NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




B.B.R. - Struhana de Kaperamatoza

Přiznám se, že o spolku B.B.R. jsem až do minulého roku neměl ani tušení. A to i přes to, že tahle novojičínská parta začala psát své první řádky již před čtrnácti lety a počet položek v její diskografii taky není zrovna zanedbatelný. No, po poslechu loňského proma „Struhana de Kaperamatoza“ sice tvrzení o netušení neplatí, ale zároveň pochybuju, že se případný další diskografiální počin objeví v mojí sbírce. Je trochu paradox, že B.B.R. splní prakticky vše, co od thrash-corové kapely můžete čekat a přitom je ve finále výsledek poněkud nemastný.

Důvod? Svádět to na nevhodný šálek kávy nepostačí. Už jen proto, že thrash metalu se nebráním. B.B.R. sice z tohoto hrníčku vystrkují tykadla corem zabarveným řevem, ale v tom bych (ani subjektivní důvod) nehledal. Stejně tak bych přežil i nepříliš slavnou zvukovou slupku, přece jen jde o promáč a věřím, že „oficiální“ nahrávka bude mít slušivější (nepředpokládám, že by špinavý zvuk měl patřit ke ksichtu kapely) podobu. Takže největší hák nakonec visí z toho, že – a to B.B.R. nabízejí pouze čtyři skladby – čtvrthodinový jízda se slije do jednotvárné a nepříliš originální hmoty. Ze které občas vykoukne záchytný bod v podobě zajímavých riffů (hlavně „Hovnožrout“ coby jiskřička naděje). K pocitu monotónnosti vydatně přispívá zejména řev Marka Rýdela, k pocitu rozpačitosti přispívají i žánrově odpovídající hrubé texty, které ovšem (a právě díky té ortodoxnosti) občas sklouznou do plánovaného pozérství, které vám může krapet protáhnut koutky do tvaru rohlíku.

Tak kam to kluci bude? Do corem říznuté moderny či do thrashové klasiky? Hm, nevím a abych pravdu řekl, ani nemám potřebu to zjišťovat. Obávám se, že takoví Debustrol či Denet budou B.B.R. ještě dlooooouho ukazovat záda. Pokud jsem v redakční bilanci zmiňoval, že rok 2009 mě v kategorii domácích desek příliš nenadchnul, tak B.B.R. do tohoto vzorce poměrně přesně zapadají. Jistě, jejich „Struhana de Kaperamatoza“ patří do kategorie desek, které vás neznechutí, nepotrhají vám vnitřnosti či nezkroutí nehty, spíš jen tak nějak, sice hlasitě, ale bez trvalých následků, se proženou hlavou coby nepříliš významná průtoková informace. A marně po ní (snad až na občasné kytarové krájení) hledám důvod k tomu mít nastražená čidla, zda se náhodou neobjeví následovník.

Savapip             


www.bbr.wz.cz

Seznam skladeb:
1. Hovnožrout
2. Profesor smrt
3. Garlandský řezník
4. Smrt snadno

Sestava:
Marek Rýdel - zpěv
Marcel Růža - kytara
Tomáš Urbánek - kytara
Adrian Hanák - baskytara
Radim "Bary" Baroš - bicí

Rok vydání: 2009
Čas: 14:47
Label: Creates Production
Země: Česká republika


Vydáno: 18.01.2010
Přečteno: 2299x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09095 sekund.