NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TEODASIA - Upwards

Pustit do éteru klip na skladbu „Lost Worlds Of Forgiveness“, ve kterém účinkuje Fabio Lione, bylo od veronské Teodasie rozhodně skvělým marketingovým tahem. Z hlediska naznačení toho, co se na debutovém albu této kapely skrývá, však jde o silné klamání tělem. Mohli byste totiž nabýt dojmu, že Fabio má s kapelou společného víc, než jen hostovskou účast – ne snad, že by pěnice Priscilla Fiazza potřebovala nějakou pomoc, ona si v pohodě vystačí i sama, ale emotivní duet s rhapsoďáckým kolegou jí ohromně sluší, či snad že hudba Teodasie oplývá temnou dramatičností, rafinovaností a podprahovou agresí. Ovšem pojmy jako temnota či agrese v souvislosti s albem „Upwards“ jsem užil naposledy.

Základem, na kterém Teodasia staví, je romantika, zasněnost a nadýchanost klenutých refrénů, opřená o nijak přehnaně načančané klávesy (byť jejich motivy jsou velice výrazné a dominantní) a o příjemně pohádkově křehký hlas již zmíněné Priscilly. Na to, aby šlo Teodasii s čistým svědomím zařadit do davu spřízněných symfo-gotických kapel (byť do téhle škatule bývá obvykle pasována) jim chybí jakákoliv snaha o bombastičnost a přebývá úžasně lehoučký sklon k obyčejnému písničkářství, jemná rockovina, nenáročná pohoda a vytrvalý hudební optimismus – samozřejmě však platí, že ten fundamentální prvek jemného metalu s křehkým vokálním projevem je téměř všudypřítomný.

Byť se ve spojení s příjemně zabarvenými hlasivkami Priscilly ustavičně odvolávám na křehkost, instrument téhle dámy je poměrně pestrý a hlavně sebejistý, její decentní výlety do sytých hloubek (např. „Close Call“) či jedovatosti („Temptress“) jsou maximálně smyslné. Stejně tak hudba Teodasie se nebojí různých odstínů a změn nálad – ať je to něžné vyprávění při kterém pochopitelně nesmí chybět piáno či smyčce (např. „Close Call“ či „Aurora“), živé, důrazné a dynamické skotačení („My Minotaur“), či svižná melodická nadýchanost, evokující rakouské Edenbridge („Pandora´s Knight“, Hollow Earth“), všechny tyhle odstíny mají hlavu a patu, a na albu není jediný kus, který by si koledoval o nálepku „nebrat“. A kdyby se Teodasia nebála častěji zdynamizovat a přitvrdit rytmiku, výrazněji kytarově štípnout či vsadit na výraznější dramatičnost (třeba jako u „Ztracených světů“), šel bych s bodováním bez váhání ještě výš.

Je to paradox – jako největší hitovka z toho pochopitelně vychází „Lost Worlds Of Forgiveness“ a polemizovat o tom, zda za to může nedostižná atmosféra jedinečného duetu, náladová výjimečnost skladby v rámci desky či cokoliv jiného je asi zbytečné. Ovšem i kdyby tahle píseň na desce chyběla, stejně bude album „Upwards“ patřit k těm, u kterých s doporučením (především příznivcům symfoniky, gotiky a epičnosti) nebudu vůbec otálet. A při vědomí, že se jedná o albovou prvotinu, obzvlášť.

Savapip             


www.teodasia.com

YouTube ukázka - Lost Worlds of Forgiveness

Seznam skladeb:
1. Intro – Spection
2. Temptress
3. Revelations
4. Lost Worlds of Forgiveness
5. Close Call
6. A Powerful Life
7. Hollow Earth
8. Aurora
9. Pandora’s Knight
10. Eulogy
11. My Minotaur
12. Clarion Call

Sestava:
Priscilla Fiazza - zpěv
Fabio Compagno - kytara
Nicola Falsone - baskytara
Michele Munari - klávesy
Francesco Gozzo - bicí

Rok vydání: 2012
Čas: 58:28
Země: Itálie


Vydáno: 09.09.2012
Přečteno: 2279x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
http://www.supercoatsale.comwww.supercoatsale.co...22. 10. 2012 6:29 Canada Goose
To zní zajímavě...10. 09. 2012 13:48 Mikka


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08865 sekund.