché. Alespoň na první pohled. Albem „Hellbound“ totiž vyvrcholilo bezstarostné období kapely, charakterizované nespoutanou, nepodbízivou a syrovou muzikou. Během následného turné se z kapely poroučel kytarista Rudy Graf. Rozseknout, zda příčinou jeho odchodu byl kolotoč, který se kolem Warlock roztočil, či diktátorské rozhodnutí manažera se mi, i přes intenzivní očuchávání různých historických pramenů a výpovědí zainteresovaných, nepodařilo. A tak s ohledem na příští směřování kapely považuju za podstatné alespoň připomenout Dorotčinu vzpomínku na Rudyho, coby vrchního skladatele kapely. A pominout nelze ani zmínky o tom, že počínaje albem „Hellbound“ se ve studiu místo kmenového stavu občas realizovali nájemní hráči, bez odmlouvání plnící pokyny nahrávací společnosti. Svět chce být klamán… ?!?

Ať tak nebo tak, je loučení s bezprostřední a neomezenou tvrdostí a agresivitou další povedenou kapitolou (ne snad, že by následující „líbivější“ desky byly nepovedené :-) ) v éře Warlocku. Další z Dorotčiných memorabilií se otírá o to, co jí muzikantský život přinesl. Jistě ne náhodou se vyznává ze své lásky k Judas Priest, se kterými najednou mohla okupovat jediné pódium. „Hellbound“ je tvorbě těchto velikánů docela blízké. Největší (a vlastně jediný podstatný) rozdíl oproti „Burning The Witches“ je ve výraznějším využití kláves. Zejména pak třeba v „All Night“ se stávají jedním z nosných momentů celé skladby.

Jistě ne náhodou má jedna z výběrovek Warlock název „Earth Shaker Rock“. Tak se jmenuje i jedna z z nejvypjatějších, nejdivočejších a nejuřvanějších skladeb v téměř speedovém tempu (platí nejen pro tuto desku, ale i pro celou kariéru) na „Hellbound“. Dokonalý reprezentant útočné formy kapely, následovaný dalšími rychlovkami „Hellbound“, či „Time To Die“ s divokým kytarovým soubojem a famózní Dorotkou, občas přecházející do fanatického jekotu (opět platí obecně). Výrazným okamžikem je obecné ubrání rychlosti. Velká část skladeb se odehrává ve šlapavějším středním tempu, ale na síle to desce rozhodně neubírá, viz. již zmíněná „All Night“. Že se Warlock nebrání (a ani v budoucnosti rozhodně nebude) líbivějším věcem, dokazuje rozvážnější a přístupná „Down And Out“ či nezbytná závěrečná balada „Catch My Heart“ s tklivou kytarou a kontrastem sladce podmanivého a hystericky vypjatého vokálu Dorotky.

Ačkoliv pro nepamětníky a zmlsance moderní agresivní muziky bude možné obtížné vychutnat a docenit syrovost a strohou sílu desky, ve své době šlo o jedno z nejpovedenějších heavy metalových alb. Řízné, načichlé thrashovou agresivitou, plné „nehitových“ nářezů a skvělých výkonů. Největší zážitek? Tradiční, ostré riffy, jednoduché metalově uřvané melodie, Doro, konkurující svým hlasem zdivočelé motorové pile a (opět) přesvědčivost celé desky.

Savapip             


www.myspace.com/warlockhellbound

Seznam skladeb:
1. Hellbound
2. All Night
3. Earthshaker Rock
4. Wrathchild
5. Down and Out
6. Out of Control
7. Time to Die
8. Shout it Out
9. Catch My Heart
Sestava:
Doro Pesch - zpěv
Rudy Graf - kytara
Peter Szigetti - kytara
Frank Rittel - baskytara
Michael Eurich - bicí

Rok vydání: 1985
Čas: 37:36
Studio: Country Lane Studios, Mnichov
Produkce: Henry Staroste
Label: Vertigo Records
Země: Německo

Diskografie:
1984 – Burning The Witches
1985 – Hellbound
1986 – True As Steel
1987 – Triumph And Agony

Související články:
WARLOCK - Burning The Witches


Vydáno: 12.01.2009
Přečteno: 3733x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Najčastejšie som...14. 01. 2009 9:36 Marek - JANESESSION
to Venca: Prestal...14. 01. 2009 9:29 Marek - JANESESSION
co se rozhovorů s...14. 01. 2009 6:08 Savapip
to Marek: Já jsem...13. 01. 2009 22:36 Anonim
Sakra, tak to...12. 01. 2009 10:07 Venca


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08951 sekund.