PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SPANKING HOUR – Promo 2009

Takhle schizofrenní desku teda jen tak nenajdete. Kdyby na mě přímo z obalu nekoukala sestava kapely, měla bych pocit, že každou ze čtyř skladeb na promu italských Spanking Hour minimálně nazpíval, dost pravděpodobně i složil a nahrál úplně někdo jiný. Uff...takováhle směsice stylů nacpaná do šestnácti minut? To je teda výkon.

Tak se mi zdá, že tihle kluci z Lombardie v tom ještě vůbec nemají jasno. Kapela funguje teprve od roku 2007 a tohle je jejich vůbec první nahrávka. Jako žánr uvádějí thrash a jako své vzory Black Label Society, Panteru (to bych celkem chápala), ale třeba také Alter Bridge (což mi přijde jako trochu podivná kombinace). Podle toho to taky vypadá. Když o jejich výtvoru řeknu, že je neucelený, tak to mu ještě hodně fandím. Tohle je přímo guláš. První skladba „Device“ začíná ostrými rockovými riffy a zní jako mutant Motörhead a Metallicy. Hudba to ale není tak úplně nejhorší a i když mi úplně nesedí projev zpěváka, mohl by z toho v budoucnu být docela ucházející thrash. Hned druhý kousek „Consequences“ ale hned všechno otáčí naruby. Utahané sloky a protivně ukňouraný vokál v grungeovém stylu. Tohle mě teda nebere. Když už jsem měla chuť vyhodit cédéčko z přehrávače, hle – přichází třetí skladba „Forgive Me“ – pomalý začátek, melodická kytara a jaké překvapení! Zpěvák Franco dokonce umí zpívat! A nejen to, tahle melodická poloha mu sluší natolik, že kdyby bylo celé promo ve stylu téhle skladby, byla bych blahem bez sebe. Skladba je procítěná a mrazivá, žádný zbytečný prvoplánový randál a žádné zběsilé kopáky. Opravdu se tam nepřimíchala z nahrávky někoho jiného? Na malou chvíli kapele opravdu odpouštím.

Posledním kouskem je však mé nadšení rychle potlačeno hned v základu. Thrashově-numetalová „The Pain Becomes My Treasure“ je asi nejkatastrofálnější. Franco se zase tlačí do poloh, které mu nesedí a za každou cenu se snaží o hluboký a drsný projev, který zní tak afektovaně, až je to skoro k smíchu.

Bohužel, tímhle výplodem si mě Italové nezískají. Před plnohodnotným albem by si hlavně měli rozmyslet, kterým směrem se opravdu chtějí vydat. Takováhle schizofrenie by mohla mít špatný vliv na psychické zdraví posluchačů. Opravdu bych si přála, aby se vydali směrem, který načrtli v „Forgive me“, protože pak by tu byla vcelku reálná naděje na dobrou kapelu – potenciál tu je stoprocentně. Pokud se rozhodnou jinak, tak se jejich fanouškem rozhodně nestanu.

Ray             


www.myspace.com/spankinghours

Seznam skladeb:
1.Device
2.Consequences
3.Forgive Me
4.The Pain Becomes My Treasure

Sestava:
Franco – zpěv
John – kytary
Quinta – basa
Gio – bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 15:52
Země: Itálie

Diskografie:
2009 – Promo 2009


Vydáno: 25.01.2010
Přečteno: 2161x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09293 sekund.