PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




RED FRONT - Memories Of War

Je potěšující, když vám firma pošle cédéčko spolu s promomateriály, ve kterých většina slov odpovídá realitě. V případě brazilských Red Front a jejich debutu „Memories Of War" můžete věřit tvrzení, že se kluci vydatně učili u spolků jako Pantera, Sepultura, Metallica či Exodus (můžete sem dopsat i jména kapel, v jejichž tričkách brazilští sekerníci pózují v bookletu). Odpovídající je i konstatování, že smrt, destrukce a chaos je to hlavní, oč tu běží. Polemizovat (a vydatně ubírat plyn) bych si však dovolil s hláškou, že Red Front si, i přes nasátí zmíněných inspiračních zdrojů, vytvořili vlastní unikátní sound, se kterým aktuálně můžou velikánům šlápnout na paty.

Hlavním tématem "Memories Of War" je skutečnost, že svět není zrovna dokonalé místo a lidé se jen málo dokáží poučit z vlastních chyb. Způsob vyjádření je zjevně odpovídající tomu, že lidstvo ty své kopance dělá systematicky a důkladně a díky tomu je svět takřka v hajzlu (stačí mrknout na názvy skladeb a je všechno jasné). Syrový, studený (byť o negativní emoce v něm nouze není) a zběsile agresivní thrash/death metal s ostře riffujícími kytarami, razantně dynamickými, ale nepříliš nápaditými bicími a uřvaně chraplavým, uštěkaným a nekompromisním vokálem, jehož cílem je ničit, drtit a likvidovat. Výhodou je přímočarost a čitelnost jednotlivých skladeb i fakt, že trvale lze zacítit melodie, byť důkladně přehozené dekou zuřivosti. Red Front prospívá i občasné dramatické zvolnění - díky trvalé masakrózní masáži jsou ty "uvolněné pasáže" velice osvěžující. Hudební nápady Red Front ani v náznacích neoplývají snahou o krkolomnost či podbízivost. A pokud dojde na vyloženě přitažlivé momenty (moc jich není), jako třeba v případě songu "Killer", jde o pasáže až primitivně nenáročné, ale přitom zvrhle chytlavé. Za vrchol kolekce (i když je mi jasné, že příznivci destruktivních nálad se mnou souhlasit nebudou) považuji těžkopádně zemitou a provokující "Self Flagellation", která díky své vláčnosti působí v duchu hlavního motta desky hodně alarmujícím způsobem, byť nikterak složitá nabídne na celé své ploše (a to jde o druhou nejdelší skladbu desky) nečekaně dramatický děj.

Soudržnost, drtící intenzita a nekompromisní odhodlání. Brutální záležitost, která není pro slabé povahy a která příznivce v prvním odstavci uvedených spolků - snad jen u té Metallicy bych váhal, Red Front jsou přece jen špinavější - asi potěší. Nicméně (ale třeba je to jen tím, že jsem ta slabá povaha) mě tahle deska přestala bavit dřív, než začala být zábavná.

Savapip             


www.redfront.com.br

YouTube ukázka - Circle Of Hate

Seznam skladeb:
1. Welcome to Chaos
2. Memories of War
3. Disaster
4. Killer
5. Institutions Down
6. Just a Game
7. Circle of Hate
8. Get out Here
9. Self Flagellation
10. Born to Death
11. Metalsplash
___________
Circle of Hate (Video Clip)

Sestava:
Léo - zpěv
Oscar - kytara
Marcelo - kytara
Mike - baskytara
Braddock - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 41:57
Země: Brazílie


Vydáno: 22.11.2011
Přečteno: 1510x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09016 sekund.