NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MASTERCASTLE - Dangerous Diamonds

A sakra. Co napsat o desce, která jede přesně podle učebnice, nijak se nevymyká, vytrvale (snad kromě jedné skoro čtyřminutovky) se drží dávno napsané, milionkrát osvědčené a nespočítatelněkrát ohrané formule a přitom nenabídne žádný zásadní hit, který by se zapsal do zlaté knihy metalu? Třeba, že se to dobře poslouchá. Třeba, že to není vůbec špatné. Třeba že to, co jsem od téhle desky očekával, jsem skutečně i dostal… Vážení přátelé, tak přesně takové je třetí album italských melodiků Mastercastle „Dangerous Diamonds“.

Bližší rozbor by se dal doslovně opsat z power metalového manuálu – Mastercastle umí napsat chytlavé refrény, jejich rytmika je strojově přesná a nemá potřebu s tempem příliš krkolomně experimentovat a měnit jej, kytarista Pier Gonella má patřičně šikovné a rychlé prsty a vytrvale z nich sází svěží riffy, zpěvandule Giorgia Gueglio má čistý a velmi příjemný hlas a tahle kombinace nabízí power metal, sem tam šlehnutý heavíkem, sem tam se otírající o hard rock, natolik nabroušený, aby nespadl do kategorie sladkého holkometalu, ale přitom natolik pozitivní a uzpůsobený Giorgině jemnosti, že vám zářezy do metalové kůže udělá jen těžko.

Je trochu zavádějící, že nejvíce vzruchu udělá jediná skladba, ve které se Giorgia vůbec nedostane ke slovu. Instrumentálka „Blue Diamonds“ se nedrží zaběhlého formátu, skvěle při ní zhoustne atmosféra (nejen díky umění Piera Gonelly, ale i díky výrazným klávesám) a hlavně dokazuje, že i v Mastercastle dříme alespoň špetka snahy po prozkoumávání hranic. Je jasné, že spolehlivě zafunguje nezbytná balada „Lovin´ Me“, odpovídající charakteru desky a maximálně sedící smyslnému vokálu Giorgie. Z rychlejších věcí bych si dovolil doporučit titulní „Dangerous Diamonds“ s nejzapamatovatelnějším refrénem, výborným kytarovým motivem a vokální jedovatostí (tady je ta parketa pro další vývoj – stačí povedený nápad opepřit citově angažovanějším vokálem či chytře zaranžovanou kytarou a najednou lezou Mastercastle přes průměr) ozdobenou „Take Off“

Maximálně čitelná a předvídatelná (a pokud znáte dva předchozí počiny kapely, platí to dvojnásob) deska, která netuší, co je moment překvapení, nenabízí nic objevného, ale aspoň nenudí. Mastercastle na ní dokazují, že jsou jedni z mnoha, kteří dělají dobré řemeslo, ale na piedestal se sotvakdy postaví. Jejich „Dangerous Diamonds“ určitě stojí za vyzkoušení, jen se nenechte zmást názvem. Kdybych měl parafrázovat, namísto „Nebezpečných diamantů“ by takové „Přátelské korálky“ podstatu desky vystihovalo daleko lépe.

Savapip             


www.facebook.com/mastercastleband

YouTube ukázka - Dangerous Diamonds

Seznam skladeb:
1. Another Flower
2. Alone
3. Time 4 Lovers
4. Icy Moon
5. Au Premiere Coup
6. Dangerous Diamonds
7. Take Off
8. Blue Diamond
9. Lovin' Me
10. Sixth Sun
11. Bitter & Sweet

Sestava:
Giorgia Gueglio - zpěv
Pier Gonella - kytara
Steve Vawamas - baskytara
Alessandro Bissa - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 46:24
Label: Lion Music
Země: Itálie

Diskografie:
2009 – The Phoenix
2010 – Last Desire
2011 – Dangerous Diamonds


Vydáno: 17.07.2012
Přečteno: 1971x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0999 sekund.