IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BIKKINYSHOP - How I Met Your Murder

Při skládání informací, týkajících se berounské kapely Bikkinyshop jsem zafungoval jako dokonale vycvičený Pavlovův pes. Jsa vytrénován řadou jejich kolegů, všechno to smíškovské aróma, reprezentované zejména mutantími pohádkami z historie, souvisejícím názvem kapely, ale i samotným parafrázovitým názvem jejich debutového EP, ve mně vyvolalo obavné slinění, jaké nedostatky asi tak hodlají kluci zamaskovat a co vězí za tím, že tímhle způsobem odpoutávají pozornost od samotného hudebního dění. Budu muset někde v historii zapátrat po tom, jestli pan Pavlov někdy po obvyklém signálu nechal hafanům prázdné misky a co to se s nimi provedlo. Já se totiž svých kostiček (tedy příležitosti užít mrskačsky hanlivé věty a vytříbit si svůj ostrovtip na nebohých Bikkinkářích) nedočkal. A je mi potěšením konstatovat, že zase jednou vtip jde ruku v ruce s povedenou muzikou.

Bikkinyshop své snažení zahrnuli pod obtížně popsatelnou škatulku crossover. A i když se téhle únikové nálepky ve finále celkem rád přidržím, první myšlenka, která mě u úvodního songu "Naked" napadla, byl jiskřivý a přiostřený odkaz na finské smutnily To Die For. Výrazný rytmus, nádech melancholie a tajemnosti, vysoká míra emocí, patřičná dávka rockové agrese i příbuznost (hm, dál jak do druhého kolena bychom se ale nedostali) vokálu křiklouna Toma s Jape Peratalem. Bikkinyshop se však nedrží jen této hudební tváře ( i když v konečném součtu si tuhle položku můžete zakřížkovat ve více než polovině případů), hned následující svérázný příběh "Limonádového Joea" je méně chytlavý, přímočařejší, rockovější. Skvěle - v rámci celé desky -působí i sporadický řev, napasovaný přesně do pasáží, kde zvýší dramatičnost. ,,(Apoca)lips" představí Bikkinyshop v uvolněnější poloze (nemůžu si pomoct, i při uvolnění se mi do toho cpou gotici To Die For s rancem navýšené útočnosti na zádech, v tomto případě říznutí i vlivem praotců z milosrdných sestřiček) s potřebnou dávkou chytlavosti (chcete-li, nazvěme to rockovou tanečností). Ani jedna z pěti skladeb nepostrádá potřebný vnitřní náboj, napětí, mrazivou atmosféru, vzruch a nechybí ani v úvodu zpochybňované vtipkování, viz. třeba odkaz na Harryho Pottera v "Chamber Of Secrets".

Tak jak všechnu tu zábavnou omáčku (doporučuju prostudovat stránky kapely) okolo lze považovat za jedno svérázné blbnutí (aspoň doufám, potají však preventivně napíšu klukům z Bikkinyshop poníženou žádost o protekci při podání přihlášky ke členství v Anti Mutant League), tak samotnou muziku je třeba brát zatraceně vážně. A zároveň doufám, že mutanti (stejně jako vrchní H.I.M.Y.M. Ted Mosby) budou mít dost času na to si tady s námi ještě něco užít a Bikkinyshop tak načerpají dostatek námětů pro další kapitolu svého hudebního života. Tahle úvodní mi dost zachutnala.

Savapip             


bandzone.cz/bikkinyshop

Seznam skladeb:
1. Naked
2. Lemonade Joe
3. Chamber Of Secrets
4. (Apoca)lips
5. Halo

Sestava:
Tom - zpěv
Stevie - kytara
Martin - baskytara
Michal - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 19:08
Země: Česká republika


Vydáno: 14.07.2011
Přečteno: 3165x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09148 sekund.