PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DARK ANGELS - Forever & Ever

Co měli společného Dark Angels, kteří vydali desku "Symphony of Bridal Veil" s těmi Dark Angels, kteří vydali "See You In Hell"? Vencu Votrubu, Lucku Avramovou, Michala Jelínka a nepatrný odér jednoduché melodičnosti. Co mají společného Dark Angels, kteří právě vydali EP "Forever & Ever" s těmi, jež vydali "Symphony Of Bridal Veil"? Vencu Votrubu. A silné sklony k atmosféričnosti. A co ti, kteří vydali aktuální EP s těmi, kteří vydali debut? Vencu Votrubu a „Time For Tears“. Jako avízo na skutečnost, že jsou až na principála v kompletně novém složení, téměř definitivně v odlišném hudebním světě a zároveň, že pracují na novém materiálu, vypustili Dark Angels tuhle pětipoložkovou záležitost, která jasně potvrdila směr, který temní andílci nabrali při cestě za nevěstiným závojem.

Tím je sázka na zadumanou melancholii a atmosféru. I přes to, že Dark Angels představí opět víc tváří, právě tady je těžiště jejich tvorby. To potvrzuje zejména nádherná "The Other Side" s maximálně dráždivým kytarovým motiv a jitřivými emocemi vypjatým zpěvem Evky Markvartové (ex-Evarest). Poprvé v historii kapely mi opozitní growl (tentokrát v podání basáka Vlasty Zahradníka (ex-Interitus)) nepřijde ani na okamžik samoúčelný – to platí pro celou desku - a vokální dialog je v tomto případě přímo ukázkový. To vše podtrhne stoprocentní symbióza strun a kláves. Další důkaz nabízí i závěrečná pohodovka "The Pigeon“, příjemné pohupování s jemným zpěvem, decentní kytarou (to finální říznutí elektriky je hodně šťavnaté) a ještě decentnějších kláves.

Nenaplněným očekáváním - a od toho se nakonec odvíjí i celkové hodnocení - jsou pro mě téměř kompletně svižnější pasáže alba. Nemůžu se zbavit dojmu, že tady Dark Angels nedokázali najít recept, jak posluchači zvednout tep (u "Morning Shadows snad s výjimkou kytarového sóla), či plně využít Evin temperament a že tady ta správná vzájemná chemie zatím zcela - tedy tak, aby dala plně zapomenout na "Symphony of Bridal Veíl" - nezafungovala. Těžko říct, může-li za to fakt, že "Time For Tears“ pochází z raných let Dark Angels a tedy je štelována pro jiné hrdlo (Eva je oproti své předchůdkyni Lucce jistější, ale zas tak zásadní rozdíl, aby to nesedělo, v jejich projevu není), celková nesourodost či těžkopádnost v odvázané pasáži "Morning Shadows“. Každopádně tohle jsou momenty, díky kterým mi "Forever & Ever“ ne a ne držet pohromadě (ale s tím jsme se potýkal i v kole minulém). Na rozhraní výše uvedeného pak vychází jako nejprezentativnější vzorek tohoto EP "Iťs Time To Go“, příjemně emotivní záležitost s dobrou melodií.

První pokus nové sestavy Dark Angels zůstal nevěstiným závojem lehce zakryt. Dark Angels můžou stavět na silných individuálních výkonech, jen bych hlasoval pro intenzivnější zdůraznění Eviny živočišnosti, podobně jiskřivý výron emocí jako v "The Other Side“, či větší konzistentnost.

Savapip             


bandzone.cz/darkangels

Seznam skladeb:
1. Morning Shadows
2. It´s Time To Go
3. The Other Side
4. Time For Tears
5. The Pigeon

Sestava:
Eva Markvartová - zpěv
Václav Votruba - kytara
Jakub Vondrka - kytara
Vlasta Zahradník - baskytara
Petra Došková - klávesy
Dalibor Doubek - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 22:49
Label: In Motion Agency
Země: Česká republika

Diskografie:
2005 – See You In Hell
2007 – Symphony Of Bridal Veil
2011 – Forever & Ever

Související články:
DARK ANGELS - See You In Hell
DARK ANGELS - Symphony Of Bridal Veil


Vydáno: 16.08.2011
Přečteno: 2138x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09632 sekund.