PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DUAL COMA - Wake Me Up

Návod jak se probrat z dvojnásobného kómatu? Banda z polských Katovic Dual-Coma vydala vloni, po šesti letech své existence, dvou demonahrávkách, jednom EP a jedné výběrové desce, své debutové album a nazvala jej "Wake Me Up“. Do jejich míchanice thrash metalu a metalcoru, načichlé nepříliš výrazným odérem industriálu, je propašována dostatečná dávka přístupnosti - tvořená především občasnou melodičností a vytrvalým dialogem brutálního (Maciek) a čistého (Leszek) vokálu.

Srážka uštěkaného core-thrash s někdy až písničkářskou vizáží zní jako celek (zdůrazňuji, jako celek) poměrně kompaktně, porovnejte úvodní siamsky srostlou „Way-Out“, uřvanou „This Feeling“, rockovou „On The Edge“ či neuspořádanou „Mistakes“ a zjistíte, že i přes charakterové odlišnosti tenhle spolek tvoří jednu soudržnou rodinu. Při hledání jednotlivin však můžete narazit na to, že kytarová sóla občas rozbíjí charakter skladeb, že kontrast vokálů občas zavání kontraproduktivností (do dokonalosti dotažené v antimilostné „Between Love And Hate“, kde však vzhledem k obsahu sdělení je ta kontraproduktivnost víc než účelná) a občas tenhle dialog připomíná diskuzi po dvaceti letech manželství - jeden o voze, druhý o koze, ale o to vytrvaleji. Osobně na mě víc zabírá druhá polovina alba, ve které jako by si ta neučesanost skladeb „sedla“ a ten intenzivní chaos na pozadí vokálního souboje získává řád.

Hudba Dual-Coma má energii i sílu a severním sousedům lze přiznat i to, že spíš než navození komatu má tendence z něj probírat. Občasné výrazné sklouznutí do melodiky a čistý vokál skvěle projasňují atmosféru, a lze předpokládat, že se tím Dual-Coma vyhnuli nebezpečí, že zůstali-li by jen u neurvalého řevu, dřív nebo později by začali nudit. Ve finále (a rozhodně ne po jediném poslechu) vám však v hlavě zůstane jen pocit, nikoliv melodie. A i když ten pocit je dostatečně silný na to, abyste po čase (pochybuju, že v dnešním přetlaku hudebních zajímavostí a lahůdek se „Wake Me Up“ stane u někoho každodenní nezbytností na víc než sedm jepičích životů) sáhli po Dual-Coma znova, výsledné resumé zní - natlakovaná normálka, jejíž poslech vám neublíží.

Savapip             


www.myspace.com/dualcoma

Seznam skladeb:
1. Way Out
2. Stay
3. Wake Me Up
4. This Feeling
5. On the Edge
6. Mistakes
7. Between Love and Hate
8. We

Sestava:
Maciek Szmatloch – zpěv, kytara
Bartek Szmatloch – kytara, zpěv
Leszek Trzaska – baskytara, zpěv
Pawel Nowak - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 30:22
Label: LET THEM COME Productions
Země: Polsko


Vydáno: 29.06.2011
Přečteno: 1962x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09084 sekund.