22.11.2017
JUDAS PRIEST
Česká republika je další zemí, kterou navštíví ..více

21.11.2017
RAMCHAT
Pagan metaloví RAMCHAT vydají nové album ""Nepočaria!" ..více

21.11.2017
DARK HORIZON
Italští veteráni DARK HORIZON chystají na příští ..více

21.11.2017
MANIC STREET PREACHERS
Hrdá welšská trojice oznámila datum, kdy do světa ..více

21.11.2017
BLACK SABBATH
Bubeník Bill Ward má zdravotní komplikace. Kvůi ..více

21.11.2017
ALTER BRIDGE
Zpěvák Myles Kennedy připravil 12 skladeb, které hodlá ..více






CARDIANT - Midday Moon
Zní to jak jejich krajané Waltari, ale tahle skl ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Díky za recenzi. Souhlasím s rozborem, ale asi b ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Slušný album s několika exkluzivními kousky. ..

VHÄLDEMAR - Against All Kings
Kapelu znám jen jménem, ale vypadá, jak dělan ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Pepsi Stone: vidím to úplně stejně. Poslední ..

Powermetalové novinky roku 2017 - část XVI. - kapely DÖXA, MINSTRELIX a JAG PANZER
Figaro mě taky nemile překvapil, jak mu to moc n ..

Velká duše AC/DC odešla na věčnost...
Šedá eminence AC/DC,tady sedí 100% "malý velk ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
no proto taky v recenzi ta zmínka hlavně o Europ ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Novinku jsem tedy ještě neslyšel, ale co se tý ..

PINK CREAM 69 - Headstrong
Já si naopak myslím, že odchod Derise je to nej ..




Za poslední měsíc:
EUROPE - Walk The Earth
1102x

SERENITY - Lionheart
1057x

GODS OF SILENCE - Neverland
981x

THRESHOLD – Wounded Land
888x

TRIVIUM - The Sin and the Sentence
760x

ENSLAVED - E
724x



24.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, DISOLATION..
Třinec - Barrocko, začátek od:19:00, vstupné: 100

25.11.2017
ARCH OF HELL, AWRIZIS, SECRET OF DARKNESS, SHOO-IN..
Šumperk - H-club, začátek od:20:00, vstupné: 100

01.12.2017
DUKLA VOZOVNA, ZATÍM NIC, POZOR MAMUT...
Velké Meziříčí - Depo club, začátek od:20:00, vstupné: 100



článků celkem: 5963
recenzí: 4808
reportů: 512
rozhovorů: 339













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax

České kapely.cz - Nabízej a nakupuj českou hudbu


POISON - Další dávka jedu

Tak a jsme na konci našeho seriálu Poison. Poté, co jsme projeli všechny studiová (a podotýkám, že autorská) alba, je také na čase podívat se na projekty, které vyšly buď pod hlavičkou kapely nebo obou hlavních protagonistů Breta Michaelse a C.C. DeVilla. Rád bych sice na tomto místě psal recenzi na novinku Poison, ale ta se zdá být v nedohlednu, i když od „Hollyweird“ uplynulo už skoro deset let. Uvidíme, zda se jí ještě dočkáme, nebo kapela bude chrlit jeden výběr za druhým bez hlubšího smyslu.

POISON – Swallow This Live (1991)
První živák kapely, kde Poison jasně dávají na srozumněnou, že rozhodně nejsou špatná koncertní kapela, jak o nich psala dobová kritika. Těžiště samozřejmě leží u prvních tří alb, ale jsou zde i čtyři studiové novinky. Nejdále to z nich dotáhla „So Tell Me Why“, která dodnes tvoří páteř koncertů Poison. Rozhodně zaujme i balada „Only Time Will Tell“ a závěrečná ostrá „No More Lookin´ Back“.
8

POISON – Poison´s Greatest Hits (1996)
Album, které bylo sázkou na jistotu oproti novince „Crack A Smile“. Situace v roce 1996 se měla tak, že kapela byla připravena vydat novou desku, ovšem firma s přihlédnutím k situaci na rockové scéně nakonec vydala výběr. Na něj umístila i dvě skladby z „Crack A Smile“ - vypalovačku „Sexual Thing“ a baladu „Lay Your Body Down“. „Poison´s Greatest Hits“ byla první z nekonečné řady výběrových alb kapely a také jediným, které dává smysl. To potvrdil i její několikanásobně komerční úspěch.
Kompilace, proto bez hodnocení

BRET MICHAELS – A Letter From Death Row (1998)
Bretova první sólovka, která je rovněž soundtrackem k jeho filmu Dopisy z cely smrti. Deska je ale bohužel naprosto nevýrazná, Michaelsův zpěv je utopený a skladby se ani v nejmenší nevyrovnají věcem od Poison. Trochu to působí jako zbytečné mrhání energie místo toho, aby se principál pořádně věnoval své domovské kapele.
3

SAMANTHA 7 – Samantha 7 (1999)
Po bezmála deseti letech se vzpamatoval i C.C. DeVille. Zbaven zničující drogové závislosti byl zpět se sólovou kapelou. I když v té době už byl jednou nohou zpět v Poison, přece jen debut Samanthy 7 vydal. A udělal dobře. Z desky tryská čirá energie, kde se mísí jak hard rock, tak glam a tehdy populární neopunk. Ani po více než deseti letech věci jako „Hangin´ Onto Jane“, „Slave Laura“, „I Wanna Be Famous“ nebo „Hollywood And Vine“ nepůsobí vyčpěle. 9

POISON – Power To The People (2000)
Druhý živák a model stejný jako u „Swallow This Live“. Živé nahrávky starých hitů (rovněž se čerpá pouze z prvních tří desek) doplňuje pětice zajímavých studiových skladeb. Titulní věc dusá modernou, zatímco „Strange“ nebo „Last Chance“ jsou klasickými kousky Poison. Za pozornost rozhodně stojí ostrá „I Hate Every Bone In Your Body (But Mine)“, kde si poprvé v řadách Poison (posílen zkušenostmi ze Samanthy 7) vyzkoušel roli zpěváka C.C. DeVille. Skladba více než staré Poison připomíná právě projekt Samantha 7.
8

POISON – Poison´d (2007)
Sbírka coververzí. Můžete zde najít oblíbené věci členů kapely jako třeba „Little Willy“ (Sweet), „Suffragette City“ (David Bowie), „I Want It All“ (Tom Petty) nebo „Dead Flowers“ (Rolling Stones). To vše v klasickém poisonovském balení. Došlo i na covery, které kapela už při některých příležitostech vydala dříve. Je tu proto „Squeeze Box“ od The Who, která se objevila už na „Hollyweird“, je tu kissácká „Rock n´Roll All Nite“, pochopitelně stařičká „Your Mama Don´t Dance“ z pera Logginse a Messiny a je tu také největší překvapení - „Sexy Back“ od Justina Timberlakea!
6,5

Pepsi Stone             


www.poisonweb.com

Diskografie:
1986 - Look What The Cat Dragged In
1988 - Open Up And Say... Ahh!
1990 - Flesh And Blood
1991 - Swallow This Live
1993 - Native Tongue
2000 - Crack A Smile... and more
2000 - Power To The People
2002 - Hollyweird
2007 - Poison´d

Související články:
POISON - Look What The Cat Dragged In
POISON - Open Up And Say... Ahh!
POISON - Flesh And Blood
POISON - Native Tongue
POISON - Crack A Smile... and more
POISON - Hollyweird


Vydáno: 23.06.2011
Přečteno: 2879x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2017     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13421 sekund.