NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NEMESEA - The Quiet Resistance

Zahrajeme si na školu… Máme dvě známé veličiny – Holandsko a sličná děva u mikrofonu, jaká kapela vás nejdřív napadne? Ano Within, jasně Epica, samozřejmě After Forever, výborně Delain, správně Imperia…, no, tak nemáte tam ještě něco? Nemesea! No konečně, to vám to trvalo… Ale já se vlastně ani nedivím. I když má tahle parta, kterou v roce 2002 zformovali kytarista Hendrik Jan de Jong a zpěvandule Mandy Ophuis na kontě právě třetí album, stále zůstávají spíš jen utajeným tipem fajnšmekrů než vlajkonošem symfo-gothic-modern-rock (hůůů, to je paskvil, ale oni se Nemesea zjevně nehodlají usadit v jedné škatuli) scény.

Tím prvním (zdaleka ne jediným) lákadlem, na které vás Nemesea může dostat, je variabilní a okouzlující Mandin vokál. Není nad to, když pěvec dokáže do maxima využít barevné spektrum svého hrdla. Mandy svojí suverenitou a uměním dokáže nažhavit i na poměry Nemesea nečekaně chladné kousky (především závěrečnou ramštajní – hm, němčina no… - dusavou bonusovku „Allein“ či elektronikou nacpanou „Release Me“). Tím druhým je špičkově vyvážená dynamická produkce, která si s každým sáhnutím do chuťově a stylově lehce odlišných soudků poradí vždy poutavě, elegantně, dostatečně agresivně, zároveň i citlivě a maximálně efektivně (jen u té elektroniky bych se přimlouval za menší embargo). Tím třetím je pak dostatek chytlavých nápadů, kterými Nemesea rozhodně nešetří.

Je pak na vás, jestli vám víc sedne maximálně hitová poloha kapely v „Whenever“, která nepokrytě čerpá z aktuálních nálad Within Temptation, agresivnější atmosférou nabitá „Afterlife“, moderní houpavá „Say“ s plíživě jedovatým Mandiným vokálem, hrubým zvukem kytar a prosvětlujícími klávesami, intimně křehké vyprávění „If You Could“ s postupným nádechem symfonična, dramatická spolupráce s Charlote Wessels v „High Enough“, ve všech těchto polohách jsou Nemesea velice sebejistí. A to natolik, že nakonec i prapodivná instrumentálka „2012“ v téhle kolekci získává opodstatnění.

Trocha bombastické gotiky pro dávno ulovené, trocha moderny pro budoucí nadšené, trocha pokukování po světě Within Temptation, trocha nálad od Evanescence a nemálo paralel s Delain, ale hlavně svébytná, sebevědomá a rozmanitá muzika, dělající čest zemi (prostě typičtí Holanďani) svého původu. Neříkám, že album „The Quiet Resistance“ definitivně kopne Nemeseu mezi hudební elitu, ono je k tomu potřeba i kus nevyzpytatelného štěstí. Nebudu se hned ohánět superlativy, ale když vezmu tu čtveřici kapel se zpěvačkou, na které jsem v poslední době smolil několik vět (Highland Glory, Mastercastle, Coronatus a Nemesea), tak právě Holanďani z toho vychází (a s každou další rotací se jejich náskok stále zvětšuje) jednoznačně nejlíp.

Savapip             


www.nemesea.com

YouTube ukázka - Afterlife

Seznam skladeb:
1. The Quiet Resistance
2. Caught In The Middle
3. Afterlife
4. Whenever
5. If You Could
6. High Enough
7. Say
8. It's Over
9. I Live
10. Stay With Me
11. Rush
12. Release Me
13. 2012
14. Allein

Sestava:
Manda Ophuis - zpěv
HJ - kytara
Sonny Onderwater - baskytara
Lasse Dellbrügge - klávesy
Frank Van Der Star - bicí

Rok vydání: 2011
Čas: 55:51
Studio: Kiksound Studios, Studio Lobbes
Label: Napalm Records
Země: Holandsko

Diskografie:
2004 – Mana
2007 – In Control
2011 – The Quiet Resistance


Vydáno: 24.07.2012
Přečteno: 2717x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
6/10Takový příjemný...3. 09. 2012 21:27 Svářeč
Souhlasím naprosto...8. 08. 2012 21:55 Mikka
Je to taky...24. 07. 2012 2:05 Mousemaker


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09559 sekund.